Емил Димитров-син: Много песни му бяха забранявани!

Спомени за големия певец от 10:30 часа по Bulgaria ON AIR
Обновена: 28 юли 2018 09:25 | 28 юли 2018 08:43, Анисия Иванова
58

Този уикенд в семейното предаване на телевизия Bulgaria ON AIR "Фамилно“ гостуват синовете на двама изпълнители, останали в историята на българскат естрадна музика.

В събота, 28 юли, при Деляна Миринова гостува Емил Димитров - син. Според него баща му не е противоречива личност.

"Той беше много откровен човек, без никакъв фалш, най-важното нещо за него беше музиката. Помагаше на всички, мразеше интригите", разказва синът на Емил Димитров.

Той допълва, че баща му не е бил толерирана от властта тогава.

"Много от неговите песни бяха забранявани, променяни, имаше една комисия в радиото, която следеше за текстовете на песните", разказва Емил Димитров – син.

"Баща ми реално направи първата връзка със Запада, отивайки във Франция и водейки там и сестри Кушлеви и Богдана Карадочева. Когато са били там, са живели скромно и пестеливо на едно таванче, търсел е някой, който да хареса песните му. И успява", споделя синът на големия певец.

"Фамилно" започва от 10:30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невежество в коментарите, най-известната му песен - Моя страна,е имала проблем с властите, защото е мигрантската. Не знам за Радой Ралин, ама Георги Марков беше почерпен с рициново масло.
8
2
 
30
 
! Отговори
nina преди 5 години
Хей, младежо, народът си обичаше баща Ви и песните му. Така че, няма защо да го изкарвате десидент. Пък и в песните му присъстваха само любовта и патриотизма.Патриотизъм в добрата му форма.Ако баща Ви беше недолюбван от властта, нямаше да е толкова известен, да не говорим за това, че нямаше и "помирише" запада.Така че, не залитайте в тази посока!Не трупайте девиденти на гърба на покойния Ви баща!
7
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 6 Емил Димитров врякал? Ти си за Карлуково, брат!
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този с какво друго е известен , освен , че е син на Емил Димитров? С нищо ! Цял живот се мъчи да пробива с това " - син" след името си.
5
27
 
6
 
! Отговори
Глупендери! преди 5 години
Емко си признава от сърце - франсетата му дали яка оферта около 1970г - а той мислил една седмица и си рекъл - по-добре първи в България отколкото нам кой си и нам къде си - ей тва му е Патриотизма - сметки,като при Нас - ток,вода и прочие..Иначе врякаше поносимо и беше забавен..
4
5
 
27
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Аз не се сещам песен на Емил Димитров да бъде променяна заради текста й, понеже уронвала престижа на комунизма.Някой ако знае да ми каже.Толериран беше Радой Ралин, който говореше против комунизма!Толериран беше от Бай Тошо и най-великият ни български писател - Богомил Райнов, който "тънко тънко" в романите си иронизираше комунистическия строй.
3
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те къде беше бе когато баща ти умря самотен, захвърлен и забравен ?
2
4
 
40
 
! Отговори
Жени преди 5 години
Аман,беееее!И Емил Димитров ли ще изкарате репресиран!Какви забрани,какви промени на текстове,бе,малък Емиле,избивахме се да купуваме плочите му,да не му ги издаваха китайците,а?Радио и ТВ непрекъснато въртяха него и Лили Иванова...Хайде по-внимателно с приказките,че баща ти сигурно се върти в гроба!
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оф. Айде ся... Емил Димитров е достатъчно голям за да си играем на политиканстване на негов гръб. И то не от кой да е, а от сина му. Засрами се бе. Я кажи защо по време на "демокрацията" беше напълно забравен и захвърлен бе "политик" ?