Ергените по-доволни от живота от задомените

Постигат по-лесно целите си без брачни задължения
22 авг 2015 16:32,
61
Ергените по-доволни от живота от задомените
Снимка: Архив Reuters

Хората често си мислят, че старите ергени и моми са нещастни в личен план заради безбрачието си, но ново проучване установи, че те могат да бъдат не по-малко доволни от живота от задомените хора, информира агенция ЮПИ.

Автор на изследването е психоложката Ютика Гирме от университета в Окланд, Нова Зеландия. Според нея неангажираните с брачна връзка хора могат да бъдат толкова щастливи, колкото и женените.

Те обикновено са индивиди, с ярко изразени цели. И липсата на брачни задължения им позволява по-лесно да постигнат желаната реализация. Именно тя им дава онова щастие, което останалите хора получават при сериозно обвързване с партньор.

В рамките на проучването били изследвани 4000 пълнолетни граждани на Нова Зеландия. От анализите проличало, че онези от тях, които си поставяли високи социални цели, се чувствали по-щастливи извън брачните ангажименти, защото по този начин избягвали ненужни конфликти. Около една пета от участниците в анкетата били необвързани по време на провеждането й.

Проучването разкрило и друга тенденция. Хората, които си били поставили високи цели в живота, се чувствали много по-потиснати, самотни и неудовлетворени, когато били женени, в сравнение с онези, които нямали постоянен партньор.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Ергенчо преди 7 години
Абе умници и ... "дами",В статията пише ясно - ако имаш високи социални цели. Кой ми пише че след 25 ако не си женен значи имаш проблем? А да сте чували че силните години на една жена са от 20 до 40 години, когато има красота и женска сила, а на мъжа от 40 до 60, коагото (ако е) е успял в живота? Аз съм в ранните 30 и ще ви кажа, че ако един мъж се развива добре и трупа успехи с годините става все по-желан. И ако се огледате няма граница в годините за това правило... Ако не е истинска любов..
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпо изследване. Самозалъгващи се стари ергени -вижте ги след десетина години, когато за нищо няма да стават.
18
3
 
6
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Ако ти е писнал секса , се ожени .Това е истината , в момента в който се появат семейните задължения и грижи около бебета и проблеми със сметки , мрънкане за пари ти се отщява всичко. Жена ти станала лелка вижда те само като банкомат и все се оплаква , колко била изморена , че пуснала миялната или пералнята , как ти слугувала защото пуснала една прахосмукачка , но не оценява , че ти 12 часа си бил на работа за бг заплатка .. Абе ако ти е безгрижен живота , се ожени и нещата ще се променят.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета коментарите и осъзнавам , че все още българина си остава комплексиран тип , като основния довод е какво щели да си кажат хората . Е аз имам еди живот , какво ме интересува какво щели да си кажат хората .Има и доста стари моми според разбиранията ви. На по 30 години ходят по екскурзии , на йога , по спа и козметици , не ми се виждат чак толкова нещастни , но при тях има друг проблем , че ако искат да имат деца , трябва да го направят до към 35 , а мъжете и на по 45 могат да решат ако искат
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Психоложката доказа че бате Минко е бил прав
15
0
 
2
 
! Отговори
вергил преди 8 години
Бай Михале,когато мъжът е стерилен не се прави инвитро,а жената забременява със *** от донор.Братовчедка ми забременя така със съгласието на мъжа й.И тази процедура е много по-евтина от инвитро.Кой мъж ще разреши на жена си да се *** с друг ,за да забременее като знае,че може да направи тази процедура?Или пък ако мъжът не знае,то тогава жената трябва да е изключително проста,защото рано или късно ще се разбере ,че детето не от съпруга й.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната простотия - вече дори не се учудвам.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой го беше казал най-добре.Бракът е крепост и тези, които со отвън искат да влязат, а тези, които са вътре да излязат.Така че монетата винаги има две страни.
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С така наречените платени "проучвания" искат да ни "докажат", че е много яко да не се женим и да нямаме деца. Като мине поредния "биг брадър" опитайте пак ... тогава може повече изпростеле да ви се вържат.
11
3
 
24
 
! Отговори
Burg преди 8 години
Живял някога един принц, който попитал веднъж прекрасна принцеса: -Ще се омъжиш ли за мен? И тя отговорила: Не!И принцът живял дълго и щастливо, ходел на лов и за риба, всеки ден се срещал с приятели, пиел много бира, напивал се мощно, и играел футбол, и не вдигал дъската в ***, и чукал слугини, и приятелки, и съседки, и пеел под душа, и пърдял когато му е кеф, и гръмко се уригвал и си драпал топките.Край.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоест с други думи жена му не е доволна щото не може да и купи кабриолет или да направят басейн в задния двор или пък да сменят къщата.Особено ако е неква амбициозна комплексарка дето се е омъжила защото всичките и приятелки са се омъжили.И после се почва "мъжа/гаджето на еди коя си и купи еди що си а ти дори не можеш да си позволиш еди кво си... Господи къф лузър смотан"И малко или много това създава напрежение и комплекси
9
1
 
8
 
! Отговори
вергил преди 8 години
Бай Михале ти вярваш ли си като говориш тези лъжи?Някоя може и да те викне да й начешеш катерицата,но пък няколко да искат да им направиш деца,става само по филмите.Нали бащата ще се усети,пък и сега много лесно се правят ДНК тестове.Даже в някои държави може да си купиш такъв тест от аптеката.Ти хептен за балъци ни взе.
8
1
 
12
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
RAZWEDEN SAM....BLAGODARQ NA BIWSCHATA MI SAPRUGA...CHE MI BI SCHUTA..NE ISKAM WTORI SCHANS....JIWOTA E PREKRASEN....
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бай ти Михаил:Ти да не си случайно оня Минко 47 год ерген дето "му свирели на мандолинта"?
6
2
 
26
 
! Отговори
всички сме преди 8 години
"големи кръшкачи и големи е.бачи" щом по цял ден сме пред компютрите ! Отнася се и до мъжете и до жените ! Щмо по цял ден сме тук значи нямаме социални контакти ,а щом нямаме социални контакти как да имаме сексуални контакти ?! Жалко за нас !
5
14
 
22
 
! Отговори
истината преди 8 години
Така наречените "щастливи ергени" са пред компютрите по цял ден и пишат коментари за да си уплътнят времето понеже нямат контакти с жени ! Семейните мъже ,които не са виждали друга жена освен съпругата си ,те също са пред компютрите понеже нямат шанс да изневерят ,вероятно са се оженили с помощта и посредничеството на близки и роднини ,иначе и те не биха могли да си намерят жени ! Симпатягите и кръшкачите не са пред компютрите ,а някъде с жени !
4
15
 
6
 
! Отговори
няма щастлив ерген преди 8 години
До АнонименНе четете какво е написано в текста на статията. Има ергени има и ергени. Обаче женените са само едни.Тоест ерген може да е щастлив до 25 г. и то ако има богато разнообразие на жени около него ! Над тази възраст всеки започва да изпитва някакво притеснение ,че близки и познати може би си казват - абе този вече стана 30 годишен ,толкова ли е неспособен да си намери една жена ?! А щом си между 25 и 30 г. и не си семеен значи има доста вярно в това ,че не можеш да си намериш жена !
3
8
 
13
 
! Отговори
кво се връзваш бе преди 8 години
До Анонимендо 4. - бай Михале, един ден ще гониш...... Михаля...... Не мисли че като опъваш 20- годишни си много нещо. Не е мъж този, който вкара жена в леглото си, а този, който успее да задържи жена...........Той щом е останал стар ерген значи досега нищо сериозно не е вкарал в леглото си ,най-големият му успех може би е платен секс 50 лв. на час ,а това го може всеки *** и пульо ,който има 50 лв.! Важно е да накараш една жена да те хареса ,а жените харесват симпатяги , а не страшилища !
2
12
 
10
 
! Отговори
ала бала преди 8 години
Ергените по-доволни ,ама друг път ! Имам един комшия доскоро беше ерген , а е на 35 г. ! Когато се събирахме мъжете в махалата му казвахме - хайди бе няма ли да доведеш една булка ,да зарадваш родителите си още докато не са си отишли от този свят ? А той отговаряше - абе не ми трябва бела на главата ! Имаше и по-малка сестра на 30 г. семейна ,тя го запозна с някаква нейна приятелка разведена с 2 деца и в последствие се ожениха ! Като го питаме - абе нали не ти трябваше бела на главата ? Мълчи !
1
22
 
14
 
! Отговори
дрън дрън преди 8 години
Симулират ,че са щастливи ! Я вижте в сайтовете за запознанства колко много самотни хора търсят дружка в живота си !