Българските конспирации: Змийска отрова за цар Борис III?

Отровен ли е владетелят? Гледайте "Провокативно"!
24 сеп 2017 07:45,
83

"Германските лекари, които лекуват цар Борис III, правят таен доклад до Хитлер. В този доклад те изказват доста тактично и сдържано мнението, че царят е отровен от змийска отрова.”, казва проф. Недю Недев в новия епизод на "Провокативно", посветен на смъртта на българския владетел.

"Главният аргумент на германските лекари е, че се появяват следсмъртни зачервени петна по тялото на царя. Според тях те са признак на отравяне. Българските лекари, начело с проф. Стоян Киркович, никъде не изказват такава теза, макар че те са проучили стомашните сокове, кръвната картина, направили са аутопсия. Интересен факт е, че личният лекар на цар Борис III – доктор Стефан Даскалов, не е преследван, а всички съветници на царя са екзекутирани", разказва историкът.

Той добавя, че през годините на прехода се появява нова хипотеза – че цар Борис III е отровен по заповед на Сталин.

В свой разговор с Богдан Филов пък царят е признал, че е толкова депресиран и отчаян, че би предпочел да го срещне вражески самолет и да се свърши с него.

Отровен ли е българският владетел или истината няма нищо общо с конспиративните теории? Дали пък сърцето на царя просто не е издържало на стреса от натиска на Хитлер България да влезе във войната активно с войска?

С този епизод "Провокативно" започва поредица, посветена на българските конспирации. Гледайте в неделя, от 10.30 по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най масовият български самолет ЛАЗ-7 излита за първи път през 1948 г, когато гадните комунисти са на власт. За три години са произвели 313 бройки. А преди 9 септември е било само хоби производството на самолети.
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се говори, че България имала самолетостроене преди 1944 г. е направо смешно. Същото е ако след 50 години някой баламурник извади стара статия за китайските коли в Ловешко и почне да твърди колко цъфтяла България при Борисов щото видите ли, някаква местна мутра купувала коли на части и ги сглобявала. Това, че и "аеропланната работилница" и "автомобилния завод" са свършили по един и същи плачевен начин, баламурникът-историк ще го пропусне, естествено.
48
11
 
6
 
! Отговори
Комунистът преди 6 години
Aбе никакви самолети не сме правили бе! Сглобили 2 кръстачки дето я са полетели, я не.То по царско време ни асфалт е имало, ни някаква промишленост или производство.Яд ги е монархо-фашистите, че им взехме земята, животните и ги вкарахме в колхоза.
47
6
 
18
 
! Отговори
просто човек преди 6 години
Спомням си като ученици ни водиха в къщата-музей на Митко Палаузов.Там ни показаха един паркет който като се вдигне дъската има кухина където малкия Митко /тогава на 6 г/ си е криел пистолета.Че ме налегнаха едни мисли . . . /на 6г, пистолет, паркети/ абе Пернишка история.Голям разбойник ще да е бил щом от шест годишен е тръгнал да събаря законно избраното правителство.
46
6
 
7
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Е какво пише за самолетостроенето в България там. Че сме произвели един самолет Дар-4 по германски чертежи и с участието на германски инженер. Но след първият полет, самолета е бракуван и ползван за курник на летището в Бижурище. И за този курник е имало хиляди заявки? Ха, ха!
45
2
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Продължение на 44. Прочети за самолетите ЛАЗ и ДАР , и ще се убедиш, че съм прав.ДАР-Държавна Аеропланна Работилница
44
10
 
7
 
! Отговори
КГБ преди 6 години
За Царя - змийска отрова!За Джорджи Марков - рицин!За Литвиненко- полоний 210!В 12-та лаборатория на КГБ се бъркат отровите и се поднасят елегантно на всички предатели, изменници и врагове.
43
4
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До 36 Малко ти е грешна информацията. Прошзвеждали сме ги, и съд виждал такъв самолет.Учебно-боен. Даже сме имали поръчка от Югославия, да ги въоръжим с тях, но Тито и Сталин се скарват, и ние, като сателит на Сталин отказваме поръчката.
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АниКамериера на Борис, Свилен свидетелства, че е имал среща с хора от съветската легация. Хитлер не е имал изгода от смъртта на царя.
41
6
 
8
 
! Отговори
Не бе комунисте... преди 6 години
В Москва бях, Москва... мизерия ти казвам... А в Украйна няма и да стъпя...
40
2
 
6
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Просто сегасме в период на отмиране на недъгавите. След 20 години България ще скъса оковите които и тежат.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напишете в уикипедия "самолетостроене" и там има дял "Самолетостроенето в България". Там си пише. Е истината е неудобна за комунистите, но... истината си е истина. Всяка лъжа е до време.
38
5
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Цар Борис III Обединител с живота си плати това, че не прати войска на Източния фронт, макар че бе съюзнис на Хитлер. Прати само един санитарен влак, който превозваше ранени войници от Фронта до болница в Полша. Баце пък, иска руски туристи, но директно си казва, че ако му заповядат от Щатите, же прати войска и ще се бие с руснаците.Съпоставката направете сами.И друго-зад Баце винаги има 2-*** бодигарди, поне, и не знам колко от страни, а Царя е ходил сам из народа. Страх го е Баце май от народ
37
4
 
10
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Аз съм склона да вярвам че Сталин е отровил царя, защото по спомени на родителите ми Иван Багрянов който завършва в Германия, но е бил русофил обвързва България с фашистка Германия за да не допусне България да се коалира с Англо-Американците и по този начин да постави България от страната на победените.За благодарност после комунистите го разстрелват. За да не говори . . .
36
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато в България има и един жив комунист ще сме зле.След 20 г. ще тръгнем нагоре.
35
9
 
8
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
В никоя авиационна енциклопедия не е посочено че България е произвеждала самолети. Това че някакъв си Лазаров е правил самоделки, не значи че е самолетостроител
34
12
 
8
 
! Отговори
Комунистът преди 6 години
Я кажи по това време къде е имало пътища, заводи , детски градини, училища, пристанища, мостове??? В СеСеРе?? Че там и до ден днешен пътищата свършват след околовръстното на Москва... Не ми отговаряй, преди седмица се върнах от там, мизерия тотална..---Ходил си до "братска" Украйна с кинти от С*орос ли?! Украйна е зле, да, 150 евро са им заплатите. Шорош където мине, трева не никне.А ние комунитите строихме след 1944-та. Вие "репресираните" го окрадохте след 1989 с бандитската приватизация!
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тея "ястребинчета". Те и сега деца се самовзривяват манипулирани и плашени от ИД.Интересно какво са правели родителите на тези "ястребинчета" та са ги вкарали в такива сложни политически борби, та даже във въоръжен тероризъм?Комунистите какво се гордеят, вместо да се срамуват?Вие убихте тези деца вкарвайки ги в терористична организация.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заслугата на Борис III е една-единствена. Това че не позволи български войници да се бият срещу Русия. Единствен в цяла Европа! Освен това се е разхождал без охрана из страната, при това горите са гъмжали от партизани. Но никога не са правили опит да го заловят или убият.
31
5
 
12
 
! Отговори
До Комунистът... преди 6 години
Я кажи по това време къде е имало пътища, заводи , детски градини, училища, пристанища, мостове??? В СеСеРе?? Че там и до ден днешен пътищата свършват след околовръстното на Москва... Не ми отговаряй, преди седмица се върнах от там, мизерия тотална...