Санкционна война: Русия унищожава тонове храна

150 000 руснаци могат да се нахранят с конфискуваните храни
Обновена: 24 яну 2018 06:44 | 23 яну 2018 22:52, Елка Василева
198
Санкционна война: Русия унищожава тонове храна
Снимка: архив, Reuters

Пресметнато според минималните медицински норми, с храните, конфискувани от руските власти заради антизападните санкции, биха могли да се нахранят 150 000 жители на Русия, пише "Комсомолская правда".

Бедняците в Русия са принудени да се изхранват на бунищата, а страната унищожава съвсем официално хиляди тонове качествени храни, отбелязва вестникът под заглавие: "Защо да се унищожават храните, засегнати от санкции, ако може някой да ги изяде?".

През 2014 г. в отговор на ограничителните мерки на Запада Москва забрани вноса на редица хранителни продукти от много западни страни. Според руски официални лица обаче контрасанкциите съдействат за развитието на аграрния сектор в страната.

"Идиотизмът се върши по една-единствена причина" - в Русия е забранено безплатно да се раздава храна. Ако човек сам си умре от глад, чиновникът няма да има никакви проблеми. Но ако пенсионерка се отрови със салам, получен безплатно, проблемите почват веднага. Къде го е получила? Кой е правил проверка? А платени ли са данъците за безплатния салам? - посочва "Комсомолская правда".

Всекидневникът припомня за 36 тона вносни тиквички и домати, унищожени неотдавна в Смоленск, за 37 кг луксозна италианска шунка, изгорени в Ростов на Дон, за изхвърлени 122 тона полски ябълки и круши. Също и за плячката, изземана от руски бракониери. В далекоизточна Камчатка всяка година унищожават тонове червен хайвер - "не по-малко варварство от самото бракониерство", възмущава се "Комсомолская правда".

По данни на ООН всяка година на планетата се съсипват една трета от всички хранителни продукти. Според оценки става дума за загуби в размер на 750 милиарда долара, припомня руският вестник.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
12
 
8
 
! Отговори
вътре са преди 6 години
Ми те от 1985 година са наложили ембарго на българските чушки и домати.Затова поради липса на витамини и злоупотреба с тройной и бояршник средната им възраст е като през средновековието.
30
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика. Крим е руски!!!Свикнаха ли лицемерите в Англия, Франция и САЩ и слугите им в България????
29
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде стига с поръчкови статии колко лоша е Русия!!
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 34На теб би ти се отразила добре една kлизма с "Бояришник" от онзи с метанола, но него отдавна не го произвеждат. На фирмата в СПб й разказаха играта, както те го умеят! Въпросът е как да запушат нашенските устенца-kлоаки нааkани!
27
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Руснаците като си припомнят вкуса на истинската храна и почнат сами да си я правят "".......................правят руснаците истински Бояршник и истински бомби, но и от двете ползите за здравето са съмнителни
26
14
 
12
 
! Отговори
inatut преди 6 години
Съветският *** и зелени домати яде, само и само да не умре от глад. Това сме го гледали вече. Е ама има ракети.на гол тумбак чифте пищов..
25
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците като си припомнят вкуса на истинската храна и почнат сами да си я правят евро-цветнодъгите съвсем ще зареват и не само по новините!
24
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема не е само с полските ябълки, а и със свинското, телешкото, млечните продукти, абе цялата земеделска продукция. Дотациите за сектора в Европа са огромни. Руския пазар им беше сериозен клиент. Сега го загубиха, а газ няма начин да не купуват. И петрол също ;)))
23
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Земеделието в Европа, приятелю, е нещо силно неекологично и неизгодно и е един от най - финансираните от държавата сектори. Целта е да се задържи цената на храните ниска. Един от помощните фактори за това е износа на европейска земеделска продукция. Това беше и причината да ти разбият селското стопанство с наложени отвън закони. Земеделието в Европа е върху изтощени почви, с много химикали и със сериозно модифицирани семена. От друга страна, Русия няма никакви проблеми ;)) Стига да работи де ;))
22
2
 
22
 
! Отговори
колко сме загрижени! преди 6 години
Пак ли се грижим за полските ябъки?
21
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите на запада са персонални и са само срещу лица от обкръжението на Путин, докато контрасанкциите на Путин засягат най-вече руския народ.
20
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо тази как да ми покаже една снимка на руско "бунище" и хора, които там "лазели", па тогава да дрънкат щуротии!!! Ей, това вече не се трае! Абе, *** джендърчета, че пола си зегубихте, това е ясно, защо поне акъла си не запазихте?
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Законът на физиката "всяко действие си има противо действие"
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите срещу Русия вероятно ще унищожат цели сектори от европейската икономика ;))).Така ще стане. Тя европейската икономика работи само за "необятният" руски пазар.
17
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя Русия сега ще ви разкаже играта на зърнения пазар с екологичните си негенно модифицирани продукти ;))) Не само сътс зеленчуците и плодовете ;)))Санкциите срещу Русия вероятно ще унищожат цели сектори от европейската икономика ;)))
16
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази статия е пълен ***. Естествено, че ще унищожават забранени стоки. Защо в България унищожават фалшиви дрехи, като могат да облекат цялата популация от бедни роми и/или деца в неравностойно положение? Във Франция и не само там, а в цяла Европа, унищожават свръхпроизводството на хранителни продукти в много по - големи мащаби само и само да задържат цената му на пазара висока. Много фалш в тея антируски статии. Като толкова са се загрижили за гладните руснаци да им доставят храните безплатно
15
6
 
26
 
! Отговори
myau преди 6 години
То полските ябилки по добре да ги хвърлят отколкото да ги ядът.За ГМО шунката да не говорим
14
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия соропитешки *** не престанаха да плюят русиякато видиш че кака *** е отдоло ти става ясно че са от пропагатдните материали наамериканците пожелавам и да я стигне участа на българския пенсионер дето рови по кофитеа тя се загрижила за руските- то бива продажност ама това си направо за призапродажник без граници дето има доста номинирани като се почне от банкянското шопарче- марионека и подчинените му
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се унищожава храна в богатите държави?Ами примерно купувам си кило шунка, няколко щафети салам, кило телешки шол и още куп други продукти които не мога да изям за седмица. Другият път пак така. Това което не мога да изям го изхвърлям.Как се изхвърля храна в бедните държави е описано в статията.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А богатите страни не дават на бедните по хуманни съображения, да не би да забогатеят и те!