Емил Димитров-син: Много песни му бяха забранявани!

Спомени за големия певец от 10:30 часа по Bulgaria ON AIR
Обновена: 28 юли 2018 09:25 | 28 юли 2018 08:43, Анисия Иванова
58

Този уикенд в семейното предаване на телевизия Bulgaria ON AIR "Фамилно“ гостуват синовете на двама изпълнители, останали в историята на българскат естрадна музика.

В събота, 28 юли, при Деляна Миринова гостува Емил Димитров - син. Според него баща му не е противоречива личност.

"Той беше много откровен човек, без никакъв фалш, най-важното нещо за него беше музиката. Помагаше на всички, мразеше интригите", разказва синът на Емил Димитров.

Той допълва, че баща му не е бил толерирана от властта тогава.

"Много от неговите песни бяха забранявани, променяни, имаше една комисия в радиото, която следеше за текстовете на песните", разказва Емил Димитров – син.

"Баща ми реално направи първата връзка със Запада, отивайки във Франция и водейки там и сестри Кушлеви и Богдана Карадочева. Когато са били там, са живели скромно и пестеливо на едно таванче, търсел е някой, който да хареса песните му. И успява", споделя синът на големия певец.

"Фамилно" започва от 10:30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
17
 
! Отговори
любо преди 5 години
Сега ката няма забрана и може да се пее всичко е такава красота. Да ти е кеф да си пуснеш радиото.
28
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КОМУНИСТ - Най хубавите си песни, включително Моя страна, моя България изпя по време на комунизма...ми, иначе нямаше да може да пее! Какво да направи човека, пее, каквото му се поръча!
27
4
 
18
 
! Отговори
пояснение преди 5 години
До Цола Драгойчева - Границите на България по време на социализъма ВИНАГИ бяха отворени и ВСЕКИ можеше да ги напусне ,когато си поиска !!!Става дума за номенклатурата на бкп, особено такива, от състава на цк на бкп. Да се разходят, когато им скимне, из някой готин европейски град, просто вземаха някой самолет на Тато и... пей сърце!
26
2
 
14
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
Най хубавите си песни, включително Моя страна, моя България изпя по време на комунизма, с мнооого голяма любов към България каквато беше тогава. Със сина си не се имаше въобще. Разбираемо е за всички защо.
25
13
 
1
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 5 години
До Анонимендо : 26 -Границите на България по време на социализъма ВИНАГИ бяха отворени и ВСЕКИ можеше да ги напусне ,когато си поиска !!!
24
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма част от творчеството на Емил Димитров е изпято с цел политическа пропаганда.Давам пример с една песен, която пее за България. Тази песен е създадена с цел българите да се радват, че живеят в родната си страна и да не искат да пробват да минат границата. Ако беше изпял нещо истинско нямаше комунистите да го направят известен.
23
5
 
4
 
! Отговори
светла преди 5 години
боготворяхме го, заради дамско облекло само от една новогодишна програма го върна Иван
22
11
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Приятелю,зная това - България се стремеше към Прецизност Отвсякъде! Просто пожелах да кажа че Е.Д беше обикновен човек - нищо Високопатриотично.А дали е пял или врякал - абе издаваше красиви звуци от гърлото си - Е,и?
21
2
 
33
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Ако те чуе баща ти какви глупости дрънкаш ще ти гръмне най малко два шамари. Не само че не беше репресиран но беше обичан и толелиран от народ и власт.
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за 19 *** ти си същия който написа че и Лили Иванова била измислена комунистическа певица преди малко. Толкова да си смешен.)))
19
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ***!Никога по време на "комунизма" в България не се е позволявало певец да "вряка". Абсолютно всички имаха глас, образование и култура независимо галеници или не на властта. Просто не се позволяваше както сега всякакви набедени синчета и дъщери на тоя или оня да ти развалят слуха. Това поне го запомнете и не грешете повече.
18
6
 
3
 
! Отговори
До 8 от 6 преди 5 години
Ами ела заедно с мен в Карлуково - просто за компания..Патриотизмът не е професия - може да стържеш *** като стругаро-фрезист или да скимтиш романси - е,и?!
17
11
 
11
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Мене па Леонид Илич Брежнев как ме репресираше !!! Целуваше ме уста в уста и ме караше да пия на екс !!! Мъка,мъка...
16
5
 
26
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
И тоя ли е репресиран,бе ?! Он си одеше у Франция като у дома си,сега репресиран ! Мен ме не пущаха роднините у Македония на съборо да си вида,а тоя бил репресиран...
15
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Емил Димитров беше галеник на властта.Тодор Живков редовно го канеше в Бояна да му пее на ушенце.
14
8
 
18
 
! Отговори
lelka преди 5 години
Много модерно стана всеки да е бил репресиран през комунизма. Как ли пък Евгения Живкова не се е сетила и тя да разказва как дядо й също бил репресиран. За върпосния Емил Димитров не само че въртяха песните му по радиото и телевизията, но даже цяла България знаеше с кого си ляга и става. Официално никъде не се говореше наистина, но се правеше. Или пък може би е искал и той в духa на съвременната модa да се показва и той тогава гол.
13
37
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Емил Димитров беше измислен комунистически певец.Както и Лили Иванова.
12
3
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 12 Това ли ще ми кажеш като аргумент?Браво, голям мозък си!
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АТАКИСТБе вас атакистите още ли ви има? То верно не сте много в час...
10
5
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 10 Като е биела на емигрантско, що не й е бил променен текста на "Моя страна", бра'чед?