Путин призова руснаците: Гласувайте в неделя!

Кремъл се опасява, че избирателната активност ще е ниска
16 мар 2018 15:45, Елка Василева
90


Президентът Владимир Путин призова руските граждани да гласуват в неделя на президентските избори, за които Кремъл се опасява, че ще протекат при ниска избирателна активност, предаде Франс прес.

"За кого да се гласува, как да бъде упражнено правото на свободен избор е лично решение на всеки човек. Но ако решите да не взимате такова решение, този важен и определящ избор ще бъде направен, без да се отчита вашето мнение", обяви Путин в специално обръщение към избирателите, разпространено от руската телевизия RT.

"Убеден съм, че всеки от нас е загрижен за съдбата на нашата родина. Ето защо се обръщам към вас, призовавайки ви да отидете в неделя в своите избирателни секции. Възползвайте се от правото си, за да изберете бъдещето си", добави той.

Владимир Путин, който вече повече от 18 години е начело на Русия като президент или премиер, се очаква - освен ако не се случи нещо много изненадващо - да спечели четвърти мандат и да остане държавен глава до 2024 г., отбелязва АФП.

В сравнение с него другите седем кандидати за президентския пост на практика нямат шансове: за кандидата на Комунистическата партия на Руската федерация Павел Грудинин според социологическите проучвания смятат да гласуват около 7-8 процента от избирателите, за ултранационалиста Владимир Жириновски - около 5-6 процента, за либералната журналистка Ксения Собчак - около 1-2 процента, а останалите кандидати общо събират около 1 един процент.

На основния опонент на Путин - Алексей Навални беше забранено да се яви на изборите заради съдебен процес, завършил с осъдителна присъда. Навални обяви процеса за режисиран и призова руските граждани да бойкотират изборите.

Въпреки че те изглеждат предрешени, Кремъл се страхува от ниска избирателна активност, която ще отслаби легитимността на резултата.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гласувайте, че иначе пускат химически препарати от Кремъл.
11
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДааКакво му е хубавото на Москва? Ти освен Червения площад който го търкат по 24/7 друго виждал ли си? Те не, че показват де... Същата *** е като при нас. Тоест от мои наблюдения Източна Европа няма много голяма разлика с Русия все пак малко ли години бяха по един модел.. виж като отидеш в Западна Германия обаче почваш да виждаш разлика доста сериозна... ама няма как да го знаеш.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правите ли разлика ??? Путин , Тромпет,Тиква???
9
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин президент
8
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно казано пет пари не давам какво става в Русия. По никакъв начин не ме касае или влиае на каквото и да е. *** си остава ***.
7
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да гласуват - все тая. Пак ще ги фалшифицират изборите.
6
2
 
11
 
! Отговори
зелените човечета преди 6 години
изборите са честни и 99% подкрепят Путин.Да е жив и здрав Путин....дорде умре..ха.ха.ха
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рашки..слушайте какво ви казва вожда...и отивайде да гласувате, че лошо.Ех..ако можеха и родните русоффили да отидат и те да пуснат един глас за Путин..направо...щяха да са все едно в рая.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и задължително за него, иначе сибир
3
9
 
14
 
! Отговори
Даа преди 6 години
Ей па красив град е Москва !!
2
10
 
19
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙТЕ РУСНАЦИ! преди 6 години
ВЛАДИМИР ПУТИН ПОЖЕЛАВАМ ВИ УСПЕХ НА ИЗБОРИТЕ В НЕДЕЛЯ ДА СТЕ ЖИВ И ЗДРАВ И С РУСИЯ НАПРЕД!
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за кого да гласуват казахте ли им? То се подразбира де, вие опозицията я натикахте по затворите да не ви пречи и сега ще има театрално шоу.