Москва към ЕС: Внимавайте със Сърбия да не последва Украйна!

Европейските посланици на Балканите искали лоши отношения с Русия
384
Москва към ЕС: Внимавайте със Сърбия да не последва Украйна!
Снимка: Reuters, архив

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че с поставянето на Сърбия пред избора "или с Русия, или със Запада" Европейският съюз прави същата грешка, която е довела до украинската криза, разединявайки обществото в Украйна, предаде БТА като се позова на Танюг.

Още по темата

В интервю за телевизия Евронюз Лавров каза, че Сърбия има изключително добри отношения с ЕС и НАТО, а същевременно има и споразумение за свободна търговия с Русия, започнала е преговори за влизане в зоната за свободна търговия на Евразийския икономически съюз и поддържа контакти с Организацията на Договора за колективна сигурност.

"Смятам, че това е абсолютно нормален път за развитие на външните връзки на Сърбия", каза Лавров, като изрази надежда, че Западът е видял грешките, които е направил с Украйна, особено като се вземе предвид, че в тази страна в момента не управлява президентът, а "радикално военно течение".

Същевременно Лавров посочи, че ЕС води преговори със Сърбия по всички финансови, икономически и други въпроси, но също така й дава сигнали, че няма да я приеме за членка, докато не признае Косово и не приеме външната политика на ЕС, което предполага въвеждане на антируски санкции.

"В съвременния свят такива ултиматуми са крайно непристойни и не подобават на структура като ЕС. Ако погледнете, на Балканите няма нито една страна, в която американските и европейските посланици да не настояват за прекратяване на приятелството с Русия", каза руският министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
13
 
17
 
! Отговори
давали са дръжки преди 6 години
До Анонимен 250 И Египетските пирамиди са световно чудо....но строени от роби....Над 85 милиарда долара са откраднати от москва чрезбезплатното ограбване на урана от българските рудници за 45г.
234
25
 
25
 
! Отговори
@ преди 6 години
Русофили... русофоби... всичко се е развихрило.Всичко е интереси драги сънародници. Ресурси, пари, влияние.Русия може да си е самодостатъчна, ще оцелее и без западните технологии. Трудно разбира се, но има всички ресурси на планетата.Докато ние, "демократичния свят", без руски газ, нефт, атомни и др. природни ресурси какво правим? Има ги неограничено само в Русия.Спрете руския газ към Германия и германската икономика отива в каменната ера.А ние вече нямаме нищо. Дори хора не останаха.
233
27
 
28
 
! Отговори
123 преди 6 години
Руснаците искат, НО в замяна нищо не дават. Лека полека на всички им писва от глупостите им. Могат да се бият в гърдите колкото си искат, ама русия е потъващ кораб. Скоро няма да я има.
232
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много активни червени другари ей ... *** червена комунистическа проста ... загробихте държавата и още си отваряте миризливите усти.време ви е вече да си ходите червени памперси посрани
231
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров по-добре ти внимавай, че както знаеш вече много добре, Тръмп не е Обамата като става дума за зелените ви човечета. Да няма пак "Въх ква тана тя"С кого ще се съединява Сърбия си е нейна работа, а не твоя. Ако наистина иска ще влезе и в ЕС и НАТОА иначе, че Сърбия си е още руски вилает и русофилството си цъфти там - не се и съмнявам. Не им трябва на ЕС и НАТО още една такава Сърбия. Достатъчно сбъркаха с Гърция и България и им ядат попарата.
230
12
 
35
 
! Отговори
давали са дръжки преди 6 години
До до242,.26 тона злато, натрупано по време наЦарство България, е откраднато тайно от Съветския съюз в края на 50-те годинина ХХ век. Това шокиращо разкритие лъсва от разсекретени документи на Държавнияархив и на Българската народна банка (БНБ), става ясно от разследване то. 14години след 9 септември 1944 г., когато Червената армия се настанява вБългария, т.е. през 1959 година, вече в разгара на Студената война 26 тоназлатни резерви тайно са преместени в Москва под предлог, че сградата на
229
34
 
20
 
! Отговори
до242 преди 6 години
абе незнам какво взема Русия ама в моя град повечето квартали панелни и тухлени и смесени и повечото заводи да не кажа всички са изградени точно по времето когато България и СССР са имали добро сътрудничество - подчертавам сътрудничество ! понеже съм наясно че не бива да се чака наготово и държава или човек който чака надупен подаяния не върви на добре а ЕС и САЩ точно в такава ситуация ни поставят те нямат интерес да сме силни. СССР са били по-щедри от тях купували са на добри цени от нас.
228
37
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А да и другото интересно е че Сърбия макар да не е в евросъюз без помощи за усвояване и смазана от бомбардировки преди 18години ли станаха -... пътувайки през нея ми направи впечатление че стандартът на живот е близък до българския а магистралата им основната е поне 2 пъти по-добра от българската иначе 2 ростепенните пътища не са по-лоши от нашите сякаш и всичко това без да чакат на ЕС и без да целуват американски ***!!!
227
23
 
37
 
! Отговори
жендър муле.ru преди 6 години
Европа дава субсидии -Русия само взема. Русия е държава *** за всеки организъм който се докосне до нея. Как ще спреш прогреса бе Лавров? Със закани ли? Едно време се стреляше по всеки който бяга от Вас. Сега всеки избира сам и сърбите предпочитат Европа от колкото изостанала азиатска *** Русия.
226
37
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сърбите са достатъчно умни интелигентни и имат достатъчно силна памет и характер за да се обърнат на 180 градуса и да започнат да целуват задниците на тея които до вчера ги бомбардираха - ЕС и САЩ с глупавото им разпадащо се НАТО. а ЕС отдавна са си вкарали таралеж в гащите вървейки по акъла на САЩ и евреите. за съжаление ЕС ще е все по-слаба и зависима организация и с тея мюсюлмани из нея хич ама хич не върви на добре - въпрос на време е да се берът гнили плодове.
225
17
 
39
 
! Отговори
Ларвов преди 6 години
300 коментара по 40 рубли = 12 000 рублиДобра работа е свършена снощи.
224
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е промишленност в България? ***.а.ц.и.
223
26
 
12
 
! Отговори
ууу преди 6 години
До АнонименНаистина има смях .... смешен си. Човек трябва да мисли неемоционално, за да вижда правилно нещата. А този само потвърждава ситуацията и у нас - генерал-губернатор дърпащ ушите на министрите ни и за външната политика и за индийското малцинство. За директивите от Брюксел да не говорим..
222
37
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин Лавров вместо да ръси закани към ЕС, НАТО и САЩ можеше да направи нещо съвсем елементарно, да обясни на плешивото началство че е време руснаците да си вдигат партакешите от Крим, Донбас и Сирия.
221
35
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров е подплашен че Русия ще остане сама като кукувица и няма да има къде да си снася яйцата по точно партоците. За тази работа за сега останаха само гнездата България и Сърбия. Сърбия е на път да изпотроши руските партоци и да ги изхвърли от гнездото си. От друга страна русофилството в България е в пълен упадък и единственият стимул за българското русофилство останаха отвратителните американски пари само че в Русия тези пари стават все по кът, това значи чао българско русофилство.
220
15
 
32
 
! Отговори
Третополов Жендър преди 6 години
Тролченца некомпетентни вижте историята на ЕС като цяло. Вижте предназначението му, после ходете да ми лаете, че щял да рухне.
219
28
 
39
 
! Отговори
Пею плаши гаргите преди 6 години
От къде ще влезнат зелените човечета в Сърбия? През България или през Румъния? От там едва ли ще стане защото и на двете места има американски бази, пък американците много лошо бият руските зелени и червени човечета.
218
6
 
12
 
! Отговори
Третополов Жендър преди 6 години
Кога?
217
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Третополов ЖендърЗалагам всичко, че ЕС никога няма да рухне!Ще рухне!
216
7
 
26
 
! Отговори
Хокей на лед преди 6 години
Русия 4 САЩ 0