Пинк Мартини идват с Чайна Форбс

Концертът е на 21 октомври в НДК
18 май 2015 12:16, Александър Попов
0
Пинк Мартини идват с Чайна Форбс
Снимка: БГ Саунд Стейдж

Американската група Пинк Мартини идва за концерта си у нас с с вокалистката Чайна Форбс. Събитието е на 21 октомври в зала 1 на НДК, а на сцената ще се качи и симфоничен оркестър.

Формацията се радва на препълнени зали и подкрепа в цял свят със своята музика, която съчетава класика, джаз, старомоден поп, латино, суинг. И всичко това в едно шоу.

През 1994 г. пред харвардския възпитаник Томас Лодърдейл изоставя политическа кариера, за да основе музикална група и кани състудентката си от Харвард Чайна Форбс за вокалистка. Причината за промяната на посоката в живота му е, че той се чувства изморен от политически събития, придружени с отегчителни музикални гости и иска да направи нещо различно.

И до днес тази група се радва на голяма популярност, 12-те музиканти залагат на многоезичен репертоар със симфонични оркестри.

Те черпят вдъхновение от романтичните холивудски мюзикъли от 40 и 50-те години на миналия век.

Музиката на Пинк Мартини е използвана в много филми и сериали, сред които “Семейство Сопрано”, “Западното крило”, “Г-н и г-жа Смит” и др. Имат седем издадени албума с три милиона продадени копия.

У нас групата идва по покана на БГ Саунд Стейдж, а билетите са на цени от 40 до 100 лева. Те могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и на касата на НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Пинк Мартини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари