Защо не отслабваме само с йога? Основните причини...

Ефектът е нулев, ако разчитате само на източната система
10 фев 2018 12:26,
5
Защо не отслабваме само с йога? Основните причини...
Източник: Reuters

Много хора се обръщат към йога, за да се избавят от натрупаните килограми. Източната система за единство между тяло и дух е един вълшебен начин да оформите тялото хармонично и да отпуснете ума, но това идва в последвствие като резултат и награда от редовните занимания и промяна начина на живот.

Чувството след подобна практика действително е лекота, но йога не е спорт нито активност, която е предвидена за горене на мазнини - тя е много повече от това, защото работи на глобално и подсъзнателно ниво. Един от основните приоритети, върху които трябва да се фокусира човек е да се приема такъв какъвто е и да обича тялото си.

Изхождайки от това е много по-лесно и осъзнато да е внимателен към себе си – да не прекалява, да не се обвинява, да не се наказва и да полага грижи за постигане на вътрешен баланс. 

Ето някои основни причини защо задържате излишните килограми:
 
Липсва калориен дефицит
Йога не гори калории и дори има вероятност след дълги дихателни серии да огладнеете. Необходим е калориен дефицит, който ще постигнете като намалите дневните си порции и се насочите към по-динамични видове йога, за да може тялото да гори излишните мазнини.
 
Една от асаните за отслабване и стягане е “страничен планк” или “странична дъска”. Задържайки в позата е ефективен начин да стегнете корема и засилите метаболизма. Застанете в планк на постелката на опора на дланите и пръстите на краката. Тялото трябва да е в права позиция, а раменете на нивото на китките. Обърнете се настрани на дясно като стегнете тялото, така че седалището да не увисва надолу и повдигнете дясната ръка нагоре. Задръжте за няколко секунди и го направете на другата страна. Ако ви е много трудно поставете коляното на долния крак на земята за опора.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
единственото правило за отслабване е по малко ядене и то без хлаб за 10 месеца от 84 кг станах 73 кг при височина 175 см говоря за мъж чуството на удолетвореност е невероятно чувстам се като перце радоста към живота ми се върна всеки ден за мен е празник
4
2
 
4
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Основната причина за това, че едни са пълни, а други слаби се нарича - Метаболизъм!Едни ядът всичко по всяко време на денонощието и са слаби.При други въпреки диетите и гладуването - всяка хапка им се "лепи".Единственото правилно решение за вашето здраве е - природосъобразният начин на живот и хранене, може и да сте пълнички, но да сте напъно здрави, красиви и енергични.Не воювайте и не изтощавайте тялото и организма си без причина.
3
2
 
3
 
! Отговори
Е помага, тя! преди 6 години
Как да не помага! Забелязах, че от германските концлагери никой не е излязъл дебел! Основното упражнение на йога - "тая купчина камъни от тук - там!" страшно помага!
2
0
 
3
 
! Отговори
йога ли преди 6 години
Почваш да правиш "въртележката",на ден по 1,000 завъртания,и след 3 месеца ставаш като телеграфен стълб и як като магаре!И за жени,и за мъже!
1
0
 
11
 
! Отговори
ГОСТ преди 6 години
"Защо не отслабваме само с йога? Основните причини..."Основните причини са че йогата не е за отслабване. Целта на йогата е друга. И всички ползи за здравето са странични ефекти.