Зловещи находки в нацистки лагер

Археолози се натъкнаха на скрити газови камери
Обновена: 20 сеп 2014 07:41 | 19 сеп 2014 21:00, Александър Попов
155

Археолозите са започнали своите разкопки още през 2007 година. Снимка: Reuters

Археолози, работещи на мястото на концентрационния лагер на нацистите в Собибор в източната част на Полша, се натъкнаха на зловещи находки. Те са разкопали скрити газови камери по пътя към лагера на смъртта, в който са убити четвърт милион евреи. Намерени са и предмети, които са били на загиналите затворници.

Лагерът в Собибор е функционирал малко повече от година - от 15 май 1942-ра до 15 октомври 1943-та. Той е бил създаден в рамките на операцията "Райнхард", чиято цел е била физическото изтребление на евреите. 

Нацисткият лагер е бил разположен в гора, бил е с четири огради, високи 3 метра. Разстоянието между третата и четвъртата била минирана. До него е стигала и жп линия. Собибор бил разделен на три части - работен лагер, складове за вещите на убитите и газови камери. При камерите били паркирани няколко стари танкови мотора, които захранвали с отровен газ помещенията.

Пристигащите от различни лагери в Собибор евреи били убивани почти веднага, много малка част от тях били оставяни като работници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
край моя роден град има разкопки от римско време - изглеждат по същия начин.. значи и римляните са избивали евреи...
64
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъжа
63
10
 
10
 
! Отговори
Един от протестите преди 9 години
За 70г.човечеството почти забрави най-зловещото на германците давани за пример сега в обединена Европа.Защото ако не бе Германия 1933-1945г., сега Европа щеше да е по богата и процъфтяваща от САЩ.Затова историята трябва да се помни.
62
23
 
17
 
! Отговори
КАЛИТКО преди 9 години
АЗ ОТРИЧАМ ПУБЛИЧНО ХОЛОКОСТА.Айде чакам да ме арестувате сега, понеже отричането на Хольо Коста в Европейската Общност се преследва от Законя.Първия появил се , ще го пречукам, а втория ще го нае..а, ще снимам и ще кача клипа в Ю ТУБА , да го гледат евреите и да му се радват.БОЙКО - президент.ШАЛОМ и лека нощ.
61
1
 
1
 
! Отговори
Щурофон преди 9 години
До Анонимен А тека! каги им га на тея будали!!!
60
1
 
2
 
! Отговори
Щурофон преди 9 години
А барнах *** дека са! Тука съм бре!
59
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изкопали 2 тухли и веднага заключението е "скрити газови камери"... Аман вече.
58
9
 
34
 
! Отговори
789 преди 9 години
По е важно да знаем какво правят ционистите на палестинците в концентрационния лагер Газа днес, отколкото какво е било направено в Собибор преди 60 г.
57
5
 
17
 
! Отговори
Лудия преди 9 години
Ба си простия бил тоа Хитлер бе!Вместо да ги хване за работна ръка той ги задушавал с газ!Кой луд ще си убие магарето което тегли талигата?За какво му е да ги убива теа еврейски пачи?Ей *** човек бил адолфчо........иначе от снимките не става ясно кое какво е.онова с тухлите ми мяза на ***...
56
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aman ot fantaziori i posledovateli na hitlercheto! Abe vie oshte malko shte prezapishite istoriqta, che hiltlercheto e bil dobar chovek!
55
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цинични са ***. Единствената газова камера е ивицата Газа.
54
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хитлер е бил един ***. слуга на илюминатите.
53
13
 
8
 
! Отговори
За Освиенцим преди 9 години
относно клиповете в НЕТА. ТИКВО ПРОСТА - Аз съм бил в Аушвиц и тези малки кабинки за 1 човек не са газовите камери, а карцерите, в които са наказвали за "провинения" като са натикали вътре по 4 души, които са стоели прави дни наред, защото не могат да мръднат, не могат да паднат, защото няма място и са натикани като сардели в консерва. Ужасът е неописуем - настръхва ти косата само като видиш камарата детски играчки, струпани за отбор за немските деца отнети от други деца вече мъртви
52
5
 
12
 
! Отговори
НАПОЛЕОН преди 9 години
е първия ЕВРОИНТЕГРАТОР, ХИТЛЕР е втория. Това, което не успяха да направят тези двамата - направи ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ и местните предатели. РЕЗУЛТАТЪТ: 2 000 000 българи по малко с перспектива за изчезване като народ и държава. В 1 клас половината са *** и КОЛОНИЯТА БГ я превръщат в сборно място за всички араби бежанци от войните, които МИРОЛЮБЦИТЕ ОТ НАТО ЗАПАЛИХА. Даже нашите дупедавци изпратиха помагачи в Ирак и Афганистан от бюджета на МО всяка година 60 млн лева
51
10
 
6
 
! Отговори
до 76 преди 9 години
Аз съм бил в в концлагера в Аушвиц, който е превърнат в музей. Видял съм камерите за много повече от 3 човека, така че не приказвай глупости, които си чул по кръчмите.
50
6
 
7
 
! Отговори
истината преди 9 години
аре стига сте фантазирали вече.има избити, но не са толква много.самият хитлер е бил *** на ротшилд е в правил каквото му се нареди отгоре.ротшилд е давал заповеди да бъдат избивани бедни евреи, жени и деца,останалите първоначално е искал да праща в израел.хитлер е бил е един гъъзоблизец, а в концлагерите са умирали само невините.тези които е трябвало да умрат са още живи, или поне потомците им....
49
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това с камерите е хубаво нещо и доста доходно колко злато се събира.Изглежда в ПОЛША са трепали най-много Еврей ако ги трепеше с патрони много разход за оловостава и медни гилзи абе набутване си е ...Тоя Хитлер е бил голям икономист и новатор в трепането на пълчища *** пинтията...
48
4
 
12
 
! Отговори
Ястреб+ преди 9 години
До Одисей 1Цял свят от 60 години ги търси тези документи и доказателства и не можем да ги намерим, защото ... един селски *** в България ги скрил под сламенто си легло! Брей, брей - простотията по хората се измерва в милиграми, но за твоята трябва да се ползва кантар за тежкотоварни камиони!Дори според еврейския алманах, издаван годишно, между началото и края на ВСВ няма промяна в броя на евреите по света, ***!
47
8
 
7
 
! Отговори
ФАШИНГТОН преди 9 години
подстрекава украинските фашисти, внуци на бадеровците, които СТАЛИН великодушно прости след няколко години по лагерите, вместо да постъпи като тях когато са клали наред евреи, руснаци и поляци. Но това не се вижда от надупената Европа в името на тяхната вековна цел - да унищожат РУСИЯ. Е това няма как да стане, но може да пламне цяла Европа - което пак е добре за ФАШИНГТОН
46
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди войната според официалната статистика евреите в цял свят са околко 13 милиона. След войната пак се прави преброяване и дори според еврейски алманиси евреите са пак 13 милиона дори в някои преброявания повече. Няма как да са избито 6 милиона.