Мъжка мода – розови шапки и панталони на цветя

Каубои, хипита и гладиатори на подиума в Милано
Обновена: 20 юни 2011 17:40 | 20 юни 2011 16:12,
55

Iceberg Снимка: БТА

Изтънчеността на "Ботега Венета", дързостта на Вивиан Уестууд, мъжът денди на "Салваторе Ферагамо" и фантазиите на "Прада" дадоха тона на втория ден на ревютата мъжка мода пролет лято 2012 в Милано, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Миуча Прада, голямата диктаторка на миланската мода, смеси облеклото на каубоите и на хипитата и обедини шарени щампи на цветя с ризи и якета с капси. Саката при нея са къси, връзката е заменена с копринени шалчета. Цветово доминират жълтото, синьото, зеленото и кафявото.

Ексцентричната колекция е вдъхновена от голфа. "Използвах голфа като извинение да направя колекцията ексцентрична. Дори и да мразя голфа и да не го играя, той е напълно международен", каза Миуча Прада зад кулисите. Затова той позволява да бъдат смесени идеи и култури, макар и основната тема на колекцията да е "Американа".

Томас Майер предложи за "Ботега Венета" безупречен силует в топли, но дискретни тонове ( кафе, шоколад, синьо турмалин, индиго). Панталоните са вретеновидни, раменете на саката и ръкавите са тесни.

Колекцията на "Емпорио Армани" за следващата пролет и лято се нарича "Лекота", но със същия успех може да се казва и "Движение". В нея всичко прелива – от панталоните с две басти, през тънките вратовръзки, коланите с халки, леките тениски, дългите разкопчани сака, всичко се движи меко.

Саката се комбинират с рехави пуловери и свръхтънки тениски. Свободните дълги сака са почти прозрачни. Всичко внушава лекота. Цветовете са тъмни и неутрални – нюанси на сиво, синьо и бежово. Обувките обаче са в контраст с леките тъкани. Те са или с дебели подметки, или са боти до глезена, но обути без чорапи.

Съвременни гладиатори завзеха подиума за колекцията на Вивиан Уестууд, посветена на спортистите, които ще участват в Олимпийските игри в Лондон догодина. Тениските й са украсени с олимпийски факели, атлети, фалшиви медали. Силуетът при нея е деструктуриран с изключение на няколко костюма. Стиловете често се смесват. Сако от сив костюм на райета се комбинира с панталон и риза от деним или с джапанки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: миланомода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Bob преди 12 години
Този на снимка 12 никой да не го пипа!Мой е!
49
0
 
0
 
! Отговори
:)) преди 12 години
Десена на пижамата излиза на улицата! Ако някой желае да подчертае у себе си отсъствието на мъжественост, ще се облече по горепосочения начин сн.1 - сн.12 .
48
0
 
2
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 12 години
Най яко е фото 10...Къси гащенца, дълъг ръкав и три четвърти чорапки...Това засенчва и порно с животни.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Модата определено става все по- извратена...Това не е мъжка,а гейска мода...
46
0
 
0
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
А бе,пич,върховен си!Направо го слагай в блога,така ми оправи деня,направо не е истина!Що си мисля,че си една сладурана от Днес.бг,дето малко се позагуби,ама може и да греша!Да си жив и здрав,и мноого късмет!Лек ден!:)))))))))
45
0
 
1
 
! Отговори
Кокича преди 12 години
мама ви да е*б*а и разбирачи,на *** се опитвате да ни обърнете,кога нормален мъж ще го видите така??? а за снимка4,9 и 12-моделиерчето плаче за особено жестока саморазправа........
44
0
 
6
 
! Отговори
Candy преди 12 години
Ако вида някой по улиците облечен така да върви срещу мене- много ще се изплаша!
43
0
 
3
 
! Отговори
Samodiva преди 12 години
абе аз се чудех с кого мога да си поговоря за някои плетки и да разменим малко рецепти пък то виж с кого можело :)мъж с панталони на цветчета и аз с такъв и ще сме цяла градинка направо...
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направо не мога да повярвам! Особено ме впечатлява снимка 12 - наполеонки с плувна шапка! Може българската мода да е тишъртки и тлъсто шкембе, но е мъжка. Ако на някой му липсва мъж с панталони на маргаритки и дамска чанта, значи не знае какво точно иска.
41
0
 
11
 
! Отговори
Негъра преди 12 години
Тези мом4енца ми изглеждат леко гейш. И да поясня за хейтър4етата, които веднага ще не хейтнат, смятам, 4е повечето от тях изглеждат гейш заради дрехите, които носят, не защото самите те са гей4ета.
40
5
 
20
 
! Отговори
Клара преди 12 години
Излезте и вижте българската мода:Вдигнати тишърки и отдолу тлъсто шкембе.
39
1
 
6
 
! Отговори
хетеро преди 12 години
Горе-долу стават 1,2,6 и 7, и то с доста забележки, всичко друго е просто отврат, тва не бих го облякъл дори да ми плащаха:)))
38
2
 
6
 
! Отговори
Женче преди 12 години
Исках да кажа, каубои и гладиатори в техния класически, неподправен вид, а не издокарани в розово или в шарени *** модел "на баба олигофренчето".
37
2
 
4
 
! Отговори
Женче преди 12 години
Не коментирам тези на снимките, защото относно мъжете-манекени се твърдят точно определени неща /е, това може и да не е валидно за всички/.Обаче, на теория и на практика, като мъжки типаж, аз предпочитам каубоите и гладиаторите. А вие?
36
1
 
1
 
! Отговори
Очевидно , там , преди 12 години
вече са получили правата си .
35
0
 
2
 
! Отговори
жена преди 12 години
Комбинациите на Вивиън Уестууд най ме кефят.
34
2
 
3
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
До 27Пич, купи си пистолет и го използвай върху себе си, моля те.
33
5
 
7
 
! Отговори
Балтазар преди 12 години
С две думи - *** мода!
32
5
 
24
 
! Отговори
s преди 12 години
Ако това беше мъжа ми щях да го пратя да проституира :)
31
3
 
4
 
! Отговори
ооо преди 12 години
СУПЕР !