Взеха се!

Принц Уилям и Кейт Мидълтън си казаха "Да"
Обновена: 29 апр 2011 14:47 | 29 апр 2011 13:30,
583
Взеха се!
Щастливата булка Кейт Мидълтън Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сватбата, която подлудява целия свят месеци наред, се случи. Британският принц Уилям и неговата избраница Кейт Мидълтън си казаха заветното „Да“ в Уестминстърското абатство в Лондон.

Двамата си размениха брачни клетви. Брачната халката е една и беше сложена от Уилям на пръста на Кейт. Той самият избра да не носи халка по примера на дядо си, Единбургския херцог.

След това бяха обявени за съпруг и съпруга от духовния глава на Англиканската църква – Кентърбърийския архиепископ Роуан Уилямс.

Днешният ден в Лондон се определя като най великия за британската монархия от 30 години насам.

Очаква се, че церемонията е приковала пред екраните над 2 милиарда зрители в целия свят, 8 хиляди журналисти отразяват събитието. Хиляди британци и туристи от няколко нощи са заформили палатков лагер около Бъкингамския дворец в очакване на кралското бракосъчетание.

Списъкът с гостите е впечатляващ микс от приятели на кралското семейство, спортни звезди и знаменитости. В него има 1900 имена, присъстват дори двама диктатори. Сред поканените са футболистът Дейвид Бекъм и съпругата му Виктория, музикантът Елтън Джон и актьорът Роуан Аткинсън, изиграл емблематичната роля на Мистър Бийн.

Още по темата
Британското кралско семейство е поканило и бившия премиер на България и роднина на английската кралица Симеон Сакскобургготски заедно със съпругата му доня Маргарита Гомес-Асебо.

Десетте камбани на лондонското Уестминстърско абатство ще бият повече от три часа след венчавката. Сватбата се охранява от 5000 служители на реда.

Младоженците ще почерпят с две торти – традиционна сватбена плодова торта и любимата шоколадово-бисквитена торта на Уилям.

Кралската сватба ще струва над 5 милиона лири на данъкоплатците. 

Принц Уилям и Кейт Мидълтън получиха титлите херцог и херцогиня на Кембридж. Принц Уилям, който е втори поред за наследяване на трона, ще стане също граф на Стратърн и барон на Карикфъргъс.

Кейт съответно ще стана графиня на Стратърн и баронеса на Карикфъргъс след сватбата в Уестминстърското абатство. Булката автоматично ще стане и "принцеса Уилям Уелски".  

Протоколът обаче не предвижда тя да стане "принцеса Катрин" или "принцеса Кейт", защото няма благородническо потекло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
405
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако продължава да се хили и да кокетничи ще и станат бръчки. Първите вече са видни. Времето не прощава
404
0
 
10
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Хайде да върнете приличните и свестни коментари, не ни карайте да си мислим, че всичи, които пишем, ни имате за простаци.
403
0
 
25
 
! Отговори
Me преди 13 години
Dnes.bg, ще ви съдя за ограничаване на свободата на словото! НЕ СЕ ШЕГУВАМ! ЧАШАТА ПРЕЛЯ!
402
0
 
12
 
! Отговори
коментар 481 преди 13 години
Няма да пиша нищо, защото и в другите 480 коментара няма нищо....
401
4
 
3
 
! Отговори
:) преди 13 години
4estito! da sa jivi,sdravi i mnogo 6tastlivi!prekrasni sa i prinza i prinzesata,krasiva svatba:)
400
9
 
6
 
! Отговори
Крас преди 13 години
Браво. Аиде ве4е сваляите я тази новина, че има много по важни от нея. Аман от суетни . Брех че грозен Уилям и зомбясала Кейт. по грозна двойка не бях виждал
399
6
 
3
 
! Отговори
екстасенс преди 13 години
Тук има намеса на извън земни - яд ги е на земляните, че имаме такива хубави събития на Земята.......
398
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сетих се.Тоз,дето трие сигурно е от нашето царско семейство,щото нали уж били рода доня Маргарита и Симеон Сакскобурготски с хър маджести куин ЕлизабеФ?
397
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И най-*** е че не става въпрос за някой българско лице-политик ,държавен глава и темподобни.Става въпрос за някакви си там,дето нямат нищо общо с нас.Е,тогава защо се изтриха всички тез коментари?Тия не можаха ли да разберат,че народа влиза,за да коментира.Иначе има толкова много други онлайн вести и съвсем скоро никой няма да влиза тук
396
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тез всички коментари бяха разнообразни и нямаше само хули.Явно някой е решил анонимно да се подиграва с всички нас.Видя,че на хората им писна от простотията му и почна да трие наред.Олигофренска работа,недорасляк някой.Колко мозък трябва да имаш в главата си,да изтриеш всички коментари???Не стига,че някой си направи труда да обърне внимание на тъпотиите(някаква си статия).Интересното на тази страница бяха единствено коментарите.Ама жалки чоечета колко щеш.Решил да си избива комплексите като трие
395
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Модераторе, *** удари една злобарка ве...не ти ли омръзна да триеш мненията на хората :))) сега и моето ще затриеш....
394
2
 
11
 
! Отговори
мм преди 13 години
Кви аристократи кви 5 лева,ще ги издържаш цял живот,и накрая да ти викат като няма хляб ще ядете пасти!!!
393
0
 
6
 
! Отговори
sas преди 13 години
И както всички ние, така и кралските особи, ще отпътуват за вечността без короните си. А какво ни чака оттам нататък - никой не знае. Само знаем, че енрегията не се губи, а само се трансформира от един вид във друг. Някои ще отнесат доброта, човечност, скромност, емпатия. Други - завист, проклетия и лошотия. Трети - убийства, злини, болка. Нека всеки реши сам какво ще вземе със себе си.
392
3
 
7
 
! Отговори
Eva преди 13 години
Защо ми го няма поста?Админе, ти да не мислиш, че кралицата и сина й са копали компири и дини, за да изплатят струващата милиони сватба на внука им ?
391
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 466:Аз знам - имаше и много хубави, включително и моят, който пожелаваше на семейството да са живи и здрави и дълъг семеен живот.Всичко мина под ножа. Просто някой е на хашиш днеска...
390
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой знае ли какво е било съдържанието на всичките тези изтрити коментари? Да не е било спам? Или само защото са хулили събитието са били изтрити?
389
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 464, 462 и 461:Цял ден това им разправям и освен двайсетина бан-а, друго не получих. Така че от понеделник няма да стъпя повече тук.
388
2
 
11
 
! Отговори
ПРАВО преди 13 години
Каква е тоя цензура бе, от над 500 коментара и 50 сигурно няма останали сред триенето? Или какво, само хубаво може да се говори за тия?
387
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
фелтмЪршал 389,разконспириран си:)хахахаха
386
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** е пиян :))))))))))))