Мис Франция ще пее у нас

Марева Галанте идва като вокал на Nouvelle Vague
Обновена: 1 фев 2011 12:49 | 1 фев 2011 12:49,
6
Мис Франция ще пее у нас
Снимка: BG Sound Stage

Марева Галанте – една от вокалистките в сегашния състав на Nouvelle Vague ще пее у нас на концерта им на 2 април в Зала 3 на НДК

В настоящото турне на групата тя си партнира с певицата Лизет Алие.

Марева Галанте е родена във Френска Полинезия. През 1998 г. тя печели титлата Miss World of Islands, а след това и титлата Miss Tahiti, която й позволява да се яви и спечели и конкурса за красота Мис Франция.

Благодарение на зашеметяващия си външен вид Марева бързо си осигурява успешна кариера в модните среди. Но докато много млади жени биха се задоволили с това, Марева винаги е знаела, че моделството ще бъде само трамплин за нея.

„На някои момичета наистина им харесва да бъдат модели, но аз се чувствах самотна през цялото време” – споделя Марева. Тя се отдава на музиката.

„В музиката има много повече усещане за общата цел, за споделеното творчество, особено сега, когато пея с чужда група. Всъщност цялото това преживяване е за споделяне. Никога не съм си представяла или планирала да бъда там, където съм”, добавя Марева. 

Още по темата

Освен кариерата си на модел Марева има в CV-то си няколко филмови роли и опита на водеща на шоу програма за музикални клипове във френската телевизия.

„Мисля, че когато си млад и започнеш да се занимаваш с нещо като моделството, израстваш по много по-различен начин, виждаш как работи света”, казва Марева.

За титлата „Мис Франция” тя твърди, че дава огромни възможности, но иска пълно посвещаване – цяла година без почивка.

Неин съпруг е световноизвестният френски дизайнер Жан-Шарл дьо Кастелбаджак, който й помага при писането на голяма част от текстовете.

Марева разширява своята работа, като започва да се занимава с музика и пеене и през 2006 г. издава първия си албум Ukuyéyé, под шапката на Warner Music.

Стилът на албума напомня на жанра Yé-yé, изпълняван от музиканти като Джони Холидей и Франс Гал.

Албумът е приет много добре от критика и публика и е издаден и в Канада, и Япония.

През 2008 г. издава втория си албум Happy Fiu, заедно с английската банда Little Barrie.

Когато преди година й се обаждат Марк Колин и Оливие Либо тя просто не може да откаже да се присъедини към Nouvelle Vague.

„Животът ми винаги е бил свързан с откриването на нови проекти, които идват при мен и аз просто им давам шанс. Именно това се случи с моите два албума и работата ми с Nouvelle Vague”, допълва изпълнителката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Краси преди 13 години
Абе, ако е молдовец, може и да е българин. Там половината са от български произход - значи хубавица си е Марева неслучайно:))) И затва си мисля, че и пее. Все пак има издадени самостоятелни албуми.... Ама кво лошо има да гледаш красавица да ти танцува, бе?!
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Марева Галантер е с баща молдавец-руснак,работил на кораб и се оженил за полинезийка.Та Марева има славянска кръв ,тя е красиво момиче и това е.Тя изобщо какво пее,нищо.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз на Галанте мога ли да й подам инструмента да посвири, защото определено не искам да ми пее...
2
3
 
2
 
! Отговори
.... преди 13 години
Така трябва да гледа. Тази група е мега отнесена и ако гледаш тъпо или просто нормално, няма да се котираш сред ония, емоционално обременените ;)Музичката им е доста приятна, де.
1
7
 
8
 
! Отговори
Пепа преди 13 години
Тая луда ли е или така си гледа?