Виртуозът Хосе Гонзалес с концерт в НДК

Събитието е на 9 ноември в зала №3
20 май 2015 12:17, Александър Попов
1
Виртуозът Хосе Гонзалес с концерт в НДК
Снимка: PR

Изненадите по случай петата годишнина на ReelFeel тази есен продължават и през месец ноември.

След като бе обявен концертът на носителя на Грами Грегъри Портър, който ще се проведе на 18 октомври, ReelFeel ще зарадва българската публика с гостуването на още един изключителен музикант. На 9 ноември, зала 3 на НДК ще посрещне шведския вокалист, китарист и композитор Хосе Гонзалес (José González). Виртуозът ще ни потопи в лиричния си свят вдъхновен от аржентинския фолклор, американския блус и британския инди-фолк.

Първият албум на Гонзалес - "Venner", излиза през 2003 година, а акустичният кавър на парчето Heartbeats на The Knife го поставя сред най-иновативните музиканти днес. Следват албумите "In Our Nature"(2007 г.) и чисто новият от тази година "Vestives & Claws".

Освен на авторски песни, Хосе прави и не малко успешни акустични версии на парчета на Брус Спрингстийн, Кайли Миноуг, Massive Attack и др. Култовият DJ Tiesto пък прави ремикс на авторската му песен "Crosses".

На 9 ноември, в зала 3 на НДК, българската публика ще има възможността не просто да чуе, а да преживее музиката му на живо, а шведският феномен ще покаже как едни нежни струни и топъл глас са достатъчни да създадат енергия, по-мощна и от тази на най-шумния оркестър.

Билети на цена от 35 лева могат да бъдат закупени от днес, 20 май, в мрежата на Eventim.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ндкХосе Гонзалес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари