Уловиха и пуснаха обратно Царица Щука

Хищникът не се побра на кантар до 18 кг
14 дек 2023 18:22, Петър Бойчев
13
Уловиха и пуснаха обратно Царица Щука
Снимка Фейсбук

Щука сякаш не от този свят улови с въдица Тано Петров от София. Хищникът бе дълъг почти метър и половина, а кантарът от до 18 кг не го хвана. Вероятно тежеше около 20 кг. Вместо да бъде изпържена в голяма компания, щуката отплува жива и здрава, тъй като рибарят й подари живота. Заради бракониерите, които ще хукна натам, Тано не разкрива водоема, само казва, че не е далече от София. За да достигне до тези чудовищни размери, царицата на щуките е живяла най-малко 20-25 години.

Свидетел на удара на Тано е неговият приятел Здравко Стайков, популярен в риболовните среди като Заки. С този риболов искали да закрият годината и го правят подобаващо. Приготвят спининг въдици и се отправят към любим свой водоем, където пристигат рано сутринта на разсъмване. Времето било мъгливо и студено, типично щукарско. Двамата майстори започват риболова като за примамки използват въртящи се блесни с куки №5. Нищо не се случва до 10 часа, когато слънцето се показа и това  раздвижва рибите.

"Отначало нищо не подсказваше, че е голяма, но след това започна да развива аванса. Четири пъти я докарвахме до брега, но тя се бореше и отново влизаше навътре. По едно време се поумори и успях да я загреба с големия кеп, в който се побра с мъка. Когато я видяхме , изпаднахме в еуфория", разказа пред "България Днес" Здравко, който асистира на Тано за трофейния улов.

Определят, че е дълга почти метър и половина, тъй като спининг пръчката е с дължина 260 см, а рибата е над поливината от нея. Щастливите въдичари нямат много време за фотосесия, тъй като рибата е уморена, а те решават да подарят живота й. Виждат, че вероятно е женска, а коремът й е пълен с няколко килограма хайвер.

"Предишният ни рекорд беше 11 кг, но той малее пред тази. Пуснахме я във водата и изчакахме да се съвземе. Щуката се окопити, завъртя се и сякаш ни благодари за жеста и отплува величествено", щастливи са двамата рибари.
Не съжаляват, че не са яли филе от щука. Казват, че истинското удовлетворение идва именно, когато пуснеш рибата на свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен келеш преди 4 месеца
Иначе снимката е фейк.Там на дупките до Джъмбо,ако я изкараш тази щука и я хванеш така през устата с *** охраната най много да те удави след глобата:):):):)
11
12
 
6
 
! Отговори
Бля Бля Бля преди 4 месеца
И един мармот завива шоколад...Вчера една моя позната хвана паламуд с едно око, мнооого голям, към 28см беше, кръгъл, фи 40 кремиковска стомана. Порадва му се, порадва му се, па го пусна и други да му се радват...
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То като го гледам как я е хванал с тоз *** , сигурно я е направил кандидат за ТЕЛК
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен келеш преди 4 месеца
Тази същата щука я хванахме и ние с един приятел преди 2 години в този гьол и я пуснахме,защото глобата там ако я убиеш е 2Клв.Трофейна риба е,но не е чак метър и половина:):):):)
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен келеш преди 4 месеца
Браво на колегите.Познаваме се много добре.Така се прави с трофейните риби.Иначе Черноморските паламуди,Чернокопи,сафриди,попчета и тези Гръцките лавраци,Фагрита,ципури отиват на скарата или тигана веднага.):):):
7
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще я пусна да отплава и умре от старост , да бе.
6
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Господ здраве да дава на този човек, че знае как по цивилизован начин да си прави хобито!!!
5
37
 
2
 
! Отговори
Сив Вълк преди 4 месеца
Този чичак е луд, каква голяма риба, щя яде 1 месец от нея, той щял да прави добро. Утре всеки ще иде на този гьол и ще я извади.
4
5
 
17
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 месеца
Хванал е царицата на щуките и я пуснал без да иска да му изпълни едно желание.
3
0
 
29
 
! Отговори
Рибар, стар другар. преди 4 месеца
Умните хора - така правят. Хванат, после връщат рибата обратно. В днешно време, който има свободен ден за риболов е богат. Няма нужда от рибата, а го прави за удоволствие. С лова е друга работа. Там месните си искат месцето. Не са там за спорта. Заради това и вече не съм ловец. Нищо, че имам 98 т. на гръдна мишена 4 с "Макаров" 9х18 на 25 м. Пие се от 8:00 ч. сутринта, опасно е. Риболовствайте!
2
8
 
4
 
! Отговори
Това в Перловец? преди 4 месеца
Иначе как е новина за първата Ви страница?
1
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво, имало и нормални риболовци!