Отново нищо! Софи се препъна още на полуфинала на Евровизия

Все пак с Литва се превърнахме в новатори на конкурса
Обновена: 25 май 2012 13:41 | 25 май 2012 00:05,
1040
Отново нищо! Софи се препъна още на полуфинала на Евровизия
Софи Маринова заложи на изцяло бял тоалет. Снимка: Reuters

За поредна година участието ни на Евровизия минава по един и същи начин. Представяме се достойно и по традиция не можем да прескочим полуфинала.

Тази година се пробва Софи Маринова с песента "Любов без граници", но и тя не можа да събре достатъчно гласове от зрители и жури. Пък и ако трябва да перифразираме самата Софи след победата й в НДК - родата този път нямаше как да купи ваучери да гласува.  

С Литва поне бяхме новаторите в потока. Маринова и Дони Монтел бяха единствените, които се качиха сам-самички на голямата сцена в залата. Нашата изпълнителка показа далеч по-големи възможности, но пък на финала се класира Монтел.

Определено вторият полуфинал бе далеч по-оспорван първия. Представените песни бяха на двата полюса. Шест държави - Сърбия, Португалия, Словения, Хърватия, Естония и Босна и Херцеговина, заложиха на бавни, на моменти дори доста кахърни песни. Останалите пък предпочетоха дискотечния ритъм, а словаците единствени имаха по-ярко изразени рок елементи.

Безспорни фаворити в нашия поток бяха Швеция и Турция. Според всички предварителни прогнози представителката на скандинавската страна - Лорийн, е фаворитка за първото място. Певицата с берберски корени направи силно представяне като заложи на екзотика и в изпълнието, и в хореографията си.

Турците пък бяха представени от Кан Бономо. Той се представи интересно на сцената, като влезе в ролята на моряк. Но за ритмиката на парчето, съчетана с английския му акцент, е по-добре да се изкажат специалистите.

Доза екзотика имаше и от украинска страна, в лицето на Гаетана, както и холандката, която се появи на сцената пременена като индиански вожд.

Едно от най-странните изпълнения бе на представителя на Грузия Анри Джохадзе, което може да се определи като нещо средно между Азис и кабаре.

Преди да обявят крайните резултати, домакините поднесоха една приятна изненада като на сцената се качиха победителите от последните издания на Евровизия, които представиха своите песни в акомпанимент на традиционни за Азърбайджан музикални инструменти.

В първото си интервю Софи призна, че е малко тъжна. "Беше мечта да пея на тази сцена, щастлива съм. Бях сама на сцената, защото аз реших. Приятели и роднини ми казаха, че изглеждам добре. Като всеки изпълнител имах сценична треска. Животът продължава, догодина пак ще се явя. Тръпката е невероятна", заяви тя.

Един от авторите на парчето - Крум Георгиев, пък беше категоричен, че сме имали най-добрата певица. "Песни, които ми харесваха, не се класираха на финала. Искам в следващите години да пробием и на финала на Евровизия, защото колкото и да не си го признаваме - гледаме я", заяви той.

По първоначални данни вторият полуфинал са го гледали над 150 млн. зрители.

Само за статистиката, на финала на 26 май от втория полуфинал се класираха Литва, Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна, Швеция, Македония, Норвегия, Естония, Малта и Турция.

Без напрежение и само като зрители в залата, на Софи Маринова ще правят компания певците от Холандия, Беларус, Португалия, Словения, Хърватия, Грузия и Словакия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1040
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
838
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Софка е за вътрешна консумация бе хора, как да спечели?
837
7
 
3
 
! Отговори
зли преди 11 години
*** и неуспели форумци,винаги наопъки и на обратно. Самочувствието отдавна ви е напуснало/то не стои при неудачници/ и сега пръскате злъч навсякъде и по всичко:(((((((
836
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tai 4e nima akal da se oble4e tak ai stahi prostitiuski baduschi, ama i tia deto i akal sa i sali i te tolkowa rasbirat
835
0
 
4
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Че той Драго чая......навърши ли 10?
834
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до "браво на мацката" АМА НАПЪЛНО СИ ПРАВ/А,ако се направи статистика от последните 15 години ЩЕ СЕ ВИДИ ЧЕ ФИНАЛИСТИТЕ СА 80% ОТ ЕДНИ И СЪЩИ ДЪРЖАВИ,НЕОСПОРИМ ФАКТ!Освен това тия,които много се пенят да кажат ПОМНИТЕ ЛИ МИНАЛОГОДИШНИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ,А МОЖЕТЕ ЛИ ДА ЗАПЕЕТЕ ПЕСЕНТА,а някоя песен да ви е впечатлила,да е станала хит??Евровизия е ЕДНА ТЪПНЯ,щом "бурановски баби" са на първите места, с извинение ЕБ..М ТИ ФЕСТИВАЛО,съветско-бившоюгославско-скандинавски....
833
3
 
7
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
До 'браво на мацката' Сестро ти сигурно си на 12 години,понеже явно не си чула,че Елица и Стунджи не го духаха !!! Защо те успяха,а прехваленото Ви Софи,дето имало не знам к'ъв си диапазон тръц!!!!
832
3
 
16
 
! Отговори
европеец-3 преди 11 години
от пискливи кръчмарски певачки, кичозно облечени в златист магистрален екип. И още нещо...втрещен съм от наивността на екипа на българския участник и екзалтираните му членове като Драго чая, които не могат дори да проумеят що е то куртоазия и политическа коректност. Когато на гастролите на Софчето и пляскаха европейски политици и тв-водещи, те просто бяха любезни и дипломатични. Това би трябвало да го разбира всеки, навършил 12 години.
831
2
 
11
 
! Отговори
европеец-2 преди 11 години
Това не беше изпълнение, чиято идея е: "Бате, пусни смс и ще ти пея на твоя език, бате, само дай нещо!" Глупостите за конспирации са отново напъни на комплексирани мозъци. Когато България изпрати оригинална песен с истински заряд, Елица и Стунджи спечелиха 5-то място, което никак не е малко. Музикалните ни корифеи обаче не разбраха посланието - Европа иска от България да сподели с нея своята фолклорна магия, която е призната в цял свят, а не да получава болки в главата...
830
1
 
18
 
! Отговори
европеец-1 преди 11 години
ИЗВОД: Можеш да вмъкнеш 12 езика в песента, за да очакваш хитричко приятелски вот, но ако не пееш на езика на музиката и въображението, отпадаш закономерно. Погледнете изпълнението на естонеца - семплото момче пя на език, говорен само от 1 милион души по света и никой не разбра за какво става въпрос в песента, но това беше талантливо и впечатляващо изпълнение, което докосва душата със своята магия и чувство.
829
1
 
2
 
! Отговори
ari преди 11 години
Sofito pee... no se obli4a kato parcalesa.Hubava gena zapazena za godinite si.A obula botu6i kato.... ne ne iskam da obigdam pove4e genata.Vsi4ki geni i momi4eta v BG koito se obli4at kato 4algadgiyki , izglegdat evtino i prodagno.
828
1
 
12
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
То ако ставаше само ботуши и корсети.....И ТРИМАТА МУСКЕТАРИ МОЖЕХА ДА СПЕЧЕЛЯТ ЕВРОВИЗИЯ
827
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Софи може да е ***, но е българска ***. Всеки който успее да излезе от омагьосания кръг заслужава уважение, Софи има моето, въпреки че не слушам чалга.
826
5
 
12
 
! Отговори
КАКВО ОЧАКВАХТЕ ! преди 11 години
*** от пропаднала държава, прогнила от мафия !!!
825
1
 
2
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Що не ми излизат коментарите, тикви!??
824
0
 
6
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Пънкс, мозък требе, интелект да имаш, да си личност, че чак тогава артист, музикант, певец... не да крадеш кабели и портмонета, баба ти да е врачка и да кълне наред.... Помня Крумеца (Крум Крумов) как го докара тоя *** на Денкоглу при Беличовски, да записва... то не бяха Лияни, Дамяни, Райни, Коцета, тоя кюстендилски маймун Крумеца що нещо ос ра....Да, ама тия ,по света не кльопат това, дето го кльопа Крумеца... Е дрипата де е- у кереча, на посл. място...
823
14
 
8
 
! Отговори
браво на мацката! преди 11 години
не слушам чалга, не съм циганофилка, но софи се държа достойно -- прекрасен глас, добра визия, присъствие с физиономия! браво на мацката! и, приемете факта, че и мария калас да представяше българия, щеше да го духа, това е...
822
1
 
1
 
! Отговори
Bob преди 11 години
@Пънкс, мозък требе, интелект да имаш, да си личност, че чак тогава артист, музикант, певец... не да крадеш кабели и портмонета, баба ти да е врачка и да кълне наред.... Помня Крумеца (Крум Крумов) как го докара тоя *** на Денкоглу при Беличовски, да записва... то не бяха Лияни, Дамяни, Райни, Коцета, тоя кюстендилски маймун Крумеца що нещо ос ра....Да, ама тия ,по света не кльопат това, дето го кльопа Крумеца... Е дрипата де е- у кереча, на посл. място...
821
1
 
18
 
! Отговори
Изводът преди 11 години
Не е виновна Софка ! Просто в Европа никой, освен българските мутри, не толерира чалгарите ! Иначе всички виждат, че този "конкурс" в голяма степен е манипулиран и изопачен. Гласува се на регионално-свойски принцип. Бившите Югорепублики, бившите Съветски републики, Скандинавските и прибалтийски държави като по правило "взаимно си гласуват" своите песни !
820
1
 
7
 
! Отговори
ari преди 11 години
sofka e oble4ena kato za piacata. s tezi botu6i prostitutkite hodiat da si vadiat hlyaba
819
1
 
8
 
! Отговори
те преди 11 години
Бойко ще пее отсега нататък-Това е човекът ВСИЧКО............И няма да се казва вече някаква си ЕВРОВИЗИЯ а БОЙКОВИЗИЯ-така ще звучи някак по нашенски..