Macrophone. Просто ги последвайте

Защото вече и у нас си имаме от онази музика, която светът обожава от 10 години
27 май 2010 16:00,
18
Macrophone. Просто ги последвайте
Снимка: Macrophone.info

Средата на седмицата. Sofia Live Club. Много хора, които са се събрали да слушат музика. Една група – Macrophone. Следват музика, много аплодисменти, усмивки и бис.

Дефиницията „презентация на албум” бе умишлено напомнена, с усмивка на лице, няколко пъти на публиката от фронтмена на групата Алан Абдала, и общо взето само по това човек може да познае, че нещото се случва в република в центъра на Балканите.

Macrophone (Алан, Ясен, Никола и Наско) изсвириха повечето песни от първия им албум Contract For Contact.

Още по темата

Те самите не успяха да дефинират какъв стил свирят, отговаряйки на въпрос на предшествалата концерта пресконференция. И въпреки че дефинициите от около 60 години нямат значение никъде освен в "Балкантон", Съюза на композиторите и други творчески организации, ще се опитам да определя музиката им с няколко думи.

Macrophone свирят музика, която по българските радиа не се пуска. Слушайки ги, се сетих за The Killers, Radiohead, Kings of Leon (или както по БНТ Едно ги обявиха веднъж – Кингс ов Лион) и доста други банди, които светът обожава в последните 10 години.  

Настрана от асоциациите, музиката им е нещо като зарядно, а ние, които ги слушахме, бяхме изтощени от деня батерии, които нямахме нищо против да бъдем заредени.

Хората слушаха музика, те не бяха на промоция. Просто това не беше промоция, а супер як концерт – като онези, за които плащаме по 100 лева да слушаме и гледаме.

Ако това, което написах по-горе, е провокирало интереса ви, прочете и това, което следва, за да може да чуете песните на Macrophone.

Все още нямат лейбъл (обяснимо е, те все пак не са участвали в риалити). Както ни обясниха от групата – „нямаме намерение албумът ни да прашасва по бензиностанциите”.

За сметка на това си имат сайт, както и страници в MySpace и Facebok.

Там ще можете да видите кои са Macrophone, кога са създадени, защо са създадени и всякви други работи, които най-вероятно искате да проверите, след като чуете музиката им.

А, и още нещо. Ако чуете, че ще свирят на живо някъде... просто ги последвайте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Stefan преди 13 години
Групата е супер яка, но авторът на тази новина е направил всичко възможно да засенчи този факт със собствените си комплекси. Пич, ок - много са добври момчетата и са с ясна визия какво и как искат да постигнат - но кой е длъжен да ти чете бръщолевенията за това колко невероятно е българска банда да прилича на разни прехвалени инди рок ***? не ги ли тласкаш надолу със самото сравение? Защото това то е първата половина от материала. Аре малко по-сериозно...
17
0
 
4
 
! Отговори
grossriba преди 13 години
zarejdashta grupichka! Naposlduk baq grupi se opitvat da probiqt, no edva li imat tolkova hora i s opit i s prelivashto vedro nastroenie! Vse edno mi e koi kvo smqta nqma kak da mi otkradnat zarqda sled koncerta i perfektnite sutrini kato si pusna neshto tqhno 8-)!
16
1
 
0
 
! Отговори
кук преди 13 години
"Macrophone свирят музика, която по българските радиа не се пуска. Слушайки ги, се сетих за The Killers, Radiohead, Kings of Leon..."Толкова си слушал български радиа... Ама си се направил на интересен, де.
15
0
 
9
 
! Отговори
haho преди 13 години
Хахаха, колко сте злобни! Типично по бг форумите - злоба до шия. Момчетата поне правят нещо! Сигурна съм, че повечето от вас не са направили нищо смислено в живота си, но знаете да критикувате. Смешници!По темата: Успех на групата, работете, забавлявайте се - фенове ще имате винаги, щом правите нещата с любов и от сърце! :)
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
THE KILLERS - номер1
13
0
 
8
 
! Отговори
Баба Вихронрав преди 13 години
Ами мен пък ме кефят :) Звучат ми много свежо и доста по-различно от по-голямата част от българската музика, която се пуска навсякъде,тоест, ако успее по някакъв начин да се пребори с Lady Gaga, Timbaland, Beyonce и т.н. американски изпълнители (нищо против тях като цяло :) ! Всеки естествено има право на личен избор и стил и може да изказва мнението си свободно, но не разбирам защо трябва да сте против желанието и стремежа на момчетата да направят нещо различно oт американска или родна чалга :)
12
0
 
6
 
! Отговори
Който и да е преди 13 години
На фона на това, което чух на техния MySpace тази статия е малко напомпана, но да не забравяме, че все пак написаното по-горе е отражение на личното мнение на автора. При всички случаи е хубаво, че има инициатива и дори граничи с чудо, че въобще се пише за музикални събития. Сигурно е, че безжизненото тяло на българското изкуство има остра нужда от изкуствено дишане и години рехабилитация - все от някъде трябва да се започне.
11
24
 
4
 
! Отговори
курдоколенко преди 13 години
поредните педерастчета
10
0
 
10
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Ами като толкова искате да ги има и тези групи по новините, посъветвайте ги да пускат прес информация по медиите - наистина е толкова лесно - един масов Email към публичните адреси за контакт и готово, ОК? Пуууууу, аман от хейтъри!!!
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да знайте, че целия свят обожава тази музика и ако не я обожавате значи сте старомодни българи! Ха-ха-ха.. перефразирам подзаглавието, което е абсурдно с обобщенията си.Звученето им е прилично, но и според мен са копие на Radiohead.
8
5
 
3
 
! Отговори
leech преди 13 години
или пък нещо за съвсем наскоро провелите се promo-та на ред други български групи като Vrani Volosa, Smallman и 4?, които също имат myspace и facebook...ахъм
7
10
 
0
 
! Отговори
онв преди 13 години
що не написахте 2 новини за Слави Трифонов :))) стига бе хора, и на мен не ми харесват, тези Микрофон ли кви са, ама ДНЕС пък могат да си пишат квото искат.
6
7
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Аз лично пък групи като Radiohead и Placebo и други подобни не харесвам, въпрос на вкус, разбира се.А проява на лош такъв е това, за което говори "az". Защо от DNES.bg не написахте нищо за дебютният албум на Ювиги, например. Една също добра Българска група, която свири прогресив, нещо което хората по света също слушат от много повече от 10 години.
5
7
 
9
 
! Отговори
az преди 13 години
Момчетата свирят добре,... знаят какво правят, имам в предвид. Но за 3 дена 2 новини за тях, е слагачество. За коя друга група сте писали толкова активно? Дайте пример? 2 РАЗЛИЧНИ новини в рамките на 2-3 дена? Дали не са нечии братовчеди или пък мениджъра им е бутнал лев-два? Не знам, ама има толкова групи коиото 2 новини биха им дошли дюшеш.Другото - като не се слуша такава музика в БГ - защо ни занимавате с тях :) ?
4
4
 
5
 
! Отговори
аха преди 13 години
мен ме кефят
3
4
 
7
 
! Отговори
добрич преди 13 години
Може ли някой да ми каже някаде в света слушат ли БГ музика?Ние защо винаги слушаме и се правим на всякакви, но не и на българиКога една сутрин ще чуеш по радиото бг музика- да бе тука е Българияили ще видиш някаде да се вее бългаското знаме.После ни са виновни турците ,македонците или ***.
2
13
 
0
 
! Отговори
Ballbreaker преди 13 години
Точно като мозъка ти, нали?Иначе не са лоши момчетата, макар доста лесно да успях да ги натикам в някакви стилови рамки. :/ Малко повече разчупеност им трябва, не да се правят на Placebo и Radiohead.
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А може ли да пропуснем да ги последваме? Нека аз се пробвам да им определя стила - детски!