Нов вид расизъм - красивите срещу грозните

Явлението вече си има име, наречено е "lookism"
7 сеп 2011 23:07,
130
Нов вид расизъм - красивите срещу грозните
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Нов вид расизъм заплашва човечеството, алармират учените и юристите. Както съобщава "Daily Mail", този тип дискриминация се основава на външността.

Редица проучвания показват, че привлекателните хора заемат по-високоплатени длъжности, по-лесно намират богати съпрузи и дори вземат банков кредит без особени усилия.

Явлението вече си има име, наречено е "lookism" (бел.ред.,  англ. ез. Look - гледам) и вече е станал повод за няколко съдебни дела в САЩ.

Според някои специалисти не толкова красивите хора имат нужда от юридическа защита от дискриминация, точно както тези с ограничени възможности и представителите на малцинствата.

Според противниците на новата теория евентуални промени в американското законодателство заради  "lookism" ще насочат обществото в погрешна посока.

За новия вид расизъм се заговори след гръмкия процес и последвало дело на бивша държавна служителка от Вашингтон.

61-годишната жена се оплакала, че е била уволнена и изпаднала в дълбока депресия, след като началникът й казал, че би я задържал на работа, ако беше по-привлекателна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
0
 
! Отговори
Andreshko преди 12 години
Tova e estestveniat potbor ... ako se zamislite horata predi 500 godini sa bili mnogo grozni i nedodialani... sega neshatat se promeniat ... zashto horata iskat da gledat krasivi goledki kartini ... etc. a da ne iska da gledat krasivi hora .... Ako vi npravi vpechatlenis na svetovnoto po leka atletika ... povecheto sportisti sa krasivi hora
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ние като най-красива нация,защо има такава голяма безработица?????
127
0
 
0
 
! Отговори
асдасас преди 12 години
само тотално неграмотен човек би използвал думата "расизъм" за нещо такова. Отворете си учебниците *** журналисти такива.
126
0
 
2
 
! Отговори
Поет преди 12 години
Това не е расизъм бееее, това е красизъм.
125
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдааа, поредната Северноамериканска дивотия с единствена цел пълнене на адвокатски джобове!Някой може ли да обясни какви са критериите за красота, ама ясно и точко, така че, да са валидни във всички случаи? А? Можете ли?Или забравихте уроците по философия - "Красива ли е розата"? Ако сте учили философия, де!
124
0
 
3
 
! Отговори
До 104 преди 12 години
Кинтите няма да ти помогнат да станеш по-грамотен! Аз при всички случаи ти отговарям на критерия! Ама подозирам, че парите не са ти достатъчно! Хем дърт, хем ***...
123
2
 
18
 
! Отговори
те преди 12 години
Каква красота , всеки гледа парата. Колко красиви п*тки съм виждал с какви ***.
122
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е то много комплексирани хора имало в тая държава ....:((
121
7
 
12
 
! Отговори
абе 120 преди 12 години
Ти пак бъди много уверен в себе си и ако ще да правиш и най-хубавият секс ,ако първо външно не ми харесаш знаеш ли кога ще ти дам п...... ?! Никога ! Ако ще да си и най-приказливият ,най-възпитаният ,ако ще и да си голям джентълмен спрямо дамите ,полза няма ! Първото нещо което впечатлява в противоположния пол хората ,е красотата! Колкото и интелигентно да ме каниш да пием кафе някъде ,като не те харесвам ,винаги ще намеря начини и оправдание да ти откажа ! Хайде бъди си уверен , *** !
120
4
 
13
 
! Отговори
до 116 преди 12 години
Това е оправданието на мъжете, които нямат възможност да спят с хубави жени и изобщо не мисля, че секса има нещо общо с външния вид, не е до красив и грозен, а до уверен и неуверен, добър секс се прави с добро самочувствие, ако се имаш за дебела и грозна си дърво в леглото, ако се харесваш дори да си дебела и грозна си разкрепостена и го правиш както трябва.
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
111, ти да не си гей?Хем пишеш като жена, хем сис се подписал като Анонимен... де ще му излезе краят?
118
1
 
10
 
! Отговори
me преди 12 години
Зад "красивите" обикновено седят 2 секси парцалки, 40 лв за прическа и 1/2 кг. мазила по лицето. На сутрнта може да се окаже от ужасните :)
117
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Красотата е относително понятие.Кой я определя?А и найважното защо?Много пъти нещо което ни се натрапва като красиво много определят като в найдобрият случай като невзрачно,ако не грозно.Така че всичко е относително.
116
3
 
9
 
! Отговори
средно положение преди 12 години
както казваше един приятел "Аз предпочитам грозните - чукат се по хубаво защото много се стараят"
115
9
 
3
 
! Отговори
VSE MI E TAQ преди 12 години
DA VI KAJA VSE MI E TAQ BOCKAM JENATA V GIZA I NE MI DREME
114
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз познавам доста невзрачни жени с изключителни високо самочувствие и също така много хубави, които се поценяват, според мен по-скоро всичко се корени в увереността и доброто самочувствие, както и да изглеждаш, когати си скромен нямаш шанс, ако се имаш за нещо много, дори да не струваш някакси вратите ти се отварят.Това са личните ми наблюдения.
113
2
 
5
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
защо ли не ти вярвам
112
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е ли обратното? Грозните срещу красивите?
111
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм от красивите и искам да се оплача : подложена съм на женска завист, злоба и клюки, оглеждането е от глава до пети, включително нокътя на малкия пръст на крака, дано да се намери недостатък, сексуален тормоз в работата, снизхождение, поради увереността, че съм куха като тъпан, изолация, поради увереността, че съм надута ***, ревност от любимия, недоволство от семейството, че такава жена може повече и трагедията, че вратите ти се отварят, ако си отвориш краката, сексистка дискриминация
110
6
 
10
 
! Отговори
11 до 108 преди 12 години
Споменаване на еврейство в статия за красота не върви някак :)А еврейството се предава по майчина линия, защото равините си знаят какви ку-ви са еврейките и никога не е сигурно дали бащата е евреин или не. Та остава само майката като преносител на юдейския ген.