Трикове, с които да подобрите кулинарните си умения

Запазете хрупкавината на приготвената храна
4
Трикове, с които да подобрите кулинарните си умения
Снимка: Istock

Кухнята е едно от местата в дома ни, в които се случва „магията“. Храната може не само да задоволи глада ни, но и да ни събере заедно, да ни накара да се чувстваме по-добре, по-здрави и силни.

Ако обичате да сте първи във всичко, в следващите редове ще ви споделим няколко трика как да блеснете и на арената на кулинарията.

Използвайте по-дълбоки тави за печене

За да се предпазите от преливането на ястията, които приготвяте, както и на печените тестени изделия, приготвяйте ги в по-дълбока тава за печене. Така ще поддържате долната част на фурната чиста и ще оставите място върху решетката, за да можете да добавите още нещо за готвене.

„Омекотете“ втвърдената кафява захар

Поставете втвърдената захар в купа, поръсете я с чаена лъжичка вода, покрийте с влажна хартиена кърпа и поставете в микровълнова фурна. Затопляйте на интервали от 30 секунди, докато омекне. Това може да ви отнеме няколко минути. За да запазите новата опаковка свежа, поставете цялата торба с кафява захар в херметически затворен контейнер или затваряща се торбичка за фризер и съхранявайте на стайна температура.

Направете си галета

Използвайте остатъците от хляб, за да направите галета. Това е чудесен начин да използвате остатъците от стари хлябове и други застояли парчета и след това да ги трансформирате. Как да си я приготвите? Приберете парчетата хляб в голяма найлонова торбичка за фризер. Когато се съберат достатъчно, нарежете хляба на големи парчета и ги разбийте в кухненски робот, докато получите фини трохи. Изпечете трохите върху лист за печене в загрята на 150 градуса фурна, като разбъркате веднъж, докато изсъхнат.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако искате да блеснете, научете поне 15 вида супи, от зелении и с месо, поне 10 вида десерти, агнеса, толумбички, щрудел и др. подобни, печени меса с хрупкава коричка, морски дарове и т.н. Има фатки, които са прости, но ефектни, напр. на зелените супи, коприва, спанак, лопуш, манголд се пускат няколко зелени сливки за приятно кисело и се поднасят студени и пр. Запомнете, че има манджи за наяждане и манджи за кеф. Скоро гледах една леля да готви зрял боб с ориз, картофи и чукна яйде. Мерси.
3
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Та даже направете хрупкави кашата и картофеното пюре...
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добрата храна, храната благоприятстваща здравето и естествена за организма НЕ е хрупкава, а полутечна. маниерът да се предлага суха храна е с цел в заведението да се поръчват напитки, т.е. да се дават допълнителни пари, и то не малко, за да се приведе храната в що-годе възможен за усвояване вид. Ако се водите по шарениите и гюрултиите на средствата за обработка на съзнанието, 100% си навличате болести. 100%.
1
0
 
4
 
! Отговори
Трика преди 1 месец
"За да се предпазите от преливането на ястията, които приготвяте, както и на печените тестени изделия, приготвяйте ги в по-дълбока тава за печене."-А фурната ако се пусне на най силното ниво дали ще изгори ястието