"Мистерията на българските гласове" в подкрепа на климата

Певиците част от #Resolution2020, редом до Ани Ленъкс и Ема Томпсън
30 дек 2019 14:41, Петя Славова
12
"Мистерията на българските гласове" в подкрепа на климата

"Мистерията на българските гласове" участва в глобална кампания за климата. Нашите певици са част от #Resolution2020, подкрепен от световни звезди като Ани Ленъкс и Ема Томпсън.

Трета седмица една песен набира подкрепа от цял свят в социалните мрежи. Написана за едноименната глобална кампания за климата, Resolution Song или части от нея до този момент са изпети и споделени от десетки изпълнители от различни държави.

Организаторите на глобалната кампания са поканили световноизвестния наш женски хор да се присъедини към инициативата. На български и английски съставът записа своя клип в Южна Франция, в единствения почивен ден по време на неотдавнашното си турне.

Условието на организаторите е всеки, подкрепил кампанията, да изпее своя версия на песента. Посланието трябва да е отправено на собствения език, за да може да стигне до сънародниците на изпълнителя, а той трябва да номинира друг изпълнител за участие в кампанията. "Мистерията" номинира за участие в кампанията френската вокална група Corou De Berra.

До този момент състави, индивидуални изпълнители и общности от Нигерия, Бразилия, Полша, Монголия, Южна Корея, Тринидад и Тобаго, Индия, Канада и САЩ са изразили подкрепа за кампанията.

"Мистерията на българските гласове" изпраща годината с над 40 концерта в 14 държави. Най-много са гастролите във Франция - 15, следвани от Португалия и Полша - по 3, и Холандия, Великобритания и Швейцария - с по два концерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Мистерията на българските гласове" в подкрепа на климата.................Ойде коня у ряката, ще взривят планетата Земя с тяхното виене!
11
1
 
5
 
! Отговори
Николай преди 4 години
До ИванДа, хубаво звучаха онези старите записи, новите са кошмар, няма вече Мистерия, като всичко в България и този хор го унищожиха, унищожителите са доста. Интересчиите също...
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много слабо и неуверено звучи и на български. На английски е кошмар. Това не е най-страшното, страшното е, че нещо е поизчезнала мистерията, гласовете ги няма...
9
1
 
10
 
! Отговори
Теодора Драчева преди 4 години
Ама защо не са се поподготвили поне малко, като че ли сричат думичките, произношението страховито, мелодията неуверена. Излагаме се така пред чужденците, доста занемарена работа. Язък да поканата, язък за името, язък...
8
1
 
10
 
! Отговори
Камен Колев преди 4 години
Слушам и не вярвам на ушите си, толкова фалшиво и самодейно звучи, това ли е Мистерията, доста слабо, меко казано непрофесионално. Иначе висока чест, но на стара слава не се лежи.
7
3
 
4
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Впрочем да знаете, че Жулиет Бинош споделя как ролята, която я прави истинска звезда на френското кино тя конструира ставайки всяка сутрин в пет (снимките от осем), слушала дисковете на Мистерията На Българските Гласове! Казва: такава сила на духa, толкова много емоции!!! Това ми трябваше за ролята!!! И българите ми го дадоха! Праскайте анадолски минуси, но факта няма да промените :)
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЖалко е че го свързваш с пари...
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До така мисля Не е .
4
1
 
7
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Като моряк си купих диска. Звучи като Божествено пеене . Така звучи гласа на Амира . Думите са своеобразни украшения на всичко, но силата...силата е в онези трептения ,които достигат да всеки! Та самите ние сме вибрация . Българите като пеят вибрират може би така ,че казваме нещо ,което и ние не знаем как ни е дадено и сложено в умът и сърцата ни. Гордейте се с със себе си ! Малко ,много малко знаем за себе си. Дадено ни е да го изкажем когато трябва и както трябва ! Обичам ви!
3
3
 
10
 
! Отговори
Леле до 2 преди 4 години
Един Французин в средата на миналият век ги кръщава така и прави фолклора ни известен на Западняците. Гледах и слушах ги преди години в Париж :) аз си ревах от мъка по България, но такова изпълнение направиха в една Катедрала, че французи, англичани и то ще ВСИЧКИ се разплакаха... наистина могъщи гласове и наистина това е дадено от Бога на народа ни! Била съм на фолклорни концерти на всякакви нации (приятелите ме канят),но такова силно изпълнение като на Нашите- забрави, човече...просто няма,
2
7
 
5
 
! Отговори
така мисля преди 4 години
Не е ли прекалено претенциозно да се наречеш по този начин?!?Едно по-неутрално име повече подхожда на таланта. Пък ако нещо чак пък толкова го харесват, нека публиката да го нарича така, а ни ти сам себе си
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ли не прави човек за шепа пари.