Путин призова руснаците: Гласувайте в неделя!

Кремъл се опасява, че избирателната активност ще е ниска
16 мар 2018 15:45, Елка Василева
90


Президентът Владимир Путин призова руските граждани да гласуват в неделя на президентските избори, за които Кремъл се опасява, че ще протекат при ниска избирателна активност, предаде Франс прес.

"За кого да се гласува, как да бъде упражнено правото на свободен избор е лично решение на всеки човек. Но ако решите да не взимате такова решение, този важен и определящ избор ще бъде направен, без да се отчита вашето мнение", обяви Путин в специално обръщение към избирателите, разпространено от руската телевизия RT.

"Убеден съм, че всеки от нас е загрижен за съдбата на нашата родина. Ето защо се обръщам към вас, призовавайки ви да отидете в неделя в своите избирателни секции. Възползвайте се от правото си, за да изберете бъдещето си", добави той.

Владимир Путин, който вече повече от 18 години е начело на Русия като президент или премиер, се очаква - освен ако не се случи нещо много изненадващо - да спечели четвърти мандат и да остане държавен глава до 2024 г., отбелязва АФП.

В сравнение с него другите седем кандидати за президентския пост на практика нямат шансове: за кандидата на Комунистическата партия на Руската федерация Павел Грудинин според социологическите проучвания смятат да гласуват около 7-8 процента от избирателите, за ултранационалиста Владимир Жириновски - около 5-6 процента, за либералната журналистка Ксения Собчак - около 1-2 процента, а останалите кандидати общо събират около 1 един процент.

На основния опонент на Путин - Алексей Навални беше забранено да се яви на изборите заради съдебен процес, завършил с осъдителна присъда. Навални обяви процеса за режисиран и призова руските граждани да бойкотират изборите.

Въпреки че те изглеждат предрешени, Кремъл се страхува от ниска избирателна активност, която ще отслаби легитимността на резултата.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
4
 
! Отговори
Даа преди 6 години
23Да ти кажа ли къде мирише на урина , в кой град на Европа -няма да повярваш ,не само ти ,но и колегите -форумци,затова ще си помълча . Но ще ти пусна една подсказка -нагоре към северо-запад на Европа е !)
31
7
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 7,"И да гласуват - все тая. Пак ще ги фалшифицират изборите."АБСОЛЮТНА точна констатация! В нито една демократична държава, процента на гласувалите не е толкова голям. И как след като ЦЯЛАТА избирателна система е изградена от поддръжниците на Путин. Защо не се допускат външни НЕЗАВИСИМИ наблюдатели!! Толкова много са възможностите за манипулации, че е невъзможно самодержеца Путин да не се възползва.
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 28144млн население, 40 милиона крайно бедни по думите на Путин миналата седмица... кое и е великото?
29
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 28Кое и е великото на Русия само не стана ясно...
28
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам защо ни занимавате с изборите в тази ***? Какво ни касае нас? На цял свят им е ясно, че Путин няма да пусне кокала докато е жив така, че...
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"За кого да се гласува, как да бъде упражнено правото на свободен избор е лично решение на всеки човек. Но ако решите да не взимате такова решение, този важен и определящ избор ще бъде направен, без да се отчита вашето мнение"...Всъщност вашето мнение и да гласувате няма да бъде взето под внимание.
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 22Ти вземи разбери какво значи тази дума ако смяташ да я използваш защото освен да показваш колко си глупав друго не успяваш.
25
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20ХХАХАХА СУПЕР ДЪРЖАВА каза :))) Путин сам каза, че има още 40 милиона крайно бедно :) кое му е супер? При население от 100 милиона горе долу да имаш 40милиона крайно бедни е голяма работа :)))
24
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
И защо се опасявате бе, нали краля слънце има 110% процента одобрение. Смях.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гласувайте за мен!
22
2
 
7
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
Тк налазиха дрогирани соро сои дни джендари и зпочнаха да се изхождат, и аз се махам защото почна да смърди......
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДааВиж какво няма нищо лошо да ти харесва вмирисна екс коми ***, все пак в такава си израснал.
20
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20Супердържавата Рашка е с 2 пъти по малка мин. раб. заплата спрямо България ! Егати !
19
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците имат Путин и са супердьржава а бьлгарите имат бойко и са даже не знам кви са
18
3
 
12
 
! Отговори
? преди 6 години
До 15 Ти колко поста пускаш в часа против Русия -20-30 или 50 ?
17
4
 
13
 
! Отговори
Даа преди 6 години
11 Какви ги блещиш бе мой Човек ?Ти виждал ли си Москва (не отпреди 20 години !!) ?Бил съм в Кьолн,Дортмунд(На стадиона на мач на Борусия),Дюсерлдоф ,Бон,Берлин и няколко малки немски градчета) )Да ти разправям за лежащи по улиците и кателдралата в Кьолн,за Дюсерлдоф за балканците и арабите и колко е сив град или пък за малкия Бон все едно,че е Враца .Но иначе трескаш лозунгите ,че по-убаво нема от "наша Германия" -Видимо Москва си я виждал само "Дойче веле" ))
16
4
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
На теб май вече са ти пуснали като чета драсканото ти. Спри да се дрогираш през деня бе .
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двата трола от Позитано отново бясно праскат минуси. Хубавото е, че такива червени амеби нямат думата в България. Хахаха.
14
0
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
Сигурно ще има много "оспорвани" избори.
13
9
 
10
 
! Отговори
Антиседераст преди 6 години
Абе къв опонент на Путин е мършляка со ро сои ден Навални ? Какво само се дупите? деева тия бг *** .