Българските конспирации: Змийска отрова за цар Борис III?

Отровен ли е владетелят? Гледайте "Провокативно"!
24 сеп 2017 07:45,
83

"Германските лекари, които лекуват цар Борис III, правят таен доклад до Хитлер. В този доклад те изказват доста тактично и сдържано мнението, че царят е отровен от змийска отрова.”, казва проф. Недю Недев в новия епизод на "Провокативно", посветен на смъртта на българския владетел.

"Главният аргумент на германските лекари е, че се появяват следсмъртни зачервени петна по тялото на царя. Според тях те са признак на отравяне. Българските лекари, начело с проф. Стоян Киркович, никъде не изказват такава теза, макар че те са проучили стомашните сокове, кръвната картина, направили са аутопсия. Интересен факт е, че личният лекар на цар Борис III – доктор Стефан Даскалов, не е преследван, а всички съветници на царя са екзекутирани", разказва историкът.

Той добавя, че през годините на прехода се появява нова хипотеза – че цар Борис III е отровен по заповед на Сталин.

В свой разговор с Богдан Филов пък царят е признал, че е толкова депресиран и отчаян, че би предпочел да го срещне вражески самолет и да се свърши с него.

Отровен ли е българският владетел или истината няма нищо общо с конспиративните теории? Дали пък сърцето на царя просто не е издържало на стреса от натиска на Хитлер България да влезе във войната активно с войска?

С този епизод "Провокативно" започва поредица, посветена на българските конспирации. Гледайте в неделя, от 10.30 по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Бедна, селска" България е произвеждала преди 1944 г. 10 вида самолети.Малко са били държавите в Европа тогава със собствено самолетостроене.Имали сме няколко самолетни завода.Произведени са над 1000 броя самолети.Не сме смогвали да отговорим на търсенето.Идват обаче "прогресивните" комунисти на власт и в завода за самолети в Ловеч спира производството на самолети и започва производството на велосипеди "Балкан.Толкова с "напредъка" по времето на репресивният комунизъм.Не прогрес,а регрес.
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Злобата на комунистите е сатанинска. Тя ги яде отвътре и ги изяжда. Те са проклети от Църквата (преди да я превземат болшевиките) през 1918 г.св. патриарх Тихон ги нарича "изверги на човешкият род" Тази анатема действа сега и ще действа завинаги. Напишете в гугъл "Анатема на комунизма" и ще я намерите.
28
14
 
11
 
! Отговори
Поморийска околия преди 6 години
23 юни 1944 година - жандармеристите разстрелват Николай Лъсков, командир на партизански отряд "Народен Юмрук".2 юли 1944 година - убита е съпругата на Лъсков, Яна. Още 3-*** партизани от отряда са убити в следващите дни.Това правеха преди 9ти септември "репресираните" фенове на Царя и монархо-фашизма - убиваха, бесеха, дерибействаха. Ние комунистите издадохме 2700 смъртни присъди ей на тия идииоти, които убиваха невинни хора и викат колко добре е било по Царско време. Бесило и отрова за вас!
27
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееей, отровили са го, голям праз! Жалко, че не е пyкнал, преди да направи онова изчaдие, дето ни трови години наред.
26
4
 
11
 
! Отговори
западно от Омуртаг преди 6 години
На 20 декември 1943 г. по заповед на дядото на Александър Йорданов, подпоручик Константин Йорданов, войници разстрелват на шосето край село Ястребино (западно от Омуртаг) 18 души, включително двама старци и шест деца от 7 до 12 г. Децата са Надежда на 12 г., Иван на 9 г., Стойне на 7 г., близначките Ценка и Цветанка по на 13 г. и Димитринка на 11 години.
25
13
 
9
 
! Отговори
Комунистът преди 6 години
По царско време България е била най-развитата държава на Балканите, така, че руските *** да престанат с руския прочит на историята и нейната фалшификация.--------------------Муахаха! С изостанало селско-стопанство, с кравичката и ралото, с никакви пътища и инфраструктура...абе вие монархо-фашистите наркотици ли вземате бе?!Добре че бяхме ние комунистите да ви вкараме в ТКЗС-тата, да построим пътища, заводи, училища, детски градини, мостове, проходи, пристанища....жалки неблгагодарници!
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Царска България е била пълен провал. Цяло чудо е, че с некадърните царски управници сме се отървали толкова леко."Тоест, както сега е чудо, че с Тиквуний минаваме без да фалираме? :)
23
3
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 22 преди 6 години
Безсмъртния Вапцаров пише: "...разстрел и след разстрела червей...". Ти нямаш нужда от разстрел, защото и преди разстрела си червей!
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре бе пансиите скочете пак да правите "революция".Ама "червената армия" не е влезнала в България и ви е страх нали?Вас ви страх да дишате, тръгнали да плашат.Аре скачайте да ви одерем живи вашта кожа проклета.
21
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По царско време България е била най-развитата държава на Балканите, така, че руските *** да престанат с руския прочит на историята и нейната фалшификация.
20
4
 
6
 
! Отговори
чест и гордост преди 6 години
За нас в България е чест и гордост, че Борис 3 обяви война на Анти-хитлеристката коалиция. Че британските и американските самолети ни бомбардираха през Втората световна война. Бяха убити над 4200 души. Това ли беше приноса на монархо-фашиста за щастливото бъдеще на България?
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те ИД приличат на "партизаните", взривяват църкви, убиват жени и деца и невинни граждани, правят терористични атаки.Разбира се, че ще биват убивани.Проблемът е, че сега не ги трепят.Комунистическият режим е признат за престъпен и комунистическата идеология е призната за престъпна, но все още в България законите не се спазват. Иначе всички, които възхваляват престъпна идеология и я изповядват трябваше да са в затворите.
18
6
 
11
 
! Отговори
по 50 000 лева преди 6 години
Подобно на джихадистите от ИД, фашисткия режим на Борис 3-ти, до 09.09.1944, е плащал за една отрязана партизанска глава по 50 000 лева. Още през 1942 година Борис и българското правителство обявяват награда за отрязани глави на партизани, възлизаща на 50 000 лева, за отрязана глава на обикновен партизанин. Ако главите принадлежали на партизански командир, политкомисар от бригада, голям партизански отряд, сумата за такава глава достигала до 100 000 лева.
17
7
 
13
 
! Отговори
Комунистът преди 6 години
Moнархо-фашистките жандармеристи убиваха партизани, деца, ятаци, невинни хора несъгласни с властта....какви ги говорите при Царя сме били добре....без инфратруктура, без пътища, 1944 г. е имало 15 км асфалт до резиденцията на Евксиноград!Нямам жал....народен съд, бесилото, въжето и отровата - само това мачка тия предатели.На петолъчки да се разпънат всички фашаги и предатели на народа.
16
0
 
4
 
! Отговори
не се обяснявай преди 6 години
До Анонимен 18Направо им препоръчай "Наръчник на агитатора"!
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИсторията не я знаете вие, смешните антикомунистчета набор '89 и нагоре. Почнете да четете книги, а не блогове. Царска България е била пълен провал. Цяло чудо е, че с некадърните царски управници сме се отървали толкова леко.
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голяма изгода от смъртта на цар Борис имат руските *** и затова са го убили. Ако беше жив нямаше да позволи България да се превърне в руска ***, а и номерата с референдума "Република или монархия" трудно щяха да минат.
13
6
 
7
 
! Отговори
абсолютно прав си преди 6 години
До Анонимен 11Безплатни оръжия ли!?Безплатни ***-да,но не и оръжия!В девинския полк танковете бяха т-34,останали от войната!С тях нашите момчета щяха да горят при война с Турция и Гърция!В М-овете в Пловдив-същата картинка!Кърпени и заварявани т- 34!При самолетите-същото!В М-овете на летището в Добрич беше пълно с миг-15 и 17!Късмет,че не стана война,че България щеше да е унищожена!
12
4
 
7
 
! Отговори
КГБ преди 6 години
За Царя - змийска отрова!За Джорджи Марков - рицин!За Литвиненко - полоний 210!Предателите винаги се премахват. 12 лаборатория на КГБ. Там бъркаме отровите и наказваме враговете ни.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12Кой бил без гръбнак бе? Ти изобщо знаеш ли си историята?