Сопраното Шила Кристиано нетърпелива да дойде у нас

Тя ще бъде една от звездите в "Риголето"
18 окт 2014 09:51, Александър Попов
0
Сопраното Шила Кристиано нетърпелива да дойде у нас
Снимка: Монте Мюзик

Италианското сопрано Шила Кристиано е изключително развълнувана от възможността да пее на една сцена със световно признатите български солисти Камен Чанев и Александър Крунев под диригентската палка на Маестро Найден Тодоров в оперната постановка “Риголето” на 31 октомври в Зала 1 на НДК.

"Най-накрая отново Джилда", сподели тя във Facebook и засипа със суперлативи за българските музиканти.

Подготовката на едно от най-значимите класически събития e в разгара си – диригентът Найден Тодоров вече е селектирал оркестър от над 80 музиканти от Държавна Опера Русе, които ще накарат красивата музика на Верди да завладее Зала 1 на НДК. Режисьор на постановката е Павел Герджиков, сценографията и костюмите са на Иван Савов.

“Риголето” е едно от така наречените “три големи” – най-популярните и обичани от публиката оперни произведения. Заедно с Шила Кристиано на сцената ще се изявят прочутият далеч извън границите на България тенор Камен Чанев, носител на множество награди и редовен солист в чужбина, както и един от най-ярките представители на българската оперна школа – световно признатият Александър Крунев.

Билетите за “Риголето” вече са в продажба и са на цени от 20 до 60 лв., като организаторите от Монте Мюзик и Държавна Опера Русе отчитат висок интерес към постановката, независимо че има още 2 седмици до нейното представяне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари