"Палмс Мюзик" и НМА организират най-големия конкурс за млад български композитор

Наградният фонд на конкурса е 10 000 лв.
Обновена: 7 авг 2023 17:02 | 7 авг 2023 15:18, Красимир Ангелов
"Палмс Мюзик" и НМА организират най-големия конкурс за млад български композитор

Продуцентска къща „Палмс Мюзик“ в партньорство с Националната Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров“ организират най-големия конкурс за млад български композитор. Целта на конкурса е да подкрепи хора с афинитет към композицията в това да творят и да изразят себе си. Мисията на организаторите е да популяризират българската музика и предоставят съдействие на талантливи музиканти в началото на техния творчески път.

Участниците в конкурса трябва да изпратят своите мелодии на имейл office@palmsmusic.bg до 20 септември. Композициите трябва да са в стил джаз, филмова, театрална или класическа музика. Имената на победителите ще станат ясни по време на церемония на 27 октомври, когато се отбелязват 241 години от рождението на великия италиански композитор Николо Паганини. В конкурса могат да участват лица, навършили 16 години. Произведението трябва да се предостави като некомпресиран звуков файл – wav или aiff. Наградите за първо, второ и трето място са съответно – 5 000 лв., 3 000 лв. и 1 000 лв. На участниците ще бъде присъдена още една допълнителна награда „Награда на Публиката“, осигурена от първата българска публична компания в игралния сектор – „Телематик Интерактив България АД“ на стойност 1 000 лв.

Освен авторската мелодия, кандидатите трябва да изпратят две свои снимки и попълнен формуляр. Композициите ще се оценяват от основателите на продуцентска къща „Палмс Мюзик“ – г-н Мило Борисов и г-жа Росий МакКий, прочутия български композитор Петър Дундаков и Кристина Иванова.

"Чрез този конкурс искаме да запознаем широката общественост с имената на бъдещите български композитори и да ги насърчим да покажат своята креативност и талант", заяви г-н Мило Борисов.

Продуцентска къща "Палмс Мюзик" е основана през 2021 г. За много кратък период от време тя успява да се наложи като един от най-активните брандове в българския културен живот. С този конкурсен проект „Палмс Мюзик“ иска да подкрепи прохождащите български композитори като им съдейства в първите стъпки в творческия път.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase