Българските конспирации: Змийска отрова за цар Борис III?

Отровен ли е владетелят? Гледайте "Провокативно"!
24 сеп 2017 07:45,
83

"Германските лекари, които лекуват цар Борис III, правят таен доклад до Хитлер. В този доклад те изказват доста тактично и сдържано мнението, че царят е отровен от змийска отрова.”, казва проф. Недю Недев в новия епизод на "Провокативно", посветен на смъртта на българския владетел.

"Главният аргумент на германските лекари е, че се появяват следсмъртни зачервени петна по тялото на царя. Според тях те са признак на отравяне. Българските лекари, начело с проф. Стоян Киркович, никъде не изказват такава теза, макар че те са проучили стомашните сокове, кръвната картина, направили са аутопсия. Интересен факт е, че личният лекар на цар Борис III – доктор Стефан Даскалов, не е преследван, а всички съветници на царя са екзекутирани", разказва историкът.

Той добавя, че през годините на прехода се появява нова хипотеза – че цар Борис III е отровен по заповед на Сталин.

В свой разговор с Богдан Филов пък царят е признал, че е толкова депресиран и отчаян, че би предпочел да го срещне вражески самолет и да се свърши с него.

Отровен ли е българският владетел или истината няма нищо общо с конспиративните теории? Дали пък сърцето на царя просто не е издържало на стреса от натиска на Хитлер България да влезе във войната активно с войска?

С този епизод "Провокативно" започва поредица, посветена на българските конспирации. Гледайте в неделя, от 10.30 по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цар без гръбнак. Например датският монарх въобще не се дава на Хитлер и Дания се сражава срещу нацистите, и въпреки окупацията успяват да спасят своите евреи. До един.
9
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С цар Борис умря и България. Превърнахме се в едно голямо съвецко село и хранехме руснаците 45 години. Да не говорим, че ни бяха превърнали в една буферна зона при евентуална война със запада. Давали ни били безплатно оръжия ми много ясно нали ние сме първите които щяха да пожертват.
8
20
 
14
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 6 години
За деформираната психика на българина е виновен единствено монархо-фашисткия режим на Борис 3. По негово време се изгаряха живи хора и за пари се режеха глави на политически противници. По негово време се разстрелваха поети (Вапцаров), за принадлежност към Антихитлеристката коалиция! Сегашна България не е наследник на НРБ, а е наследник на престъпната царщина!
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствения, който има интерес от смъртта на Борис е точно сталин. Ако беше жив, на 9ти септември нямаше да се случи нищо.
6
5
 
24
 
! Отговори
то е ясно преди 6 години
Не може да наложиш комунизъм на суверенна държава,управлявана от монарх!Първо монарха трябва да се отстрани!Задължително!След това е лесно!
5
0
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Кой говори за Симо?
4
6
 
28
 
! Отговори
do 1 преди 6 години
По заповед на онзи почитател на алкохола Димитров отпускат пари на Симеончо да се издържат в чужбина. Да си чул Симо имота да е работил кърска работа след като ги изгонват и да каже лоша дума за комунистите. Свирнаха му 2001 и дойде да разбие завряния зет.
3
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хитлер си е бил загубена кауза още в началото на войната.Колко неща е провалил с тая безмислена война.Руснаците са му били съюзници.В нета има снимки на военни паради в Москва украсена със свастики.Английската кралица го е поздравявала с изпъната дясна ръка.В САЩ много са харесвали теорията му за превъзходството на белият човек-още са има чернокожи роби и слуги.Даа ако не беше изкукал сега половината Африка щеше да бъде бяла а арабите-християни.
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и още една теория, че е отровен по заповед на Хитлер. Тази теория се е разпространявала още преди 09.09.1944г.
1
32
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е, че комунистите мразят Царя, а всички Българи до ден днешен го обичат. На какво се дължи това вече може всеки сам да си отговори.Комунистическите лъжи за "монархо-фашизъм", които са просто едни готови измислени лъливи щампи, просто са опит да се дискредетира Царя на Българите, но неуспешно.И до днес се лъже за Царя доста. В крайна сметка не е дал евреите на Хилтер, спрял е настъплението към Русия за няколко месеца, което после проваля Хитлер, тък като го хваща руската зима.