Пропиляно богатство: От наследница до бездомница в "Сентръл Парк"

Историята на Мариан Фридман – родена като милионерка, а днес без пукната пара
2 ное 2016 21:55,
63
Пропиляно богатство: От наследница до бездомница в "Сентръл Парк"
Снимка: Matthew McDemortt, New York Post

Мариан Фридман-Фут прекарва нощите си в "Сентръл Парк" в Ню Йорк, увита в спален чувал. На по-малко от километър от там се намира Парк Авеню и апартаментът, в който е израснала. Днес той струва $10 млн.

63-годишната жена, някога наследница от Ийст сайд, внучка на влиятелен текстилен магнат от Манхатън, днес прекарва дните си като бездомна жена. Имала е икономка, взимала е уроци по танци и е завършила престижно училище в Ню Йорк.

След смъртта на майка й семейното богатство се изплъзва от пръстите й. Фридман се бори с депресия, пристрастеност към хероина и накрая през август е изгонена от апартамента си – оставайки на улицата.

Тя и съпругът й Франк вече живеят в Сентръл Парк и държат всичко, което притежават в торби за смет. А някога Фридман е живяла в апартамент с площ от 380 квадрата. Днес имота би струвал $10 млн. 

Когато майката на Фридман умира, Мариан и сестра й Джорджия продават апартамента за $3 млн.

Жената обаче не пази топли спомени за детството си. Майка й имала депресия, борела се с панически атаки.

"Спомням си как майка ми се тресеше в дрешника", разказва Мариан Фридман пред "Ню Йорк Пост", изтягайки се на пейка в парка.

По различен начин изглежда обаче Мариан през 1971 г., когато завършва училище. На снимките е дългокоса тийнейджърка, усмихваща се в далечината. На следващата година обаче дядо й умира и майка й продава семейни бизнес за милиони.

Междувременно Мариан напуска дома от детството си и отива да учи за медицинска сестра в Бостънския университет, където среща първия си съпруг. Двойката има дъщеря, на име Жизел. Но преди три десетилетия мъжът на Мариан, служител на ФБР, трябва да се премести в Ню Йорк по работа.

И така двамата се нанасят в дома, където Мариан е отраснала. Не след дълго обаче се разделили. Мъжът й се преместил във Флорида и взел дъщеря им Жизел със себе си. Мариан не е виждала детето от тогава. Жизел е била едва на три, когато майка й я вижда за последно.

"Все още мога да ви кажа как беше облечена в деня, в който напусна. Имаше синя тениска и панталон с бели кръстчета. Все още мога да я видя", разказва Мариан.

"Всеки ден ме изяжда. И разбира се, когато видя всички деца в парка. Не е хубаво", казва жената и веднага сменя темата.

Малко след това тя губи контакт с майка си и сестра си, която по думите на Мариан подкрепяла именно мъжа на Фридман да вземе попечителството над Жизел.

От тогава Мариан изпада в депресия. В 40-те си години се пристрастява към хероина, а по-късно се лекува и приема метадон четири пъти седмично в продължение на 6 години.

След смъртта на майка й Мариан продала апартамента и разделила трите милиона долара със сестра си. Малко по-късно среща сегашният си съпруг, Франк, 59-годишен работник на строеж.

Оженили се през 2000 година и си купили къща в Амитвил, Лонг Айлънд, но ги изгонили от там по време на рецесията.

"Похарчихме парите на майка ми като луди", разказва Фридман. Накрая двойката останала при приятелка, която ги запознала. Тя обаче имала цироза и рак на белия дроб. Мариан и мъжът й били като болногледачи. Преди три години обаче жената, която им дала подслон загубила битката с болестите си. През август двамата били изгонени и от този апартамент.

Техният адвокат, който се заел със случая безплатно, се надява управата на Ню Йорк да намери подслон за съпрузите. Той е на мнение, че Мариан ще загине, ако трябва да прекара зимата в парка.

Междувременно Мариан и съпругът й се виждат с приятели... когато могат. А тя все още е запазила свирепото си чувство за хумор.

"Не вярвам в самоубийството, но ако не намеря нищо смешно в ситуацията ще се покача на най-високото дърво и ще скоча", завършва разказа си Мариан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хероина не прощава на никой, а историите си приличат изключително много.
45
2
 
2
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
баш панелните плъхове от люлин 7 ,тръгнали да обсъждат другите по света.....хахах
44
0
 
0
 
! Отговори
42 преди 7 години
Предният ми коментар е за 49.
43
0
 
4
 
! Отговори
42 преди 7 години
До 19Не бъди толкова краен и уверен в късмета си.Той е нещо, което не зависи от нас, но винаги е необходим. Човешкият разум е двуличен съветник.
42
1
 
14
 
! Отговори
Край преди 7 години
Когато господ реши нещо - прави го. Хората все се борим за сигурност- няма такова нещо в този свят. Особено несигурно нещо са парите.
41
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напълно безмислена, неинтересна, куха история, от която не може да се извлече дори минимална поука; не заслужават съчувствие, нито помощ, освен такава от елементарно милосърдие - една чорба и подслон в приют за преспиване. Затрили сами животите си, причинили проблеми и мъка на близките си, очевидно не съжаляват за нищо, скрап човешки.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама си е с гн усна еврейска фамилия, ***.
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дрогата не прощава...
38
0
 
10
 
! Отговори
! преди 7 години
тук във Франция е пълно с бездомници, и то говоря ви за французи, за бели хора, от цивилизацията. Спят пред входовете на блоковете и си просят, млади също има много просещи.
37
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100% историята не е точно такатая се е "раздрусала" още на млади години, което е най-вероятната причина бащата да взема попечителството над детето, като даже е бил подкрепен от тъщата си. А тая после е изсмъркала и малкото до което се е добрала.
36
1
 
14
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Моля разните македонски о.трепки да стоят далеч от българските форуми и да полагат усилия да оправят собствения си к.енеф,че като отида в Македония направо се потрисам от мизерията, която цари там! И не знам дали Стара планина ще ни събере нас българите но съм повече от сигурен, че ако всички така наречени македонци дойдете тук, без проблем ще ви съберем в зала 1 на НДК!
35
0
 
7
 
! Отговори
Lan преди 7 години
Оставила си е детето, съвсем доброволно се е отказала от него! И не защото Съдът е решил така - Съдът може и да е присъдил правата на бащата, но решението да не го види ИЗОБЩО си е нейно. Не мога да ѝ съчувствам. Съчувствам на дъщеря ѝ, израснала без майка. Това вече е трагично!
34
0
 
17
 
! Отговори
дел пиеро преди 7 години
До extremistизгонени са били защото не си изплащали кьщата/ипотеката. Като са написали "купили" кьща, не си мисли че е платена напьлно. дали са пьрвоначална вноска и после са изплащали кьщата всеки месец, но тьй като са харчели повече от колкото имат и кой знае още кво е ставало, са ги изгонили от кьщата като не се плащали
33
0
 
7
 
! Отговори
ДО extremist преди 7 години
Ипотека, dude
32
1
 
41
 
! Отговори
лошо преди 7 години
Да си роден със златна лъжичка в устата, често те прави напълно непригоден за живота. Тя очевидно цял живот е разчитала на наследство и от безделие си пропиляла шансовете си. Щом дори най - близките са се отказали от нея, значи не е наред. Аз пари за хероин нямам, нито за трима съпрузи, нито за тинтири минтири, бачкам по цял ден за да оцелея и да отгледам децата си. Подобна съдба не ме грози... поне това не ме грози...:)
31
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами който няма акъл и цялото богатство на света да му дадат, пак ще го загуби. Хероин, купони и накрая ще спи по пейките. Как да я съжаляваш като сама се е докарала до там?
30
22
 
3
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Ajde be .... i vie Bolgarite ne ste po dobri Si ja prodadovte drzavata i fabrikite za sitni pari. Sega koj ke vi plaka kreditite imate 50 miljardi evra krediti....i vie ke sedite po parkovite a i Stara Planina nema da ve soberi.....
29
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Културни особености на щатския етнос.
28
2
 
55
 
! Отговори
Циник преди 7 години
"Съчувствието" ми към подобни *** отдавна се изчерпи! Сама си е виновна - милиарди носят теглото си.....сами , в тишина, и забрава! Тази поне е могла да опита "на хляба мекото"! Дрогаджийска история.Разхвърляла милиони....изсмъркала ги, и ги избоцкала....Мне....нямам съчувствие - ГРАМ!
27
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ум царува. Ум робува.Ум патки пасе.