Убийството на бизнесмена – разчистване на сметки в ъндърграунда!

Ген. Димо Гяуров: Петър Христов е свързан с подземния свят
Обновена: 11 яну 2018 12:46 | 11 яну 2018 12:40,
81

Свързването на убийството на Петър Христов с делото "Наглите" е опит за героизиране на жертвата, смята бившия шеф на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

Той предположи, че няма да се стигне до извършителя на показния разстрел на Петър Христов в "Манастирски ливади" в София. Или някой ден ще се стигне до едно тяло, в някоя кариера или кладенец, за което да се предположи, че е на извършителя.

Още по темата

Според ген. Гяуров версията, че убийството е свързано с делото "Наглите", е опит да се героизира жертвата.

"Много е нелицеприятно да се признава, че човекът е типичен представител на Прехода и първоначалното натрупване на капитал. По-важно е, че е тясно свързан с важни представители на "подземния свят".

"За мен е необяснимо как обикновен охранител на дискотека става собственик на най-големия завод за захар, как придобива целия млекопреработвателен бизнес в един район? Той действително командваше шефовете на полицията", коментира гостът на Bulgaria ON AIR.

По думите на ген. Гяуров на някого му е прекипяло. "Възможно е да е някой, който да има да взема нещо от него, някой на когото нещо му е взето, конкуренция, изместени партньори, неразплатени ангажименти", посочи той.

Според бившия шеф на Националната разузнавателна служба има липса на държавност и наглост от страна на изпълнителите.

"Свидетели сме на връщане на времената на безсилието на държавата. Какъв по-голям срам от това да има хиляди хора, обявени за издирване и никой да не ги издирва?", отбеляза ген. Гяуров в контекста на показната стрелба срещу един от шефовете на НАП и жестокото шесторно убийство в Нови Искър.

Вчера бе категоричено потвърдено от МВР, че Росен Ангелов е убиецът на шестте жертви, а мотивът не е само ревност, но и желание за обир на луксозни апартаменти.

"Остава неясно как разследването стигна до това, че причината е недоволство от нежеланието на жертвата да съдейства за обирджийство. Как направиха извода, че останалите членове на семейството са знаели? Това е в противоречие на любовната връзка, която би трябвало да е тайна. Обяснението беше на оперативни източници, което е смешно и жалко", сподели своята гледна точка ген. Димо Гяуров.

Той допусна, че извършителят не е бил сам и "нищо чудно лицето да е самоубито".

"Не твърдя, че това е извършено от МВР, а от съучастника му. Зам.-главният прокурор не е наясно как се правят тези експертизи", каза още Гяуров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
34
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Само да не открият килъра самоубил се с пистолет в ръка. Явно откат няма при килърите...
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много "експерт", много нещо се извървя тия дни по медиите всяка спусната и назначена калинка изкарала тук и там по някоя годинка вече е "експерт". Със същия успех може да поканите и онова нещо Бъчварова или предшествениците и те пък са "супер експерти".
29
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега да видим,като е имал връзки с ъндърграунда защо са му възлагали обществени поръчки за милиони,или може би точно за това,а Цецо,а Бойко?Ама що ли питам.
28
6
 
14
 
! Отговори
гого преди 6 години
хаха ето намерисе веднага един да върже и русия ,пич помисли и за Путин ,как така без него ;)
27
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ, Италия и др. се търсят главатарите, поръчителите. У нас главатарите, поръчителите се прикриват. Закачат се за най- нискостоящия, бушона и му приписват всички смъртни грехове, принуждавайки го да си "признае" или го самоубиват, за да не проговори и да не издаде някой, когото нямат интерес да издадат и заловят.Крадците на милиони са издигнати в култ. В затвора се вкарват хора за 2 лв.
26
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Връзки с подземния свят" ... да, вече е наистина е част от подземния свят в буквалният смисъл на израза! Иначе в преносният смисъл на израза, подземния свят отдавна е високо над земята! Предимно в парламента и всички високи етажи на властта в държавата!
25
4
 
51
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Сервитьор - милионерСвинар - милионерШофьор от село Гълъбник си купи Вивакома - милиардерЕдна *** - приватизаторка - милиониркаСега и бияч в дискотека милионерТо май други няма!Борчета...скакаучета...сите меринджеи...и бизнесмениПожарникар - милиардерДа продължавам ли?Доган - милионер....се милионери .... повечето за късо времеАмериканската мечта - пасти да яде!
24
0
 
29
 
! Отговори
бай х преди 6 години
...някой ден ще се стигне до едно тяло, в някоя кариера или кладенец, за което да се предположи, че е на извършителя.... и така мвр -ету отчита разкриваемостта на престъпленията ... само със набедени трупове
23
1
 
33
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
ми кат доде Баце що не ги разкри,кой му пречи бе дървен философ
22
29
 
13
 
! Отговори
Червен бандит преди 6 години
Червени каскети, при положение, че за двата ви мандата със Станишев и Доган при вас имаше над 150 показни убийства и нито едно от тях неразкрито от вашето компетентно МВР на Румен Петков мисля, че трябва да си замълчите!
21
8
 
11
 
! Отговори
Странно, защо преди 6 години
всички повтарят ГЕРБ( така, както се изтървава ЧИЯ е собствеността на подредена вила, където "се укрива' издирван 8г!).Та и тук НИКОЙ не обръща внимание,че покойният Христов+ е завършил сержантска школа, оттам е изпратен 1987г.( вероятно с протекции в Афганистан).След това ни приемат в Ес.( искрени ли са "бойните руски другари?) Имал е в началото много фирми с руско участие.Но има хора , които знаят подробно всичко.И всички помнят,че след 1990 знакови фигури са жертва на руски снайперисти.Дружба
20
5
 
29
 
! Отговори
гого преди 6 години
това колко Гяуров е генерал е друга бира, важно е че ви казва истини от кухнята които не са ви лицеприятни да ги чуватв. Чудно как Путин и Русия още не са намесени да операт пешкира те и вс да е ок.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Осветили го като свръзка ама те там всички са с връзки и замяната не е изключение за изпълнение на трансфер при бартер.
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нета има снимка на Цветанов от по-младите му години. Много прилича на Веселин Маринов във физиономия, а до него е Бойко Борисов бурсука или с другия му прякор праните ***. Защото колегите му са го биели като мече у дувар. А сега се прави на мъж.
17
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб си режат опашката.
16
3
 
18
 
! Отговори
WOW преди 6 години
Basi i bataka e stanal bulgaristana!!! Begaite kym terminal 2!
15
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво стана сега - спонсорът на ГЕРБ бил кум на Поли Пантев и мутра от ъндърграунда.Някой няма ли да ни каже как е забогатял.
14
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Цветанов и Борисов всичките им приятели са от подземния свят. На Борисов любовницата Цветелина я бяха гръмнали в джипа й, та едва си възвърна физиономията с пластични операции.
13
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е генерал колкото тиквата и най-смешното е, че все пак тиквата е бил офицер, а тоя е бил никой.
12
41
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на социализма и Тодор Живково когато бяхме с Русия в България ставаха много убийства, но вестниците тогава не пишеха за това. 1974 години един студент в София застреля шестима колеги в студентските общежития.