Андреа Баника: Ако не бях певица, щях да съм чистачка!

Румънската денс суперзвезда в ексклузивно интервю за Dnes.bg
4 окт 2010 17:30,
35
Андреа Баника: Ако не бях певица, щях да съм чистачка!
Снимка: Вирджиния рекърдс

Наричана кралицата на румънската денс музика, Андреа Баника започва музикалното си образование едва 4-годишна, за да се превърне в една от водещите изпълнителки в северната ни съседка.

Модел, телевизионна водеща, една от най-богатите певици в страната си, а отскоро – и майка, тя придоби международна известност с хита си Samba, последван от летния хит на 2010-а – Love in Brasil.

Андреа Баника е у нас като част от Happy Energy Tour.

Всички говорят за румънското музикално чудо. На какво отдаваш успеха на румънската денс музика?

Има много професионални продуценти и артисти в Румъния и беше крайно време целият свят да разбере, че ние правим качествена музика.

След удивителния световен успех на O-zone нашата музика стана популярна и в чужбина.

Така ние можем да изразим собствената си идентичност и да достигнем до публиката навсякъде. Как да не съм горда, че съм част от това!

Кои са трите най-иновативни и интересни лица в румънската музика в момента?

Възхищавам се на Play & Win като продуценти, Inna като артист и Akcent като група.

Най-известната българска певица в Румъния ти е адашка. Какво мислиш за нея?

Не познавам Андреа лично, но съм чувала Sahara – проекта, по който работи. Партньорът й в него – Кости, е много талантлив колега и продуцент! Желая им успех.

Ти си на сцена отдавна и си една от любимките на жълтата преса в Румъния. Коя е най-забавната клюка, която си чула за себе си?

Бях водеща на едно от най-гледаните предавания на румънската телевизия. И жълтите вестници изфабрикуваха, че имам романтична история с колегата си Ionut Dolanescu, който е известен фолк изпълнител. Историята беше абсолютно невярна, но доста се забавлявахме на всички измислени подробности...

В своите видеоклипове винаги има много плът и сексапил. Коя е най-привлекателната част от мъжкото и женското тяло?

Винаги съм си мислела, че трябва да се радваме и възхищаваме на телата, които не просто са добре оформени, а и изразяват емоции, уникалност и характер.

Много се грижа за себе си – храня се здравословно и спортувам. Но също така вярвам, че външната красота идва отвътре. Заради което не съм си правила никакви пластични операции.

Любимата ми част от собственото ми тяло са очите. Най-красивият фетиш в женското тяло: определено краката. В мъжкото – ръцете.

Как поддържаш връзка с феновете си?

Моите фенове са много важни за мен. Иска ми се, когато се прибират след мой концерт, да са щастливи, удовлетворени и изпълнени с позитивна енергия. Затова се свързвам с тях по всички възможни начини – чрез социални мрежи, различни видео- и аудиоканали за споделяне на музика. Самите те също разпространяват песните ми сред приятелите си.

Също така съм в топли отношения с президентите на всичките ми фен клубове в Румъния. Получавам страхотна подкрепа от тях, за което съм безкрайно благодарна.

Няма по-голяма радост от усмивката, която мяркаш пред себе си, докато пееш на сцена. Дано успея да предизвикам много такива на концертите си в България!

Кое е най-вълнуващото нещо, което ти се е случило на сцена?

Обожавам момента, в който ми подаряват плюшени играчки и цветя. Имам огромна колекция!

Наскоро ми се случи особено вълнуващ момент, когато няколко деца с увреждания бяха на мой концерт и адски много се забавляваха. Много се вълнувам в такива ситуации, защото самата аз изгубих родителите си в много ранна възраст. Тези деца ме развълнуваха до сълзи.

Въпреки че се занимаваш с музика от съвсем малка, ако не беше избрала тази кариера, какво щеше да правиш?

Когато бях малка, много исках да стана стюардеса. Сега по-скоро се виждам като мениджър на компания за почистване, ха-ха.

Какво предстои оттук нататък?

Няма да издавам нищо повече от това: след турнето в България се връщам в студио с невероятните продуценти Play & Win!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Обича баница преди 13 години
Ох, на бате румънската баница!!
34
0
 
0
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 13 години
Да ти го на чу-ам тогава като си по готин от неяяяяя.......
33
5
 
3
 
! Отговори
MGNP преди 13 години
Малеее, мноого сте злобни, честно... Наистина тая жена не е кой знае какво, ама хайде малко по-полека със злобата... То не са плюнки, не са чудесии... румънските парчета били плоски... ние като и такива нямаме, какво да кажем? Съжалявам, хора, ама като критикувате някой, поне не си показвайте толкова простотията
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За сметка на това нашите чалгарки ако не бяха певици щяха да са ***...Пардон, те са *** и в момента...
31
2
 
5
 
! Отговори
m3 преди 13 години
Кво им се радвате на тия румънци не мога да разбера... "Хитовете" им са толкова плоски и еднообразни... Ползват едни и същи бленди, инструменти та дори и вокални линии... Умряла работа е тва, комерсиализация до мозъка на костите...П.С. Тая я мислих за по-красива, ама мисля, че аз отзад изглеждам по-добре от нея в лицето....
30
0
 
6
 
! Отговори
ас преди 13 години
"външната красота идва отвътре"... плитко като локва :))))))
29
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 13 години
при нас е кондьо
28
1
 
3
 
! Отговори
западняк преди 13 години
Да бе, аспаруховите монголци идват от Швейцария, знаеме...На Балканите всеки е бил на нечия "чужда" територия - България на гръцка, Румъния сигурно и на Българска - няма значение - аз само казах, че румънците са ЛАТИНСКИ народ и затова им се приемат медиините продукти по белия свят, а българите са ЧУЖДИ, затова аутсайдери (не само езиково, а и като творчески подход и манталитет). А не защото румънците са по-хитри или талантливи, както някои гешно смятат.
27
4
 
4
 
! Отговори
me4o преди 13 години
ISKAMI *** ZA ORKESTAR NAZMILER!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
киулке преди 13 години
Всъщност защо ли се хабя да обяснявам каквото и да било на Христофора Белокровский, пардон, на "западняк"...
25
2
 
3
 
! Отговори
киулке преди 13 години
Виж сега, момко... Интернет може да се ползва и за други неща, освен за сваляне на порно и коментиране изявите на разни чалга-певачки като тая тука (ако да е и вносна марка). Вземи малко се поразрови и почети, че да не ставаш друг път за смях с невежеството си. Да твърдиш, че прадядо ти е бил монгол, си е толкова ОГРОМНА простотия, че чак не мога да ти я опиша.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубавото си е хубаво, спор няма. Най-смешно ми става когато разни крокодили печелят конкурси за красота и ни убеждават, че това е красотата! Има хляб в тая мома, жалко, че не е българка.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много радва това парче сочно
22
1
 
3
 
! Отговори
PSP преди 13 години
Ами така е то - досадни или не, румънските еднодневки превзеха континента, а и отвъд него отидоха, а тука някакви скубли наскоро си обясняваха възвишените възгледи и се цупеха що не ги харесвали! Е, къде е сега Марчето Илиева да обясни какво ще прави тази сряда в Sin City?!? Що ли се чудя? То за Питко Майнера няма значение пеещ или не, а дали все още ставаш за продан и... някои други работи. :)))
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На тъз кукла ше и месим гърдичките като станимашки кузиняци
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Таа ми дръша големия...майкрофон
19
4
 
2
 
! Отговори
Чай преди 13 години
Писна ми тая песен Love in Brasil.Да даде нещо в стил Love is in the Bra
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво държи тая?
17
5
 
3
 
! Отговори
западняк преди 13 години
Това е главно само около Дунава. А и на кого му дреме какво е било някога, щом сега е друго? А и Аспаруховия монголски език да не мислиш, че има нещо общо с днешния славянски български?
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По-скоро щеше да е ***, ама айде.... :)))))