СРС-та може да осветят кървавия разстрел на Петър Христов?

Замесват името на Сумиста в покушението срещ убизнесмена
10 яну 2018 16:30, Екип на Dnes.bg
64
СРС-та може да осветят кървавия разстрел на Петър Христов?
Снимка: архив "Булфото"

СРС-та може да хвърлят светлина върху убийците на бизнесмена Петър Христов. Това твърдят близки до разследването пред "България днес".

Те съобщават, че миналото лято са засечени телефонни разговори между членове на групата за отвличания "Наглите" и известен кримибос. В тях черно на бяло се говорело за отмъщение срещу хора, помогнали на МВР да разбие жестоката банда.

След разстрела на Петър Христов от полицията съобщиха, че той е бил един от хората, разкрили групата за отвличания. Бизнесменът свързал ГДБОП с Валентин Михайлов – Ихтиманския чрез свой подчинен с кримиминало.

Още по темата

Вчера бившият вътрешен министър Цветан Цветанов потвърди, че Христов се е притеснявал единствено от отмъщение на престъпниците. Според близки на бизнесмена той често казвал, че се сближил с Цветанов покрай арестите на "Наглите".

Информацията, че Христов е помогнал на полицията, стигнала до "Наглите" и те започнали да се заканват публично пред съкилийници, че ще отмъстят.

Телефонният разговор, който може да хвърли светлина върху убийството на бизнесмена, е засечен малко след опитите на двама от "Наглите",  Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца да излязат на свобода предсрочно.

През лятото на миналата година Софийски градски съд ги пусна, но Апелативният съд дпря решението.

В разговорите между "Наглите" с кримибоса имало зловещи подробности, но властите така и не реагирали. Едва сега се захванали отново.

Една от версиите свързваше покушението срещу бизнесмена с негов стар конфликт с осъдения на доживотен затвор по делото "Килърите" Георги Вълев.

След екзекуцията разследващите започват да проверяват контактите от затвора на членовете на бандата убийци. Спецченгета ракаказват, че разследването се е фокусирало върху тартора им Петър Стоянов-Сумиста.

Повод са десетките негови излизания от арест през последната година. Сумиста излизал под претекст, че има проблеми със здравето, а през тов авреме се явявал на общи събрания на фирмите си и дори подписвал официални документи.

Разследващи обаче подозират, че докато се лекува извън затвора, Стоянов може да е изпълнявал и други заръки на останалите от бандата на "Килърите".

Какви са били те и имат ли връзка с убийството на Петър Христов тепърва ще се установява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
4
 
! Отговори
бръммм преди 6 години
лошо...и аз съм бизнесмен ама ни лимузина имам ни офшорки ни кръг от фирми,трябва ли да си взема охрана,че гледам колегите" честни бизнесмени" нещо ги стрелят като патици напоследък.Ако има желаещи да ме охраняват нека да дойдат с личните си лимузини и джипки,гориво не плащам,заплата над средната за страната - 512 лв. звънете не чакайте местата са ограничени..
49
1
 
4
 
! Отговори
Йордан преди 6 години
Смъртта му да тежи на съвестта на великия полицай,милиционер цв.цветанов!но той няма съвест,така че ще намерят някой подходящ,самоубил се и край.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Убииството е предупреждение към парите на Цветанов в офшорките управлявани от убитият П.Х.Намек някакъв че някой знае много .Да не си мислите, че се е разминал само със 6 апартамента . А и ,,Усмихнатото лице на корупцията ,,Фандъкова ,получавала по 45 хилядарки на месец ,щото кметската заплата не и стигала .В Търново това говорят .,
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би Василев -41 е прозрял правилно проедността на стрелбите и убийства в София!Както той пише убийствата тръгват от периферията и вървят към центъра.
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45На кого му пука за студовете в САЩ???
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петър Христов бил голям приятел с Цветан Цветанов, стана ясно!Дали убийството му не е предупреждение към Ц.Ц.???
44
0
 
25
 
! Отговори
Ко ? преди 6 години
Гангстер-убиец като Сумиста си е излизал когато си иска от затвора ?????????????Някой може ли да обясни що за идиотщина се твори в България? Или вече никой не се интересува защо всичким полицаи ни съветват да се пазим сами? Даааа, нямаме си държава на гражданите!
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ рекордни студове а вие ме занимавате с провинциални глупости !
42
0
 
6
 
! Отговори
Разликата е Очевадна преди 6 години
СеРеСЕ и КеNZаSе се различават по това че сересто е за запис на звуците, акеNZаSето е за сапис на кафевата камара, оствъ Каръкрачанеф да доди и да кае кое е от нас и кое е от чужд тека да се кае източник.
41
0
 
9
 
! Отговори
СеРеСе или КеNZаSе преди 6 години
що на сересе може да се разчите, нека Цуци да бъде най-настоятелни и то на жив банкянски диалект попмолен да запише тека да се кае кво си требе у сересето за да мое тека да се кае кво е нужно тва тека да се кае явно да стане
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Стига Глупости!! - Това ще първото покушение в света където се ползва картечен пистолет за снайперска стрелба.Че кой вярва на този виц!
39
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много бизмесмени много нещо.Те са два пъти повече от работниците.
38
0
 
36
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Какъв е този затворник, осъден за тежко престъпление, отвличания и т.н. и да излиза от затвора, за да се лекува???? и да си ходи във фирмите???? Той в затвор ли е или пансион????
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами пуснете го от затвора ако не искате да има още трупове.Критерия да е еднакъв за всички.Има още много такива като него , много по лошикоито са си на свобода.
36
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плащал си е на МВР и цацарите за да не го закачат.
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От осем изстрела само 5 уцелили мишената!!!Тоя "килър" е по-скоро "милър".По света такива като тоя работа за 5 лева не биха си намерили ама в Бг е "изграч".Всичко ни е АМАТЬОРСКО в Бг вкл. и наемните убийци и МВР-то и медийте и прокуратурата ВСИЧКО!!!
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Източвал е пари за саниране и магистрали както Юнаков от Луково е източвал ДДС, Пак МВР не си вършат работата и не са ги окошарили и щяха да са живи в кауша.
33
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крал е от заплатите на работниците си и си го е получил.
32
2
 
24
 
! Отговори
Съфчо преди 6 години
И тук и за Н. Искър крият нящо ми са чини ?
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма убийство в Бургас, някакъв ром е бил подгонен със съчми от бившия си работодател. Сигурно се е върнал да краде.