В Мексико измислиха как да избегнат драмите при развод

Двойките ще могат сами да решават колко ще продължи бракът им
Обновена: 30 сеп 2011 15:44 | 30 сеп 2011 15:43, Елка Василева
12
В Мексико измислиха как да избегнат драмите при развод
Снимка: Архив Reuters

Законодателите в Мексико Сити предлагат възможност за новобрачните да избегнат задължението „докато смъртта ни раздели“, като получат лиценз за двугодишен брак, пише Ройтерс.

Левите в градската управа предложиха реформа в гражданския закон, която ще даде възможност на двойките сами да решат колко ще продължи бракът им.

Още по темата

"Предлагаме двамата да подпишат договор, съгласно който, ако връзката им не потръгне, след две години просто могат да се разделят без усложнения около един развод", каза Леонел Луна, един от вносителите на законопроекта. Той се надява, че при гласуването в края на годината реформата ще бъде подкрепена.

В Мексико около половината от браковете завършват с развод, най-често през първите две години.

На подобно предложение обаче се противопоставя църквата, която заявява, че реформата е абсурдна и ще насърчи безотговорното и неморално поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
... преди 12 години
съгласен съм с иво! това е и логиката, заради която и хомосексуалистите искат да им бъде разрешено да сключват граждански брак - за да могат да се възползват от всичките тези привилегии, които бракат като институция дава
11
0
 
2
 
! Отговори
иво преди 12 години
аман от *** народ! какви са тея изявляния, че е по-хубаво без брак! хубавото на брака му е юридическата уреденост, която дава. Я си представете, че сте градили нещо с години с партньорът ви и в един момент той вземе, че получи инсулт и умре. Нали се сещате (а явно не!!!), че няма да получите нищо ако по документи той се води отговорно лице. Да не говорим за здравни и други осигуровки, от които може да се ползва неработещия партньор за сметка на другия.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахах за сефте църквата да е права хахахха брак за 2 год и после автоматично сингъл? дека е смисълътттт? по добре без брак тогава? ако наистина твърдиш, че обичаш нкг каф договор кат за лизин на телефонн хахха
9
7
 
13
 
! Отговори
друга разведена преди 12 години
Аз също съм разведена, и не мисля някога да се омъжвам пак, даже и незнам дали ще мога да живея с някой на семейни начала
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В наши дни поне 50%, ако не и повече, от браковете завършват с развод, не е ли време да се направи нещо по въпроса за да се избегне това. Идеята не е толкова абсурдна. Пък и не е казано, че брака задължително приключва на 2 година. Ако си паснете може да продължи и цял живот.
7
7
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Защото е .. излишно ?
6
4
 
6
 
! Отговори
щастливо разведена преди 12 години
до 3, Защо?
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пирфектно :)
4
9
 
4
 
! Отговори
до: щастливо разведе преди 12 години
Всеки индустриалец мисли като теб ;)
3
7
 
19
 
! Отговори
щастливо разведена преди 12 години
По добре без брак
2
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако обичаш някого е без значение дали сте се подписали някъде някога.
1
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То по-добре хич да не се женят , просто да живеят заедно . Проблемите при развод почват за деленето на имуществото и децата , иначе какви проблеми ?