10 000 аплодираха на крака Lord of the Rings in Concert

Ще се върнем с "Двете кули", обеща солистката Кейтлин Лъск
Обновена: 6 дек 2014 14:23 | 6 дек 2014 14:23, Веселина Йорданова
13
10 000 аплодираха на крака Lord of the Rings in Concert
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Над 10 000 зрители аплодираха първото музикално-филмово зрелище Lord of the Rings in Concert в зала “Арена Армеец“.

Повече от 250 музиканти озвучиха на живо, в пълен синхрон с картината, първия филм от трилогията на Властелина.

Музикантите от съставите на Българското национално радио, гост-диригента и солистите бяха аплодирани през целия спектакъл, а в неговия край публиката остана на крака 15 минути. 

Начело с швейцарския диригент Давид Райц, концерт-майсторът Мариан Краев и любимото сопрано на Хауърд Шор – Кейтлин Лъск, пътешествието от Графството до Мордор беше представено както никога досега пред българската публика.
 
"Досега не бяхме представяли шоуто пред толкова голяма публика. В България поставихте своеобразен световен рекорд, а реакцията на хората беше зашеметяваща. Всички на сцената настръхнахме на няколко пъти. Това е рядкост при нас след над 200 подобни спектакъла, но все пак вие, българите, успяхте да ни накарате да се почувстваме на най-правилното място, където това шоу трябва да бъде изпълнявано. Задължително ще се върнем и с "Двете кули" следващата година!“, заяви солистката на музикалния спектакъл Кейтлин Лъск.

Музикално-филмовото приключение беше разделено на две части от приблизително 90 минути. Музикантите от симфоничния оркестър, смесен и детски хор на БНР заедно с хора на Софийските момчета бяха на сцената през целия филм, прожектиран на огромен екран.

Това беше премиера за България на формата Movie in Concert, който представлява филмов саундтрак, представен на живо, в пълен синхрон с картината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Lord of the Rings In Concert
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
йоан преди 9 години
Абе вярно не беше голямо качеството на картината, но все пак се акцентира върху музиката, а тя беше великолепна, особено когато запееше хора..малее епично:). А мрънкачите, не ги разбирам, до мен след антракта си тръгнаха 3-*** човека, не ги разбирам никак. На хората, на които ни хареса ще чакаме втората част:)
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
One does not simply walk into Mordor: )))
8
0
 
5
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Надявам се не ръкопляскахте докато оркестъра свиреше?
7
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Ами аз бях сред първите горе - долу.Билетът ми беше от 120 лв, но единственото, което виждах беше гора от глави пред мен. Всеки се беше изпъчил, за да гледа. Тръгнах си и аз на антракта. Не бих повторила и съм страшно разочарована. И да, за качеството, което предложиха беше безкрайно скъпо. Идеята е блестяща, изпълнението посредствено. Може би с по - голям екран и със седалки, които да ти осигуряват видимост от всички страни ще е различно
6
1
 
3
 
! Отговори
Фотографчо преди 9 години
От снимката ясно се вижда за какво става въпрос. Хайде представете си от това място какво точно ще разберете от шоуто. А една трета от местата бяха още по-назад. Който е бил по-напред в залата - хвали, останалите си скъсаха нервите. Страхотна зала, страхотен проект, калпаво изпълнение от лакомите български организатори.За пари ли?За мнооого ли?
5
5
 
0
 
! Отговори
фродо преди 9 години
За пореден път *** коментатори в днес.бг показвате колко еФтинки и простовати душички сте.Ама от най простите!!!!!Толкова да са *** някой хора,че чак са вдлъбнати!
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не беше хубаво шоу.Филмът разсея ефекта от хоровете и оркестъра.Музиката на Хауърд Шор далеч не е класика.Изключително тегаво е да гледаш кино с екран отстрани страшно боли врата .Много силен беше момента,когато Боромир каза:"Не е лесно да се влезе в Мордор" и цялата зала го аплодира: )))Тръгнахме си на почивката.
3
2
 
12
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Съвсем драматично става като гледаш филма и ти свирят и ти пеят над 250 човека,бе голям кеф си беше,дори,схванатия врат,щото бях от билетите по 75 кинта и ми идваше в страни екрана и сцената,неможе да ми развали удоволствието,съгласен съм обаче че самото прожектиране не беше много добро качество но и това неможе да ми развали цялостното настроение от събитието!Пак съм там следващия път!
2
4
 
8
 
! Отговори
jerem преди 9 години
da skandalno skypo za tova (bqh na Frodo mqsto), trygnah si na pochivkata tolkova beshe neprqtno
1
4
 
11
 
! Отговори
Алчни Промоутъри преди 9 години
Половината зала не видя и не чу нищо. Включително и хората, които бях платили по 120 лв. за билет, а се оказаха на 150 м. от сцената. Хора с най-евтините билети високо по трибуните видяха и чуха повече от уж хубавите места в средата. Не случайно диригента се чуди, че досега не са изнасяли спектакъла пред толкова много хора - сцената трябваше да е в средата на залата и да я напълнят половината. Екрана блед, в него светят прожекторите, които осветяват оркестъра... Организацията поне беше на ниво