Русия изпробвала нови ядрени оръжия, има и хиперзвуково

Путин: Не възнамеряваме да нападаме никоя страна
1 мар 2018 14:50, Елка Василева
452
Русия изпробвала нови ядрени оръжия, има и хиперзвуково
Владимир Путин. Снимка: БТА

Президентът Владимир Путин обяви, че Русия е изпробвала нови ядрени оръжия, сред които задвижвани с атомна енергия крилати ракети и подводен дрон, които не може да бъдат прехванати от противника, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В годишното си обръщение към парламента Путин каза, че тестваните миналата есен ракети са с неограничен обсег и висока скорост, като са в състояние да проникнат през всяка противоракетна отбрана.

По думите му високоскоростният подводен дрон може да пренася ядрен боен заряд и да поразява самолетоносачи и крайбрежни обекти.

Още по темата

Руският президент каза още, че страната му е изпробвала нова тежка междуконтинентална балистична ракета "Сармат" с обсег и брой на бойните глави, надхвърлящи тези на предходното поколение ракети.

Русия има хиперзвуково оръжие, обяви Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент отбеляза, че всички страни с високо равнище на развитие "активно разработват хиперзвуково оръжие". "Русия вече има такова", подчерта той.

Русия не възнамерява да напада никоя страна, заяви също така Путин, цитиран от ТАСС.

Той отбеляза, че укрепването на руския отбранителен потенциал се извършва при спазване на "действащите споразумения за контрол на оръжията. "Нарастващата военна мощ на Русия не заплашва никого, не сме имали и нямаме планове за използване на този потенциал за нападателни, камо ли за агресивни цели", подчерта той.

В същото време руският президент даде да се разбере, че страната му ще възприеме ядрена атака срещу нейни съюзници като ядрена атака срещу самата нея, предаде Ройтерс.

"(Нашият) отговор ще е незабавен", предупреди той.

Путин изрази тревога от намаляването на прага за употреба на ядрено оръжие в новата военна доктрина на САЩ. Успокояват ни с думи, а в документа е ясно написано, че Съединените щати могат да използват ядрени оръжия в ответен удар на конвенционална атака и дори на киберзаплаха, обърна внимание той, цитиран от ТАСС и БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 296Експерте Русия смята бюджета си не в долари а в рубли - от тук много по-евтини цени от колкото на западВторо Държавата плаща на ОКБ за разработка на изделие и след това дава това изделие да се произвежда от държавен завод с реално 0% печалба изключително ниска цена - колко това е по-евтино от запада където оръжейните фирми не ми се мисли с какви надценки товарят продуктите си.Пример Модернизация на Абрамс до М1А1 сеп 3 - 6 мил $Т-90М с технологии и оръдието от Армата - 3 мил $
269
3
 
9
 
! Отговори
Космическа война! преди 6 години
Крепостните произвеждат единствено конвенционални оръжия, които при предстоящата космическа война ще служат само за украса. НАСА разполага с две космически флотилии от безпилотни совалки X-37B и плазмени бойни летящи чинии ядрен двигател TR-3B /Manta, Astra и Aurora/ виж ги на гугъл-търсачката/, с които ще нанесат ответен удар от космоса. US-генерал в интервю пред журналисти каза: В бъдещата война ние няма да допуснем да загине нито еди от нашите войници.
268
5
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Сега всички ще искат да си ги купят новите оръжия и Русия ще печели яко, а атлантиците ще започнат да харчат луди пари за да си поправят дупките в чадъра.
267
0
 
2
 
! Отговори
до анонимен преди 6 години
Внезапния спад си беше чиста спекулация и нищо повече .------Веднъж може!Но, два пъти вече е признак!Former US Treasury Secretary Lawrence Summers in an interview with BloombergПотърсете интервюто на бившия министър на финансите на САЩ Лоуренс Самерс за Bloomberg .
266
7
 
4
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Повечето от тия нещица са блъф,обаче "Статус" не е!Всъщност сигурността на Русия се базира на възможността за нанасяне на всеунищожаващ удар!Тоест,нещо от рода на:"Няма да танцувате на гроба ни,защото ще сте мъртви!"В което има смисъл-на никой не му се умира.Американците със сигурност биха ударили Русия,ако можеше да им се размине и да пострадат само съюзниците им!Защо толкова им пречи Русия-страна с ограничени възможности?Ами защото е пречка за подчиняването на Китай-истинския проблем за САЩ!
265
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дойде времето, краварника да бъде изхвърлен на бу-ни-щето на историята! Там, където винаги му е било мястото!Православна Русия е изцелението на тумора наречен сащ!
264
0
 
2
 
! Отговори
До рок енд рол преди 6 години
Че, какво да мисли..., той още не може да го осъзнае!-)))))Стига въобще да знае какво означава 20 Маха!!!!!
263
0
 
1
 
! Отговори
допълнение преди 6 години
До АнонименВоенен бюджет
262
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реалният бюджет на Русия е 220-260 милиарда долара,забравете за 50-60 просто не е истина!
261
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и преди това имаха някаква такава ракета май беше Циркон,възможно е 20 мах,имай предвид,че имат едни от най добрите военни инженери,сплави,нови горива!
260
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди избори са,нищо не е сигурно
259
4
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Имат и по добри от тези. Щом ги обяви тези, значи вече за тях са стари. За Руснаците C 400 вече са много стара история. Поради тази причина и почнаха да ги продават по свободно. Към настоящия момент C- 400 няма аналог по света.
258
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Декември осветиха небето в половин Европа,ако си спомняте, после казаха че са те,така че май на Путин ядреното копче се оказа най-голямо
257
0
 
3
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Въпрос зададох. Не ща да слушам коментари от типа на Джедай ли е или по-скоро Дженър, дето се опитва да съ прай на Ентелигентен. 20 мах ???!! Кво мислите по въпроса??!!
256
11
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Има свръхзвуков пръдлю Рушията
255
10
 
8
 
! Отговори
пехотинец преди 6 години
Какви нови оръжия от държавица с бюджет много по малък от този на Италия например! Главатаря да се пробва с тези сибирски шмекерлъци на някоя дълбоко далечна източна държава но не и на цивилизования зададен свят вкл България.
254
0
 
3
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Тва "скорост 20 мах" на мен ми звучи като нещо от филма "Междузвездни войни" !!!??
253
0
 
3
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Ся, аз кат ня'къв тъпчо, дето нищо не разбирам, чета и цитирам, квото съм прочел....междуконтинентална свръхзвукова ракета "Авангард", която вече се произвеждала серийно, но била толкова секретна, че дори не може да бъде показан външният ѝ вид; тя е без аналог в света; системата достига скорост 20 Мах, маневрира по време на полета "и се движи към целта като метеорит, като огнено кълбо", Моля за коментари. Би ми било интересно да чуя компетентни мнения (щото аз такова нямам)!!??
252
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
282 Внезапния спад си беше чиста спекулация и нищо повече . Икономиката им е на шест
251
3
 
4
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
284 написал си пълни глупости нямащи нищо общо с истината . Плоска пропаганда предназначена за приматии