Култовият Хосе Фелисиано идва за първи концерт у нас

Спектакълът е на 3 юни в НДК
4
Култовият Хосе Фелисиано идва за първи концерт у нас
Снимка: BEC

Популярният пуерториканец Хосе Фелисиано (Jose Feliciano), считан за един от най-добрите китаристи за всички времена, идва в България по покана на Balkan Entertainment Company.

Концертът ще се състои на 3 юни в зала 1 на НДК, а това ще е първото гостуване на виртуозния музикант, композитор и певец, създал хитовете Que Sera, Guantanamera и най-популярната коледна песен Feliz Navidad.

Вече над 50 години Хосе Фелисиано е на сцената, а концертите му минават пред пълни зали. Фелисиано е първият латино артист, който успява да се наложи на англо-говорящия пазар, като по този начин проправя път и за други артисти, които днес вече играят важна роля в американската музикална индустрия.

Музикантът може да се похвали с над четиридесет и пет златни и платинени записи, деветнадесет номинации за Грами, девет награди Грами, включително наградата LARAS за цялостно творчество.

Публиката в България ще чуе на 3 юни вечните му хитове Light my Fire, Malaguena, California Dreamin', La Bamba, Que Sera и др.

Билетите за събитието тръгват в продажба от събота, 5 април, в мрежата на Eventim на цени от 35 до 90 лева, а във видеото по-долу можете да чуете Фелисиано и Light My Fire от 1968 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
GONO преди 10 години
Името на тоя ми звучи като "фелацио"
3
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 10 години
При цялото ми уважение към него (и като фен на Доорс) тази песен просто не я прави добре и не трябва да я включва в репертоара си. Иначе много ми харесват кавърите на Зорба, Били Джийн, Ain't No Sunshine. Поздрав за всички с youtube/watch?v=NNoXwdBcnSU
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, браво! Това е Музикант, а младите сигурно не го и знаят, за съжаление!
1
0
 
6
 
! Отговори
JB преди 10 години
Ура! Там сме!