Ханс Цимер с голям концерт в София

Филмовият композитор гостува на 16 май в "Арена Армеец"
23 ное 2015 13:58, Александър Попов
4
Ханс Цимер с голям концерт в София
Снимка: СМЕ

Най-успешният филмов композитор Ханс Цимер идва за първи път у нас за голям концерт на 16 май следващата година. Спектакълът ще бъде в зала "Арена Армеец", а Цимер идва със своя група музиканти.

Касовите хитове "Гладиатор", "Черният рицар", "Цар Лъв", "Шифърът на Леонардо" и "Армагедон" отдавна са част от поп културата. Освен, че са сред най-успешните продукции в историята на киното и са отличени с не една и две престижни награди, общото между тези филми е невероятната им музика, която се радва на изключителна популярност. Неин създател е именно композиторът Ханс Цимер.

Той е писал музиката за повече от 120 филма, които са донесли над 24 милиарда долара приходи. Удостоен е с "Оскар", две награди "Златен глобус", три награди "Грами", печелил е Американска музикална награда, както и награда "Тони".

Цимер има цели десет номинации за "Оскар", като последната е от 2015 г. за музиката към фантастичния епос "Интерстелар". През 2003 г. Американската музикална асоциация му връчва престижната награда Henry Mancini за цялостно творчество за впечатляващата му кариера и огромния му принос към кино индустрията. Цимер получава и своя звезда на холивудската Алея на славата през 2010 г., а през 2014 г. е удостоен с награда за цялостен принос на филмовия фестивал в Цюрих.

Ханс Цимер работи с най-големите режисьори в Холивуд: Ридли Скот ("Гладиатор", "Телма и Луиз", "Ханибал"), Тони Скот ("Дни на грохот", "Истински романс"), Кристофър Нолън (трилогията "Черният рицар", "Генезис"), Гор Вербински (поредицата "Карибски пирати", "Самотният рейнджър"), Рон Хауърд ("Шифърът на Леонардо", "Ангели и демони"), Джон Ву ("Код: Счупена стрела", "Невъзможна мисия 2") и др.

През 2014 г. Цимер получава възторжени отзиви за концертите си във Великобритания. Това го амбицира да поеме на турне, което ще премине и през София.

"Винаги съм искал да представя музиката си пред голяма аудитория в поредица от концерти и сега съм изключително развълнуван, че това най-после ще се случи. Освен това съм много щастлив, че с мен на сцената ще присъстват някои мои невероятно талантливи приятели, като заедно с тях ще подарим на публиката уникално преживяване, което никога няма да забравят", споделя гениалният композитор.

На сцената в "Арена Армеец" Цимер ще излезе с изключително талантливи музиканти, с които ще представи невероятно съчетание от класическа музика, рок и традиционно звучене. Страхотните светлинни ефекти и уникалната мултимедия, пресъздаваща на живо част от филмите, ще превърне този концерт в изключително преживяване.

Билетите за концерта са на цени от 60 до 140 лева и могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на ticketpro.bg. За почитателите на Цимер е важно да знаят, че капацитетът на залата е лимитиран до 7000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Waves от Интерстелар е уникален саундтрак
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Последният самурай"
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изключително добър. Повечето филми за които е композирал не съм ги гледал, но музиката му е изключителна