Зловещи находки в нацистки лагер

Археолози се натъкнаха на скрити газови камери
Обновена: 20 сеп 2014 07:41 | 19 сеп 2014 21:00, Александър Попов
155

Археолозите са започнали своите разкопки още през 2007 година. Снимка: Reuters

Археолози, работещи на мястото на концентрационния лагер на нацистите в Собибор в източната част на Полша, се натъкнаха на зловещи находки. Те са разкопали скрити газови камери по пътя към лагера на смъртта, в който са убити четвърт милион евреи. Намерени са и предмети, които са били на загиналите затворници.

Лагерът в Собибор е функционирал малко повече от година - от 15 май 1942-ра до 15 октомври 1943-та. Той е бил създаден в рамките на операцията "Райнхард", чиято цел е била физическото изтребление на евреите. 

Нацисткият лагер е бил разположен в гора, бил е с четири огради, високи 3 метра. Разстоянието между третата и четвъртата била минирана. До него е стигала и жп линия. Собибор бил разделен на три части - работен лагер, складове за вещите на убитите и газови камери. При камерите били паркирани няколко стари танкови мотора, които захранвали с отровен газ помещенията.

Пристигащите от различни лагери в Собибор евреи били убивани почти веднага, много малка част от тях били оставяни като работници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва място за да се заровят 250000 трупа.Пък и как са ги убивали толкова много?В СССР се е знаело как се убива. Пистолет и те прострелват отзад в главата. В концлагерите в СССР палачът го е заболявала ръката да стреля. Имало е дни с над 300 екзекуции.Жертвите се изчисляват на 60-80 млн души, мъже, жени, деца. Децата също са били класови врагове за комунистите. Имало мъжки и женски лагери. Практически всеки в СССР е имал роднина в концлагер.
84
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам капацитета на тея газови камери ама примерно за Столипеново колко голяма дае направа и какъв газ да ползвам че може да не им действа !Благодаря предварително за съветите ...
83
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Концлагерите в комунистическите държави са по-зловещи, но никой не прави всеки ден ноеини за тях. В концлагер "Бутовски полигон" са избити 20 000 души в рамките на 1 г., като жертвите се знаят поименно.А за тези газови камери в национал-социалистическите концлагери се казва, че нямат капацитет за да може толкова хора да минат през тях. Представете си 250000 души са избити за 1 г., това прави по 685 човека на ден.
82
13
 
30
 
! Отговори
до 117 преди 9 години
Лагерите ги е измислил Ленин , а Сталин изби в тях над 20млн. руснаци само , защо не говорите за тези лагери , в които впрочем, има избите повече евреи от немските лагери в пъти ! Защо само за германските лагери се говори , а за комунистическите ,където не с хуманно с газ , а с колове са избивани хората се мълчи или се отрича ???!!!
81
15
 
27
 
! Отговори
ХОЙ ЗА ВАС преди 9 години
Комунестическите лагери са десет пъти по гадни от тези на СС .Първо в СС са ги трепали без да ги мъчат и унижават както Тодор ЖИВКОВ ги трепеше !Втору ще дойде ВИДОВ ДЕН !Трето мой приятели загинаха в БЕЛЕНЕ !Четвърто по лошо от еврен комунист НЯМА !
80
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХАхахах кое е пропаганда бе? Лагерите ли ? Газовите камери? Вие наистина не сте в час. Евреин сте виждали само на картинка ама иначе зса ви виновни за всичко. На вас точно нямам идея с какво ама то при вас в психиатрията има ли значение ...
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПростАма много правилно си избрал името си, браво!
78
7
 
8
 
! Отговори
Другаря Живков преди 9 години
До БЕЛЕНЕ АД под НЕБЕТОАбе ти луд ли си? Ти бил ли си там? Или си чел много "Демокрация"? Стига глупости, земи свърши нещо полезно и причакай некой от народното събрание.
77
6
 
25
 
! Отговори
Суека преди 9 години
А кой им вярва на ЦИОНИСТИТЕ още питам аз !? Най-големите невестулки и провокатори и убийци са те ! Хитлер никога не бил посегнал на евреите под общ знаменател ако част от тях ЦИОНИСТИТЕ си седяха мирно и живееха като нас обикновените хора без да искат да сложат ръка върху всеки и всичко и ние да сме им просто робска работна ръка ! Сега някой *** от сайта ще ми каже ,че без причина нацистите са посягали на еврейте ... да ама не на мене тия !
76
5
 
33
 
! Отговори
читател преди 9 години
След края на ВСВ международна комисия към ОН в Швейцария оповестява , че загиналите във всички лагери са 300 хил. , после с годините пропагандата ги докара до 6-7млн. и продължава да надуват цифрите. Да видим "фактите" от статията - само за 1г. само в този лагер са избити 250хил. в 3-те газови камери подхранвани от стари дизели ?! Уникална глупост , защото официално газът е бил Циклон В , а не отработени газове , с които няма как да убиеш 700души дневно, това са няколко влака хора.Фалшификация!
75
7
 
37
 
! Отговори
Прост преди 9 години
Горките евреи, да ги съжали човек, пак си правят пропагандата, ама защо се питам? Кой им вярва още на този добре скалъпен сценарий!
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПешоМи, че то същото като номера с Холокоста
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
" Кашчей Безсмертний1 1 преди 10 минутиДо БЕЛЕНЕ АД под НЕБЕТО Като ти гледам правописа и струящия на талази интелект,..."Ползването на аргумент "ад хомимем" , т.е. срещу човека, а не срещу тезата издава безсилие . Защото дори и да е написано неграмотно, това по абсолютно никакъв начин не доказва, че твърдението е грешно. Много стряскащо е, че има хора , защитаващи каквито и да е било лагери- комунистически или нацистки.
72
6
 
8
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
До БЕЛЕНЕ АД под НЕБЕТОКато ти гледам правописа и струящия на талази интелект, даже и за храна на прасета не ставаш.Аре, потапяй, ***!
71
11
 
28
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Не съм нацист, социал националист, фашист и т.н. но е ясни доказателства за тези газови камери няма. Същите са измишлиотина произведена от Сталин за да се де-нацифицира населението на Германиа след втората световна, която малко по-късно е подхваната и от западните сили.Остатаци от Зарин няма в тези помещения - факт. Кумините са достроявани след войната.Когато ми представят доказателства, ще повярам, но до тогава си остава пропаганда.Да хора са умирали в нациските лагери, но от тифус и глад.
70
14
 
18
 
! Отговори
БЕЛЕНЕ АД под НЕБЕТО преди 9 години
В Белене един от лагерите на смърта хората са ги давали на прасетата за храна диви прасета затова и няма остатъци от кости . Други пък са ги поливали с вода на температура минус20 градуса зимата с маркуча умряли после умряли от бронхо преумония или сърдечна недостатъчност.Трети били толкова гладни че смукали завивките нощем а част от дажбата пазели за плъховете да не ги хапят нощем ги хранели с трохички.Трети не издържали и билизастрелвани директно пред всички при опит за ядене на плодове .
69
13
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Гледам тук е пълно със специалисти по концентрационни лагери, я кажете нещо за лагерите в България след 1944 и колко невинни българи са загинали, маните ги евреите.....
68
3
 
23
 
! Отговори
до 106 преди 9 години
И да е ***, поне се интересува и от друг тип информация, освен официално натрапената. А че Холокоста отдавна е превърнат в бизнес и инструмент за морално и не на последно място икономическо изнудване, това мисля, че е видно.
67
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ако се окаже, че е избил хиляди вместо милиони, а останалите "само" е жигосвал с номер , уморявал от глад и давал за зловещите експерименти на др Менгеле , за бой и изнасилване , това оправдава Хитлер, така ли?! :(
66
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КАЛИТКООх, Калитко, колко си *** моето момче. Имаш късмет (и го знаеш) че живееш в ***, защото иначе за тези думи щяха веднага да дойдат и да те приберат, осъдят и пратят в затвора, ако посмееш да ги напишеш в някой европейски форум. Второ, вие комунистите сте странни хора - от една страна възхвалявате Хитлер и псувате евреите, а от друга отричате че ги е трепал, вместо да се радвате :))) А че си комунист-провокатор си личи ясно, още като си написал накрая "БОЙКО - президент" :)))