Рут и Дивна положиха новото начало за БГ музиката

Младите изпъкнаха на Годишните музикални награди на БГ Радио
Обновена: 18 май 2012 10:00 | 23 апр 2012 13:30,
91

Дивна се превърна в сензация само на 14 години. Снимка: Булфото

 

Символично ново начало на българската музика. Това бе една от идеите на организаторите на годишните музикални награди на БГ Радио, които се проведоха снощи в НДК.

И наистина, юбилейната церемония даде предимство на младите изпълнители у нас, което дава надежди за нещо различно.

Героите на вечерта бяха 14-годишната Дивна, която получи статуетки за "Най-добър дебют" и "Най-добра песен", и Рут Колева, която грабна приза за "БГ изпълнителка" и за "Най-добър дует" в тандем с Белослава.

Двете надежди на поп музиката излязоха на сцената с вече утвърдените имена Миро и Белослава.

Мери Бойс Бенд спечели надпреварата за "БГ група", а абонираният за статуетки Графа бе номер едно за "БГ албум" с "Невидим".

Именно Графа, в трио с рапъра Бобо и станалата наскоро световна шампионка по бийтбокс Печенката, обраха овациите с новото си предложение "Дим да ме няма". Песента е много свежа и със сигурност ще бъде един от хитовете през тази година.


В най-престижната категория при силния пол - "БГ изпълнител", признанието е за Любо Киров, който заедно с Орлин Горанов бе и водещ на събитието.

Специалните награди за "БГ посланик" и "БГ вдъхновител" бяха връчени на рекордьора по участия в Олимпиади Йордан Йовчев и на тандема Дони и Момчил.

Лили Иванова пък направи премиера на новата си песен "Не съм за теб".

Зрителите в НДК чуха още изпълнения на Елица Тодорова, Васил Найденов, Мария Илиева, Дивна, Миро, Орлин Горанов, Мариана Попова, Тони Димитрова, Кристина Димитрова, Рут, Белослава, БТР, Лора Караджова и Симфоникс.

Финалът на концерта бе нетрадиционен, тъй като на сцената се качи фолк певица. Софи Маринова изпълни песента "Любов без граници", с която ще представи България на предстоящия конкурс Евровизия.

Извън суматохата около победителите трябва да се кажат добри думи за организаторите от БГ Радио. Сцената бе много добра, сценарият стегнат, водещите си свършиха перфектно работата и което се случва рядко на подобен род събития - церемонията продължи по-малко от два часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
4
 
! Отговори
до Анонимен преди 12 години
Никои не текара на сила...
59
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 57 - Какво да им слушаме на тези бездарници? Дивна може и да има глас, но песента е нещо като нищо - липсва й мелодия. Едни наблъскани ритми, едно никакво такова, по нищо не можеш да го различиш от хиляди други. А на Графа всички са му еднакви и звучат като мъчително изсмукани от пръстите.Не мисля, че на всяка цена трябва да се прави музика. По-добре да е малко, но запомняща се и качествена. А не всеки втори да се пъне да става звезда, че и да ме карат да слушам, понеже бил българин!
58
0
 
1
 
! Отговори
до № 38 преди 12 години
Прав си,Гацо,а многото минуси вероятно са заради правописа. Ако не са жалко,наистина сме се профанизирали!
57
5
 
20
 
! Отговори
ПЕЦИ преди 12 години
Половината от участниците нямат нито един хит. Изумих се от фалшиво пеене и нескопосано кълчене на Лора Караджова. Мисля че кулминацията беше появяването на Нина Николина....знаете ли една нейна песен!!!!! Жалко.....едни и същи хора.....нищо от тях не можеш да запееш. Може би плащат на Ана-Мария Тонкова за да ги слушаме...... Иначе декора и сценария бяха горе долу добри.
56
2
 
3
 
! Отговори
до № 38 преди 12 години
Прав си,Гацо,а многото минуси вероятно са заради правописа. Ако не са жалко,наистина сме се профанизирали!
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кажете ми един хит от 90-те, който все още слушате от чалгата? тази песен, която още се пуска по дискотеките!!!
54
2
 
3
 
! Отговори
e4 преди 12 години
Има хора и групи които нямат много хитове но всеки знае как се казват .
53
5
 
5
 
! Отговори
До 56 преди 12 години
Да бе страшен хит е това! Ветрове на Лили Иванова е по-голям световен хит от този помия.
52
6
 
8
 
! Отговори
Сотир преди 12 години
Заради такива музикални инвалиди като вас, няма да има достатъчно хубава Българска музика!!! Като я слушаме съвсем малък кръг от хора,как да се развива? Хитовете са във Вашия стил!Румънците имат хитове защото имат самосъзнание, култура и националност.
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 51 - Норвегия има страхотни световни хитове. Поздрав с една от най-добрите им групи :) youtube/watch?v=-jfon11JIRg
50
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дивна е припознато дете на Миро. Той е забременил своят съученичка когато е бил на 16 години и дънките му падаха. Тя не искала да направи аборт и скрила от миро. След 12 години тя му се обажда за да припознае детето и да му помогне в шоубизнеса
49
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Олеле, това музика ли е?Песента на Дивна много наподобява стила на Джъстин Бийбър, т.е. липсата на стил. Едно такова никакво. Явно това е сега на мода сред хлапетиите.
48
5
 
13
 
! Отговори
Сотир преди 12 години
Ей,що не си коментирате по чалга сайтовете?Аз не слушам чалга и не гледам класациите,а вие защо гледате това предаване след като не ви доставя удоволствие?пускайте ПЛАНЕТА и мълчете!!!!!
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милко Калайджиев трябваше да грабне наградата за Вдъхновние според мен
46
1
 
3
 
! Отговори
До 48 преди 12 години
Е защо да гледаме пък към Румъния, защо не погледнем към Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Белгия, Швейцария, Норвегия и т.н. - те колко световни хита имат?
45
3
 
3
 
! Отговори
До 46 преди 12 години
Един и същи казваш? Да разбирам, че според теб Дивна и Рут имат по 20-30 бг музикални награди? Айде напъни си злобно мозъче малко и измисля някакъв по качествен злобарски коментар.
44
10
 
12
 
! Отговори
mind twist преди 12 години
Дивна, това недоразумение дето не може да пее грабна 2 награди. Егати нагласения PR. Една и съща хайка решава кого да издига. Като човека е зле колкото и да го кичите остава зле. Една и съща манжа ни претоплята вече незнам колко години. Затова БГ музиката е на такова дередже - вмирисан труп.
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълен смях са БГ изпълнителите!Само погледнете в съседна Румъния колко световни хита правят на година и сравнете с "хитовете" на българските изпълнители.Факт е,че има и добри парчета,но какво е това безумие БГ Музикални награди?!И за какъв музикален хай-лайф може да става дума изобщо?!Едни и същи певци си се награждават всяка година,смях!Номер 40 е дал много точен коментар!!!!
42
5
 
2
 
! Отговори
До 40 преди 12 години
Някакъв сметовнонеизвестен завистлив мухъл е решил да се изходи по темата - мислиш ли че на някой му пука за твоето мнение?
41
4
 
9
 
! Отговори
Men преди 12 години
Едни и същи всяка година.То писна!