Путин призова руснаците: Гласувайте в неделя!

Кремъл се опасява, че избирателната активност ще е ниска
16 мар 2018 15:45, Елка Василева
90


Президентът Владимир Путин призова руските граждани да гласуват в неделя на президентските избори, за които Кремъл се опасява, че ще протекат при ниска избирателна активност, предаде Франс прес.

"За кого да се гласува, как да бъде упражнено правото на свободен избор е лично решение на всеки човек. Но ако решите да не взимате такова решение, този важен и определящ избор ще бъде направен, без да се отчита вашето мнение", обяви Путин в специално обръщение към избирателите, разпространено от руската телевизия RT.

"Убеден съм, че всеки от нас е загрижен за съдбата на нашата родина. Ето защо се обръщам към вас, призовавайки ви да отидете в неделя в своите избирателни секции. Възползвайте се от правото си, за да изберете бъдещето си", добави той.

Владимир Путин, който вече повече от 18 години е начело на Русия като президент или премиер, се очаква - освен ако не се случи нещо много изненадващо - да спечели четвърти мандат и да остане държавен глава до 2024 г., отбелязва АФП.

В сравнение с него другите седем кандидати за президентския пост на практика нямат шансове: за кандидата на Комунистическата партия на Руската федерация Павел Грудинин според социологическите проучвания смятат да гласуват около 7-8 процента от избирателите, за ултранационалиста Владимир Жириновски - около 5-6 процента, за либералната журналистка Ксения Собчак - около 1-2 процента, а останалите кандидати общо събират около 1 един процент.

На основния опонент на Путин - Алексей Навални беше забранено да се яви на изборите заради съдебен процес, завършил с осъдителна присъда. Навални обяви процеса за режисиран и призова руските граждани да бойкотират изборите.

Въпреки че те изглеждат предрешени, Кремъл се страхува от ниска избирателна активност, която ще отслаби легитимността на резултата.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха..........е, разбира се че ще е ниска, около 70%!!! Къде ще се сравнява с нашата 35-40%!!!! Нашата е НЕДОСТИЖИМА!!!!
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ,на двойните стандарти.И държава на престъпници,и пропита с кръв
50
3
 
14
 
! Отговори
Прокурора преди 6 години
Hafen die WahrheitХа-ха ,а американците пускат ли външни наблюдатели ,а ?Буш как стана президент в последният момент и как охвърляха с яйца ,защото в честна битка спечели изборите,тъй ли ?Погледа си обърни и на Запад,а не само се дупи към Запада!)
49
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремъл се опасява, че избирателната активност ще е нискаАре, не мое да е ниска, толкова много джепане им снесе таваришчът! мьi велики!
48
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не се съмнява в победата на Путин. Въпросът е с какъв резултат ще обявят, че е спечелил. Преди последните събития бих заложил на резултат 65% който би имитирал някакъв нормален уж демократичен изборен процес, но сега със сигурност ще е над 80-85% за да се демонстрира непоколебимата решителност на народа да стои зад вожда.
47
14
 
5
 
! Отговори
Професор преди 6 години
И аз призовавам руснаците да не гласуват. Поне докато нямат за кандидат истински Държавник като нашия Генерал Бойко Борисов! Путин е вреден за Русия. Вреден е и за света с агресивната си и варварска политика. Да живее демокрацията. Да живее Сащ!
46
3
 
7
 
! Отговори
ПУТИН ПОБЕДИТЕЛ преди 6 години
А АЗ ЗАЛАГАМ ЗА ПУТИН 99 ПРОЦЕНТА ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В НЕДЕЛЯ.
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е важно кой, как и колко ще гласуват. Важно е какви резултати ще обяви избирателната комисия. Залагам на 85% за Путин. Все пак трябва да демонстрира единство и сплотеност на народа зад партийното ядро.
44
0
 
1
 
! Отговори
Бае ви Прое преди 6 години
А аз и брат ми ги призоваваме- не гласувайте за сухари и пияници друзя,мы когда снова ша си пием ракийцата с Путиным?
43
1
 
10
 
! Отговори
noFreeman преди 6 години
хахаха ниска щяла да бъде - ще е над 75%, не като тук 29-30%...
42
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте писали глупости бе, Москва е един от най-опасните и неуредени градове в Европа, да не говорим за цените там, обикновенния московчанин даже не си и помисля да седне в заведение
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борис Джонсън обвини лично Путин, че е издал заповедта за натравянето на Скрипал.
40
8
 
7
 
! Отговори
до 11-ия аноним.глуп преди 6 години
"Кое му е хубавото на Москва....". За разлика от теб съм виждал Москва и не само центъра, виждал съм и други градове на Русия и пак за разлика от теб съм живял и на Запад. Малко градове могат да се похвалят с красотата на Москва и други градове на Русия. По красота и по мащабност.Да не говорим за богатствата, суровините и не на последно място и за диамантите. Голяма завист от векове ги тресе западните колонизатори. Няма да ги огрее и сега Каквито и постановки да си спретват.
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
казват, че щели да гласуват 70%, от които 70% да гласуват за него, значи - само 49% ше го изберат. Че то легитимно ли е? )
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die Wahrheitза такива като теб се правят предавания от DW
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В неделя ще гласувам Крим никога да бъде бандеровски
36
6
 
14
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 31,"144млн население, 40 милиона крайно бедни по думите на Путин миналата седмица... кое и е великото?"Гледах по немски телевизия предаване за живота на руснаците в провинцията. Според самите руснаци, има градове в които няма ново строителство на сгради и инфраструктура от 20-сет години. Масата живеят в мизерия, нямат течаща вода, абе това което дават по руските телевизии е страшна пропаганда!
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Путин хич не му дреме за вас можете да пишете тука до припадане хаха
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно ли е, че тиквата щял да ходи в САЩ, ама друг път?
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който иска да спечели изборите в боряшкиново, вобще не ме интерва.