July Morning - на море или на планина?

Вижте къде ще се вихрят концерти и купони
26 юни 2014 15:16, Александър Попов
6
July Morning - на море или на планина?
Снимка: Булфото, архив

Хипарският празник July Morning, който се празнува у нас от средата на 80-те години на миналия век, отдавна е загубил първоначалната си идея. Зародил се като протест срещу комунизма, днес този празник го свързваме повече с бягство от града и най-вече купон.

За втора поредна година той ще бъде отбелязан не само на морето, но и в планината.

D2, Тома и P.I.F. ще забият на хижа Алеко на Витоша за всички, които искат да усетят купонджийския дух в планината, близо до изгрева. Шоупрограмата ще започне с D2 & LaTiDa от 23 часа, като вход за събитието традиционно няма. След това на сцената ще забият Тома и P.I.F.

През цялото време и до сутринта за весело настроение ще се грижи и DJ Elien, който по време на изгрева около 6 часа сутринта ще пусне култовото парче July morning на Uriah Heep. Песента ще прозвучи и в изпълнение на D2 & LaTiDa, които вече подготвят специален аранжимент на парчето.

Всички гости ще могат да се качат на Витоша с лифта от Симеоново до Алеко. Той ще работи извънредно на 30 юни от 18:30 до 21:30 часа и на 1 юли от 06:30 до 09:00 часа. Организаторите са предвидили преференциални цени на билетите – в едната посока 4 лв. През цялата нощ ще вървят и безплатни автобуси на градския транспорт от "Хладилника". За хората с автомобили ще има и безплатен паркинг на първа лифтова станция в Симеоново.

Бургас посреща първото юлско утро с тридневен фестивал. С всяка изминала година той се разраства и предизвиква все по-голям интерес. Програмата за July Morning 2014 ще стартира на 29 юни, неделя, с Алея на Изкуствата, на която ще бъдат изложени ръчно изработени бижута и аксесоари. Акустични концерти на групите Whisper, Stokholm и музикантите от Силует пък ще подгреят публиката преди моноспектакъла на актьора Филип Аврамов "Бог Рок".

Денонощният рок купон, известен още като „Сцена под звездите“, ще стартира на 30 юни от 19:00 часа с Blazerinte, M. Таралежков и приятели, Stiff Bones, Siluet, Korbin, Шантаж и Джанго Зе.

Акцент в тазгодишната програма ще бъдат гостите от Англия Jersey Budd и трибют бандата на AC/DC – BANDX от Сърбия, която единствена притежава официален лиценз и права да изпълнява песните на рок динозаврите, разкриха организаторите.

В случай на неподходящи метереологични условия има и резервен вариант – сцената, която ще бъде от дясно на Моста, ще се премести в Летния театър.

Ахтопол за първи път ще отбележи July Morning с рок концерт. Летният курорт ще последва примера на други морски градове и ще посрещне изгрева със зрелищен концерт при скалите на фара. Водещ ще бъде Дичо, който ще забие и на сцената. Любителите на рока ги очакват още популярни банди като Черно Фередже, Sevi, Stokholm, Rock Up, Crush, Birdshit и Hangar 42. Откритата сцена при скалите на фара ще е украсена с много светлинни ефекти и пиротехника, а с този рок концерт Ахтопол поставя началото на ежегодна традиция.

Качествено посрещане на Джулая са подготвили и на Cacao Beach. Нощта и денят ще се слеят в еднo под звуците на енергичната електронна музика и магията на морето под открито небе в компанията на Kaiski и DJ Deso. Първите 300 гости ще получат като подарък чифт, специално изработена за клуба серия, слънчеви очила.

DJ Deso не се нуждае от представяне, вече е на клубната сцена над 20 години. Имал е честта да работи рамо до рамо с много от големите имена на електронната сцена в световен мащаб. Тракът му "Nobody" е една от най-популярните български продукции през лятото на 2013-та и без съмнение ще го чуем в нощта на 30 юни. Kaiski пък ще заложи на различни жанрове на съвременния клубен саунд – от deep и nu-disco, до неговите по-твърди вариации.

Входът на Cacao Beach е 10 лева на предварителна продажба, а на място ще се влиза срещу 15 лева.

По традиция едно от най-посещаваните места на July Morning е Каварна. Тази година посрещането на изгрева на 1 юли ще бъде само два дни след края на на фестивала Каварна Рок.

Иначе се очаква и тази година да се съберат хиляди хора в Камен бряг. Те ще посрещнат празника в компанията на Александър Филчев – Санеца, младата група PowerSlave, рок бандата Шепот, добричките рокаджии Pearl & Stones и добре познатите на местната публика Legendarya. Своето участие са потвърдили и немската рок група No planet.

Първите групи ще забият точно в полунощ и ще се погрижат да не спира до сутринта. На сцената край местността „Огънчетo” ще се качат Б.Т.Р., а минути преди изгрева Джон Лоутън ще изпее култовата песен July morning.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: July morning
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
циника преди 9 години
до 4, недей сега, че едни такива позастарели и побелели хипита на 50-60 г. възраст ще започнат да обясняват каква велика идея на свободния човек било хипи-друс-друс движението:)))
1
0
 
1
 
! Отговори
ми да преди 9 години
Вкъщи в леглото. Ше спа!