За първи път: Оперета на оперният фестивал в Банско

Фестът е от 27 до 29 август, входът - свободен
Обновена: 24 авг 2015 12:26 | 23 авг 2015 08:53, Александър Попов
0
За първи път: Оперета на оперният фестивал в Банско
Снимка: Монте Мюзик

На 27-ти август стартира шестия поред фестивал за класическо и оперно изкуство Банско опера фест. Тази година събитието ще представи за първи път три произведения в три поредни вечери.

В първата вечер любителите на класиката ще се насладят на балета „Дон Кихот“ по адаптацията на Силвия Томова. Историята за безкористния и смел Дон Кихот, бленуващ за пътешествия и приключения ще бъде представена от Държавна опера Русе 20:30 часа.

В следващата вечер, на 28-ми август, сцената превзема Варненската опера, която ще представи пищното произведение "Кармен", съпроводено от музиката на Жорж Бизе.

Програмата ще завърши на 29-ми август с дебютното поставяне на оперета в рамките на Банско опера фест – „Царицата на чардаша“ от Имре Калман, която хумористично разказва заплетената история за вариететната актриса Силва и една поредица от неразбирателства, в която накрая всичко идва на мястото си. Световноизвестната оперета ще бъде представена от Държавна опера Русе.

Почитателите на класическото изкуство ще могат да усетят допира с прекрасното късно лято в Банско и свежия планинския въздух в курортното градче – в комбинация с оперния фестивал за всеки посетил се очертават три вълшебни вечери.

Входът за фестивала е свободен, а мястото на събитието е площад Никола Вапцаров в Банско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари