Кремъл: Новите ни оръжия не нарушават ядрения паритет в света!

Москва няма да се включва в никаква надпревара във въоръжаването
2 мар 2018 21:28, Елка Василева
349
Кремъл: Новите ни оръжия не нарушават ядрения паритет в света!
Снимка: БТА

Кремъл категорично отхвърля обвиненията, че Русия нарушава международното право в сферата на стратегическата стабилност, предаде ТАСС.

"Категорично отхвърляме всякакви обвинения, че Руската федерация нарушава някакви положения и членове от международното право за контрола по разоръжаването. Русия е спазвала, спазва и ще спазва занапред всичките си международни ангажименти", заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент.

Фактът, че Русия разработва нови оръжия, не нарушава ядрения паритет в света - "другата страна също има оръжия, от които не може да се защити Русия, тъкмо тук е паритетът. Точно това гарантира, че оръжията няма да се използват", каза Песков, след като журналист заяви, че Русия се сдобива с оръжия, от които другата страна няма защита.

Още по темата

"Русия пък не развива оръжейни системи, които да неутрализират стратегическите сили на противника, и е много важно да се разбере това", добави говорителят на Кремъл.

Видеата, използвани от президента Владимир Путин при представянето на новите руски оръжия по време на вчерашното му обръщение към парламента на Русия, нямат отношение към конкретни държави, увери той.

"Не видях карта на Флорида" там, каза Песков. "Не виждам основания да се говори, че там са използвани някакви щати на САЩ", допълни той. Според него клиповете са създадени чрез компютърна графика, без да се използват никакви карти.

Обръщението на Путин няма милитаристичен характер и не бива да бъде смятано за начало на оръжейна надпревара. "Русия не смята да се включва в никаква надпревара във въоръжаването", заяви говорителят на Кремъл.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 221Точно така, но обединена Европа с Русия и Германия е недопустимо за САЩ и Англия.
132
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 218Апропо Гагарин го изстреляха без анимация,само със схема на хартия.Имаше и една рисунка как се хили зад нещо подобно на каска за мотор Вятка на която с 10 сантименрови букви пишеше СССР. Това бяха всички безспорни документи от полета на Гагарин.
131
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 216А в Съветска Русия колко процента е средната класа? Надявам се да е над 99.9%, щото съм вярващ русофил и не желая да ми разбиваш илюзиите за руската кoчина.
130
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия все повече заприличва на северна Корея.
129
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин няма директно да покаже . Очаквам скоро кораб да потъне пред Венецуела при страни обстоятелства или нещо подобно. Ще има казвам ти дъще, сештай се снахо.... С маркетинга винаги са били зле, но за оръжията няма значение опаковката, нито качеството на демонстрационната анимацията. Апропо Гагарин го изстреляха без анимация,само със схема на хартия.
128
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Средната класа в САЩ днес е малцинство а през 1971 г. 61% от американците са живеели в домакинства на средната класа. Доходът на домакинствата от средната класа в САЩ е намалял с 7,46% през 2000-2015 г.
127
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи утре на националния празник на русофилите и наркозависимите от вонящата дрога Русия, главнокомандващият наркобарон Путин ще изпрати големи количества кокаин с помоща на ядрени крилати щайги и хиперзвукови дараци в знак на вечната българо-съветско-руска дружба от векове за векове за да бъдете поне 1 ден в годината радостни и щастливи благодарение на руската кoчина.
126
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реално на руснаците им е 50 пъти по-евтино да разработват оръжия. СССР образоваше и имат хора, имат и причина. Ако американците успеят да осъществат непробиваемия щит, тогава балансът на силите изчезва и възможността за нансяне на удър по противник, които не може да отговори нараства с обратна пропорционалност към интелекта на управляващите в САЩ. Руснаците не са по-*** от мен или от вас, така че е нормално да инвестират да избягат от подобен сценарии. Може и да са успели
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кризата в САЩ зрее.
124
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предишната надпревара Русия я загуби и плати със загубата на колониите си от източна Европа и част от съюзните републики от СССР. Интересно е сега каква ще е цената на новата загуба? Дали ще е революция водеща до тотална смяна на системата, но запазване на териториите или разпадане на федерацията с откъсване на някои републики и обособяване на ново още по реакциионно ядро около кремъл?
123
1
 
1
 
! Отговори
Откачалки преди 6 години
US адмирал пред CNN: Воюваме с Китай, после разгромяваме Русия, и възстановяваме "нормалния ред" на света
122
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи не се ебaвайте с кокаиновия бос Путин, щото ще ви прати един Сармат пълен с бял прашец и квито ви са слаби ангелите сте до там.
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крах на американския автроритет.
120
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия вчера се пусна по бобслея седнала на парче найлон. Нещата ще завършат по същия катастрофален начин както завършиха за СССР въпреки че навремето Съветския Съюз се спусна на парче тенекия за разлика от днешна окончателно окрадена, оголяла и онемощяла Русия.
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не забравяйте, че Путин е кандидат за президент. Електоратът иска да му се даде нещо. Путин не може да рискува пак с нещо като арматура закотвена на площада и след вагнеровите ихтамнети в Сирия и затова прибягва до анимации които в Русия все още хващат дикиш.
118
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ 95 милиона души не работят, една трета живеят на социални помощи, 70 000 завода бяха изнесени извън САЩ в Мексико, Китай, Индия, заради евтината работна ръка. Някога процъфтяващите градове като Детройт, Филаделфия и Лос Анджелис са се превърнали в запустели гета, дом на безработни и бездомни хора.
117
3
 
1
 
! Отговори
Владимир преди 6 години
Отоворът ще бъде мигновен!
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо добро не ги чака руснаците. Нова надпревара във въоръжаването ще ги съсипе окончателно.
115
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахха показаха едни филмчета и какво виене настана, ако бяха изпацкали някой самолетоносач или вдигнали ракета, щеше да започне трета световна война. ... Манталитетът на САЩ и на Русия са различни и слава Богу. Иначе досега да са привикали комендантие и да се започне с екшъна. Ние сме пешка на ц4
114
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Санкциите са на ниво ябълки и сирене. .. Що не спрат да купуват газ или пшеница???? Санкции... Бабина ви трънкина. Прах за слепите очи."Трънкина дрънкина, това е положението. Парите на *** вамаляват с всеки изминал ден, дотолкова им изтъня джоба че вече пари за оръжие няма и по неволя се премина към анимация. И то каква анимация? На ниво от преди 15-20 години. Това мултфилмче с което се перчеше вчера *** не струва повече от 100 долара.