Москва към ЕС: Внимавайте със Сърбия да не последва Украйна!

Европейските посланици на Балканите искали лоши отношения с Русия
384
Москва към ЕС: Внимавайте със Сърбия да не последва Украйна!
Снимка: Reuters, архив

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че с поставянето на Сърбия пред избора "или с Русия, или със Запада" Европейският съюз прави същата грешка, която е довела до украинската криза, разединявайки обществото в Украйна, предаде БТА като се позова на Танюг.

Още по темата

В интервю за телевизия Евронюз Лавров каза, че Сърбия има изключително добри отношения с ЕС и НАТО, а същевременно има и споразумение за свободна търговия с Русия, започнала е преговори за влизане в зоната за свободна търговия на Евразийския икономически съюз и поддържа контакти с Организацията на Договора за колективна сигурност.

"Смятам, че това е абсолютно нормален път за развитие на външните връзки на Сърбия", каза Лавров, като изрази надежда, че Западът е видял грешките, които е направил с Украйна, особено като се вземе предвид, че в тази страна в момента не управлява президентът, а "радикално военно течение".

Същевременно Лавров посочи, че ЕС води преговори със Сърбия по всички финансови, икономически и други въпроси, но също така й дава сигнали, че няма да я приеме за членка, докато не признае Косово и не приеме външната политика на ЕС, което предполага въвеждане на антируски санкции.

"В съвременния свят такива ултиматуми са крайно непристойни и не подобават на структура като ЕС. Ако погледнете, на Балканите няма нито една страна, в която американските и европейските посланици да не настояват за прекратяване на приятелството с Русия", каза руският министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Външния министър говори от името на Китай. Знае как да се нагажда
254
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Узурпатора пак заплашва. Срам за целия християнски свят са тея.
253
7
 
17
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
Сърбите не са толкова прости да се хванат със слабия. Знаят че като бият слабия, ще бият и тях.
252
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моят отговор беше до коментара, че USA са паднали, и отговорих, че това е маловажно имайки в предвид победата над зелените човечета в Сирия "който не са били там според официални източници "
251
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зоро, горди, ама и гладни;)
250
3
 
19
 
! Отговори
До хокеиста преди 6 години
приятелю, русия би САЩ с 4:0, ама словаците смачкаха руснаците:) Трябва ли да приемем, че малка Словакия е 8 пъти по-слина от САЩ?!
249
27
 
32
 
! Отговори
Zoro преди 6 години
Слава на Русия и Сербия! Горди народи а не слуги!!!!!
248
28
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До Анонимен262А в училищата учат ли как Милошевич искаше да насочи изгонените от Косово албанци към България и да ни подпали чергата? Добре, че Костов пусна самолетите на НАТО да ги нахранят с уран, та да се кротнат!
247
30
 
29
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-близо до Русия, толкова по-близо до просия.
246
26
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 262Прав си, Русия нападна България и я окупира 1944 г.И досега си разиграва лошада тука!
245
32
 
17
 
! Отговори
Сърби-гадове преди 6 години
Сърбите са си гадове-и за непосветените да кажа,защо ги бомбандираха преди години-щото избиваха масово своето население!!!Избиваха хиляди и досега се откриват масови гробове!!!Ама *** само лаят ,че САЩ ги бомбандирали!Така ли да ги оставят????Русофиляци гадни-само плювате демокрацията и възхвалявате омразата и гадостите!Сърбите си ни мразят-яката работа,ама и те са по-добре от нас.Ние сме ***-***,начело с президент комунист и премиер крадец.
244
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основният цензур на сайта явно е в болнични!!!! Толкова антируски коментари и нито един изтрит... Спиш, момче, спиш! Рубли теряеш!
243
22
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите такъв номер ще извъртят на ЕС, че ще им скрият шапката!Сърбите на СССР се дърпаха, та ЕС ли ще ги уплаши!Медиите пишат едно- 10 години независимост на Косово, а сърбите знаят, помнят и децата им учат в училище- кой и как отцепи Косово от Сърбия, кой бомбардира и извърши военна агресия срещу Сърбия и сърбите! Не беше Русия!
242
14
 
14
 
! Отговори
Ванга преди 6 години
Сърбия ще се събере в орехова черупка.
241
13
 
18
 
! Отговори
антиСЪВЕТ преди 6 години
Сърбия иска от две крави мляко да пие,но няма да стане номера този път ,макър и Ларов да има право за Сърбия ,но Сърбия едва ли ще последва примера на Украйна .В Сърбия не боготворят САЩ както в Украйна.
240
27
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво е да слушаш жалкия руски плач :)))))))))Прекрасен старт на седмицата! :)
239
14
 
15
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Мам-ави чифутска , ей ги на пак заплашват..
238
25
 
30
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
и сърбите напускат потъващия кораб с капитан Путин.
237
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече си представям стройната редица от българи, сърби, гърци и тези, дето се наричат македонци - всички братски народи заедно съчзници в НАТО срещу Русия. Кой ще им повярва?
236
14
 
27
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
Сърбетата такъв номер ще врътнат на руснаците . Да не са вчерашни , Така играят вече два века