Москва към ЕС: Внимавайте със Сърбия да не последва Украйна!

Европейските посланици на Балканите искали лоши отношения с Русия
384
Москва към ЕС: Внимавайте със Сърбия да не последва Украйна!
Снимка: Reuters, архив

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че с поставянето на Сърбия пред избора "или с Русия, или със Запада" Европейският съюз прави същата грешка, която е довела до украинската криза, разединявайки обществото в Украйна, предаде БТА като се позова на Танюг.

Още по темата

В интервю за телевизия Евронюз Лавров каза, че Сърбия има изключително добри отношения с ЕС и НАТО, а същевременно има и споразумение за свободна търговия с Русия, започнала е преговори за влизане в зоната за свободна търговия на Евразийския икономически съюз и поддържа контакти с Организацията на Договора за колективна сигурност.

"Смятам, че това е абсолютно нормален път за развитие на външните връзки на Сърбия", каза Лавров, като изрази надежда, че Западът е видял грешките, които е направил с Украйна, особено като се вземе предвид, че в тази страна в момента не управлява президентът, а "радикално военно течение".

Същевременно Лавров посочи, че ЕС води преговори със Сърбия по всички финансови, икономически и други въпроси, но също така й дава сигнали, че няма да я приеме за членка, докато не признае Косово и не приеме външната политика на ЕС, което предполага въвеждане на антируски санкции.

"В съвременния свят такива ултиматуми са крайно непристойни и не подобават на структура като ЕС. Ако погледнете, на Балканите няма нито една страна, в която американските и европейските посланици да не настояват за прекратяване на приятелството с Русия", каза руският министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
11
 
15
 
! Отговори
Виктор преди 6 години
Ама ква свободна търговия с Русия бре Лаврович , самовари ли ще им продавате или матрьошки ???
274
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИстиАко я няма Русия и руският народ ще се джендаризира, като останалите народи "под крилото" на САЩ.
273
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Лавров. Защо Сърбия трябва да признае заграбената от САЩ територия Косово, която е европейски наркохъб. С какво ще компенсира ЕС Сърбия? С това, с кое тоя компенсираха след насилственото разделяне на СФРЮ и бомбандировките ли?
272
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надявам се Сърбия поне да се спаси от смъртоносната хватка на световната мафия, посредством членство в ЕС и НАТО.
271
10
 
22
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Приятелството с руския народ е полезно,приятелството с Русия е вредно!
270
11
 
29
 
! Отговори
Пионерче преди 6 години
В Россия още не щат да излязат от тяхната си руска кома!Все същите методи от преди,закани,пропаганда и други руски прийоми.Тоя Лавров е като булдог,служи за сплашване,но интелектът май не му е силната страна.
269
14
 
37
 
! Отговори
оле преди 6 години
Както винаги рашките кълнат и заплашват , те само това могат .
268
16
 
41
 
! Отговори
българин преди 6 години
Изпускате Сърбия , другари Лавров и Путин , колкото и да ви е мъчно !! Прощай товарищ , с вас ще останат само чукчите !!
267
22
 
32
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
До seira 282 Нашия общ еврапейски интерес няма нищо общо с завоевателния интерес на Русия. Но случая с Украйна в Сърбия не може да са повтори.Руснаците са аут.Ще гризнат дебелия край на тоягата НАТО.
266
5
 
4
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Анонимен 274 А какво е истинска държава ? Ах да , държава на съветите.Му хааа...
265
14
 
9
 
! Отговори
РЕМС преди 6 години
В Украйна се появиха бандеровците фашисти и затова пристигнаха и зелените човечета:)
264
25
 
19
 
! Отговори
seira преди 6 години
НЕ СЪМ "ФЕН" НА ЛАВРОВ, НО В СЛУЧАЯ НЕ МОГА ДА НЕ СЕ СЪГЛАСЯ С НЕГО!ЕС СЕ НУЖДАЕ СПЕШНО ОТ "ОТВАРЯНЕ" КЪМ РУСИЯ, КИТАЙ И ИНДИЯ, А С ТАЗИ, ОПРЕДЕЛЕНО ГЛУПАВА, ВЪНШНА ПОЛИТИКА "ИГРАЕ" ПРОТИВ ОБЩИЯ НИ ЕВРОПЕЙСКИ ИНТЕРЕС!!!
263
13
 
27
 
! Отговори
OMG WTF преди 6 години
Ама и вие внимавайте, Сергей, че почти не останаха зелени човечета. В Сирия бая дадоха фира. НАТО си научиха урока. :)
262
25
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоиз е изключително грoзен и нагъл човек. Кого заплашвате бе варвари рушки?
261
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплашваш ли негадяй?
260
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но това изличаване  е свързано с обричане на децата ни. Спомнете си само 40 милиарда външен дълг, а ни представят, че икономиката е в растеж. Лекари, зъболекари, кметове, адвокати и хора с дребен бизнес са захранени с пари от тези 40 милиарда за да си мислят, че поддържат сносен стандарт и да нямат необходимост от смяна на прогнилата система. Илюзия. Бумеранга ще засегне и тях, но по-късно. Отворете си очите, това е шизофрения.
259
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, българи спешно ни трябва държава. Само истинска държава може да защити народа от вътрешни и външни апетити. А в кашата, в която се намира света, всички народи са впрегнали своите военни, финансови, политически, демографски, научни и националистически потенциали за захапване на по-голямо парче от тортата. Все някога трусовете в света ще спрат и за дълък период ще се установи равновесие. И всеки ще седи на такава черга, каквато е успял да издърпа сега. Ние каква черга ще си постелем с това кокошкарско мислене. Ново възрожденско съзнание и братство ни трябва или изчезваме. Но това изличаване&
258
21
 
35
 
! Отговори
akud преди 6 години
кремъл усещат как балканите се изплъзват от лапите им и осъзнават в каква сила се превръща обединен ЕС. Обединението прави силата......
257
17
 
23
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
В един момент Сърбия ще се окаже изолирана и сами ще драпат за ЕС, а в момента ЕС изобщо не е на зор да се разширява.
256
29
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Сергей Лавров - 100 %.