Кремъл: Новите ни оръжия не нарушават ядрения паритет в света!

Москва няма да се включва в никаква надпревара във въоръжаването
2 мар 2018 21:28, Елка Василева
349
Кремъл: Новите ни оръжия не нарушават ядрения паритет в света!
Снимка: БТА

Кремъл категорично отхвърля обвиненията, че Русия нарушава международното право в сферата на стратегическата стабилност, предаде ТАСС.

"Категорично отхвърляме всякакви обвинения, че Руската федерация нарушава някакви положения и членове от международното право за контрола по разоръжаването. Русия е спазвала, спазва и ще спазва занапред всичките си международни ангажименти", заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент.

Фактът, че Русия разработва нови оръжия, не нарушава ядрения паритет в света - "другата страна също има оръжия, от които не може да се защити Русия, тъкмо тук е паритетът. Точно това гарантира, че оръжията няма да се използват", каза Песков, след като журналист заяви, че Русия се сдобива с оръжия, от които другата страна няма защита.

Още по темата

"Русия пък не развива оръжейни системи, които да неутрализират стратегическите сили на противника, и е много важно да се разбере това", добави говорителят на Кремъл.

Видеата, използвани от президента Владимир Путин при представянето на новите руски оръжия по време на вчерашното му обръщение към парламента на Русия, нямат отношение към конкретни държави, увери той.

"Не видях карта на Флорида" там, каза Песков. "Не виждам основания да се говори, че там са използвани някакви щати на САЩ", допълни той. Според него клиповете са създадени чрез компютърна графика, без да се използват никакви карти.

Обръщението на Путин няма милитаристичен характер и не бива да бъде смятано за начало на оръжейна надпревара. "Русия не смята да се включва в никаква надпревара във въоръжаването", заяви говорителят на Кремъл.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
7
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Най-силния президент на най-могъщата венно държава
172
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
сложете един бидон пор форума че много гас се пикае ... да се събре поне
171
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не нарушават защото не съществуват освен на 3д анимация.
170
5
 
15
 
! Отговори
знаковия преди 6 години
жидовските поклонници плюят по форумите - браво Путин, разплачи плъховете
169
6
 
9
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
ИДИЛ, НАТО, АЛ КАЙДА, ЕС, ФАЩ, СИНИ КАСКИ, БЕЛИ КАСКИ, ООН СА ЕДНО И СЪЩО ! СТОТИЦИ МИЛИОНИ ИЗБИТИ МИРНИ ХОРА, ДЕЦА, ВЪЗРАСТНИ, ЖЕНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И 3 000 000 БЪЛГАРИ ГОРЕНИ ЖИВИ, УБИВАНИ, ИЗТРОВЕНИ, ОСТАВЕНИ ДА УМРАТ БЕЗ ЛЕЧЕНИЕ. НИКОГА Е НЯМАЛО ТАКЪВ ГЕНОЦИД ПРЕЗ НИКОЯ ВОЙНА ПО СВЕТА. САМО Д.АНЕ , ДР.НЕ ПО СТЪЛБОВЕТЕ И ОСТАВЯНЕ НА ПТИЧКИТЕ ДА ГИ ИЗКЪЛВАТ. МЕ.ЦЕ ПО МЕС.Е И НА ЖИВОТИНКИТЕ
168
19
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Не може да си велик с оръжия! Путин е кръволок като Ким Чен Ун!
167
11
 
2
 
! Отговори
Джихадист от ИДИЛ преди 6 години
До КОМУНИСТЕввала бате, надминахте ни и нас по кръвожадност. Глави ще *** ли или направо по дърветата по 10 накуп?
166
11
 
10
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
Хубаво че руснаците са светлинни години напред но удряйте бе ! Пуснете им няколко от новите ракетки с най мощните бойни глави. Изчистете тези убийци от лицето на земята. Ний с нашите ще се справим тук сами. Мааам им 9ти септември ще им се види като избавление. Видимо наближава този ден но нямаме търпение да заквичат на умряло ***, мекокитковци и всякакви десни капиталистически лай...
165
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е най-великата държава на света, да свикват в ЕС , НАТО и другите англосаксонски и масонски организации!!И да признават че Крим е част от Русия!Ако не искат-да връщат Косово на Сърбия!!!
164
15
 
11
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Абсолютно съм съгласен, не нарушава никакви паритети и не значи нищо, защото всичко ви е 3D анимация, голи приказки и лъжи. Фантасмагории, с цел да накарат САЩ да спре новата надпревара във въоръжаването, което Кочинистан неминуемо ще загуби отново :)
163
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко ще изместя темата, но за 25 години демокрация, руснаците да са направили нещо значимо в икономиката, медицината?? Постоянно се въоръжават и плашат Запада и се занимават с подривна дейност. Почтеността, точността не е тяхна отличителна черта, а все гледат като българите да се пишат тарикати и да надхитрят другите. Така са и в политиката. Отдавна загубиха челни позиции и там където бяха най - силни - в балета, фигурното пързаляне, хокея . Преди години все руснаци печелеха такива състезания. Сега вижте на Олимпиадата какво стана - златото отиде в американци, канадци, англичани.... А руснаци
162
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди крадяха комунистите, а сега -всички.
161
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние нас си оправихме, че другите страни....
160
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 285И по богат и по совбоден съм сравнено със съветското робство.Имам две коли, собствена къща и пътувам свободно в целия ЕС.
159
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по богат ли ставаш като псуваш по ЕС?
158
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 281Но е факт :)))))
157
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е най голямата страна на земята, с най много природни ресурси, така че да няма бъдеще звучи смешно.
156
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 278През соца ако посмееш да псуваш Рашка щеше да свършиш в конц. лагер.Сега псуваш ЕС както ти дойде безнаказано. Това е разликата между съветското робство и демокрацията.
155
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България успя да се махне от руския ботуш и 45 годишно съветско робство.България е в ЕС и НАТОВъпросът е затворен.
154
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес е празник. На 3.март.1918 г се подписва БрестЛитовския договор. Договор в който България е победител а Рашка - победена страна