Кремъл: Новите ни оръжия не нарушават ядрения паритет в света!

Москва няма да се включва в никаква надпревара във въоръжаването
2 мар 2018 21:28, Елка Василева
349
Кремъл: Новите ни оръжия не нарушават ядрения паритет в света!
Снимка: БТА

Кремъл категорично отхвърля обвиненията, че Русия нарушава международното право в сферата на стратегическата стабилност, предаде ТАСС.

"Категорично отхвърляме всякакви обвинения, че Руската федерация нарушава някакви положения и членове от международното право за контрола по разоръжаването. Русия е спазвала, спазва и ще спазва занапред всичките си международни ангажименти", заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент.

Фактът, че Русия разработва нови оръжия, не нарушава ядрения паритет в света - "другата страна също има оръжия, от които не може да се защити Русия, тъкмо тук е паритетът. Точно това гарантира, че оръжията няма да се използват", каза Песков, след като журналист заяви, че Русия се сдобива с оръжия, от които другата страна няма защита.

Още по темата

"Русия пък не развива оръжейни системи, които да неутрализират стратегическите сили на противника, и е много важно да се разбере това", добави говорителят на Кремъл.

Видеата, използвани от президента Владимир Путин при представянето на новите руски оръжия по време на вчерашното му обръщение към парламента на Русия, нямат отношение към конкретни държави, увери той.

"Не видях карта на Флорида" там, каза Песков. "Не виждам основания да се говори, че там са използвани някакви щати на САЩ", допълни той. Според него клиповете са създадени чрез компютърна графика, без да се използват никакви карти.

Обръщението на Путин няма милитаристичен характер и не бива да бъде смятано за начало на оръжейна надпревара. "Русия не смята да се включва в никаква надпревара във въоръжаването", заяви говорителят на Кремъл.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България беше освободена от укрианските земи.
152
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин заслужава да бъде милиардер. Да се живее от една заплата е глупаво. Никой мафиот не го прави.
151
3
 
5
 
! Отговори
шлюха преди 6 години
Те да кажат от коя игра са снели графиките че да не си губим времето да ги търсим.
150
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин заслужава да бъде богат, той спря разграбването на Русия от чуждите изедници и върна Русия на световната сцена. Затова запада мучи.
149
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 264и най богатия. милиардите на Путин се измерват с двуцифрено число.
148
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е най-великия политик и държавник на нашето време. Бой по краваря!
147
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на Русия.
146
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъдещи несъществуващи оръжия не нарушават никакви паритети
145
1
 
12
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Много ясно, че не нарушават! Магията не се класифицира като оръжие в реалния свят.
144
4
 
1
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Ох Сорос спри се , че не мога вече прав да ходя.Много си жесток щом гръб ти аз обърна.
143
5
 
1
 
! Отговори
Горд русофил преди 6 години
Милея аз за времето когато на чужди графове крепостник аз бях.И Путин моя господар да беше , че белким някой жена ми да ореше.Импотентен съм , както всеки руски поданик и моля се за български *** да оплоди жена ми.
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 235То това с носенето на куфарите ще е най-големия майтап. Да носиш години наред куфарите на бащата и след това да носиш куфарите и на дъщерята.
141
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ е държава с невероятни възможности. Видяхте как един единствен човек е в състояние да прави революции в редица области и то в невероятно кратки срокове. Елон Мъск направи първият сериен електромобил, първата система за електронно разплащане, първата ракета за многократно използване, първия изкуствен невронен мозък, първият наземен транспорт с 1000км/ч. Сигурен съм че и първи ще кацне на Марс. Кога подобно нещо може да се случи в руската ***? Никога!
140
6
 
11
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Безпомощни русофили , поне веднъж бъдете мъже и посетете Русия и тогава пишете , колко е велика.Иначе сте просто жалки хорица с още по жалки идеали.
139
1
 
0
 
! Отговори
Трак до завистливци преди 6 години
Защо все Сорос ви е в главата , щом стане дума за успели българи.Аз съм работил и с руски фирми , и със сороски такива.Разлика не видях , все за пари става дума.Толкова ли сте наивни , че смятате един спекулант за толкова силен и могъщ.Вие за Швейцарската централна банка май не сте и чували , но иначе си мислите , че знате нещо.Забавно прости сте
138
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво плюете по САЩ, там трабва да си много мързелив и да не ти се работи въобще да лежиш на помощи цял живот, както някой прослойки правят и после реват кански. Безработицата им е под 5% в момента. Организирани са много. Нивото им на живот е все още доста добро. Реализацията на бизнес инициатива е възможна. Агресивни са, но не е безпочвено. Не ми харесва външната им политика, но определено трябва респект пред това което е САЩ в момента.
137
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 223Че ти трябва да си най-големия самоубиец за да поканиш Русия в Европа. Нали веднъж я поканиха през 45-та та още не могат да я изгонат нахалницата поне от България не можаха да я изгонят.
136
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обединена Европа е кошмарът на Русия. Затова тя със зъби и нокти се стреми да пречи на това обединение.
135
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питай японците има ли значение от по-силните или от по-слабите атомни бомби се мре. Съвсем сериозно. Всички лъжат свирепо. Нормално е. Медиите разлайват кучетата за гледаемост. Политиците за рейтинг. Ако можеха досега да измислят предтекст, който да хване декиш и да нападнат Русия, да са го направили, но няма да е детска игра, както си въобразяват тук разни назобени тинейджъри. САЩ много методични, няма да се откажат, напреженето расте. Респект трябва и към двете супер сили.
134
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко пето дете в САЩ живее благодарение на купоните за храна които федералното правителство отпуска на бедните американски семейства.