Iron Maiden: около света за 66 дни

Групата ще премахне всякакви граници със собствения си самолет Ed Force One на турнето Final Frontier World Tour
Обновена: 11 ное 2010 07:23 | 11 ное 2010 07:23,
10
Iron Maiden: около света за 66 дни
Снимка: Анимато Мюзик/ EMI

През февруари Iron Maiden, заедно с екипа си и тонове техника отново се качват на борда на Ed Force One – специално направения Boeing 757, за да пропътуват близо 100 000 километра около света.

Световното грандиозно турне на бандата Final Frontier World Tour включва 29 шоута в 26 града, в 13 държави на 5 континента.

Капитан на полета, разбира се, ще бъде вокалът на бандата Брус Дикинсън, който е и квалифициран пилот.

Първото шоу ще бъде на 11 февруари на Олимпийския стадион в Москва, след което Boeing 757, който ще има нов дизайн специално за новия албум и турнето, ще отведе бандата в Сингапур и Индонезия, където Maiden ще забият за първи път, преди да долетят и до Австралия, където ще са хедлайнери на две арена дати и на пет дати от Soundwave Festivals.

След това EF1 ще обърне към Северното полукълбо за първото шоу на бандата в Южна Корея и две шоута в Токио. Следва път през Пасифика за две шоута в Мексико и пет от държавите в Южна Америка.

Последното шоу от тази част на турнето ще бъде в Тампа, Флорида, САЩ на 17 април – или точно 66 дни по-късно след началото в Москва!

Ето какво казва и Брус: “Бяхме слисани от фантастичните реакции на всички към EF1 по време на турнето ни 2008/09. Както феновете ни знаят от филма Flight 666, който документира изпитанията и турбуленциите, през които минахме, за да вдигнем целия проект във въздуха (буквално!), крайният резултат си заслужаваше всичко!

Бандата и екипът много се изкефиха на цялото пътуване, така че изглеждаше логично да продължим турнето The Final Frontier по същия начин, за да можем да прекосим всички граници и да посетим места, където Maiden преди това не са били“.

Още по темата
2 сеп 2010 11:20
6

Сетлистът в настоящата световна обиколка ще бъде различен от този на предишното турне. Групата обещава повече парчета от новия албум, но и сериозна доза от по-старите и любими на феновете неща.

Веднага излизането си петнайсетият студиен албум на бандата The Final Frontier се оказа най-успешният им класациите до момента, оглавявайки чартовете за албуми в 28 държави по целия свят!

Абсолютният бестселър на лятото е и на пазара в България от Анимато Мюзик/ EMI с медийната сила на Mp3.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Iron MaidenFinal Frontier World Tour
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
zoo york преди 13 години
Unikalni Veliki gledah gi v Shtatite unikalno show ot dosta godini ne bqh gledal tolkova kachestven konceert
9
0
 
2
 
! Отговори
Messi преди 13 години
За кое "първо идване" имаш предвид? 1995?
8
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия са най-убитата група, която е идвала в последните 10 год. Как можаха при първо идване в БГ с толкова нежелание да излязат на сцената. Не можаха и час и половина да изкарат... На бис не излезнаха.. абе пълна мизерия. Може би по-зле от тях са само Скорпиънс...
7
4
 
8
 
! Отговори
разбирател преди 13 години
11 Февруари на стадион Лужники? Брррррррррр, на Дикенсън ще му падне гласа за година напред, освен ако не свири в кожух, ***, шал и кънки, а публиката ще се състои от бели мечки, полярни лисици и лосове.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано дойдат тази година на София Рокс!
5
1
 
9
 
! Отговори
bg преди 13 години
НАЙ - ВЕЛИКИТЕ !!!
4
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Това е много популярен блус :)Мейдън са любимата ми група, надявам се да дойдат пак.Up the Irons!
3
1
 
10
 
! Отговори
Neon Knight преди 13 години
Велики са!!! Чакам "Ed Force 1" да отърка гуми и на летище София! \m/
2
1
 
14
 
! Отговори
no name преди 13 години
"Видях разни ненормалници да танцуват "блус" на Fear of the Dark."Хахаха леле човече направо ме закла с тая реплика. Представих си го визуално........
1
2
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
А днес чакаме и дати за UK!!! \m/И дано тази година дойдат и тук, както се очаква, защото нещо в Унгария не ми хареса... Публиката, не групата. Видях разни ненормалници да танцуват "блус" на Fear of the Dark.