Музиката е за всеки

Концерт и за деца, лишени от родителски грижи
21 юли 2015 11:07, Петя Славова
0
Музиката е за всеки
Снимка: НДК

"Музиката е за всеки", независимо от социалния му статус. В това ще се опитат да ни убедят млади музиканти на 30 юли в НДК. Концертът, който е с вход свободен ще се състои в зала 7 от 19.99 часа.

Програмата включва песни и арии на различни езици (български, руски, английски, испански, италиански, немски и френски). Всяко произведение ще е представено по начин, съобразен с възрастовата група на децата. Събитието е отворено към всички малчугани и техните родители, а на концерта ще бъдат поканении подрастващи от софийски домове за деца, лишени от родителски грижи.

Основната цел на инициативата у нас е посредством ползотворна работа между институции, музиканти и хора в неравностойно положение, да се провеждат регулярно концерти в учебни заведения, центрове за лечение и грижа, социални домове и др.

Музикантите, които ще участват в концерта са: Светлина Стоянова (мецосопран) и Кристина Йоргова (пиано) - български студентки в Кралската консерватория на Шотландия. Те са част от екипа на Live Music Now в Англия и са обучени специално за представяне на качествена музика пред публика със специални нужди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари