Възстановяват поп и рок феста в Ловеч

Тази година ще бъдат само родни изпълнители
21 апр 2015 15:34, Александър Попов
0
Възстановяват поп и рок феста в Ловеч
Снимка: Булфото, архив

След петгодишно прекъсване Община Ловеч започва възстановяването на традицията на пролетния поп-рок фестивал, който се организира в дните преди празника на града, като финалът е на самия 11 май - Деня на Ловеч, съобщават от администрацията.

Новият поп-рок фест тази година ще е от 9 до 11 май, като на специално изградената сцена на площад "Екзарх Йосиф Първи" ще се изявят млади български поп и рок групи и изпълнители, а финалът ще бъде поставен от рок ветераните "Сигнал".

На 9 май началото ще бъде дадено с концерта "Да създадем ЗАЕДНО България 2020" със специалното участие на поп певицата Йоана. След това на сцената последователно ще се качат рок групите "Черноризец" и "Огледално".

На втория ден от феста, на 10 май, почитателите на родната музика ще се забавляват с Део и Лео, като в шоуто ще се включи и младата певица Елизабет.

На празника на града ще свири група "Сигнал".

Фестивалът в Ловеч стартира за пръв път през 2006 г. под името Lovech Rock Fest. За период от четири години са гостували звезди като Uriah Heep, Europe, Hot Chocolate, Eruption, Slade, Maxi Jazz, Ja Rule, Ace of Base, Dr. Alban, W.A.S.P., Twisted Sister, Bonfire и др., припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Ловечсигнал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари