Млад мъж трови кучета със стрихнин... Днес Майло умря! Утре?

Полицаите разследват случая с помощта на зоополиция
20 мар 2018 17:00,
275
Млад мъж трови кучета със стрихнин...  Днес Майло умря! Утре?
Снимка: "Дарик"

Млад мъж обикаля с BMW бургаския квартал Банево и трови умишлено домашни кучета. За това сигнализират жители на района, засекли няколко пъти лекия автомобил, преди инцидентите с животните.

Само за няколко часа мъжът успял да хвърли два пъти храна със стрихнин на четиригодишния Майло. Кученцето, порода Джак ръсел, било гледано с много любов от стопаните си. Починало за 12 минути, разказва историята "Дарик".

Същият ден било отровено и кученце на една година в съседна къща в квартала. За щастие, въпреки че състоянието му е било тежко, то е оцеляло. 

 

Стопаните на Майло са го предали за аутопсия, която е потвърдила отравянето. Има и остатъци от отровата по земята в двора им. Домът е под 24-часово наблюдение.

Семейството е предало на разследващите видеозаписите. На тях ясно се вижда как извършителят оглежда няколко пъти района от автомобила си, изчаква собствениците на къщата да излязат, а после хвърля през оградата напоената с отрова храна на кучето.

На кадрите се вижда как мъжът със сив анцуг и шапка с козирка преминава покрай двора на двете съседни къщи, в които са домашните любимци и хвърля отровата през оградата.

 

Инцидентът и с двете кучета е станал тази неделя вечерта. Хората в квартала споделят, че това не е първият случай на подобен садизъм към животни в квартала.

"Тези хора трябва да бъдат открити от полицията и наказани, както подобава. Подобна постъпка е и престъпление, пример за асоциално поведение и жестокост", коментираха съседи на потърпевшите семейства.

По думите им и двамата домашни питомци са били добре възпитани и дружелюбни. Подозират, че зад умъртвяването им, може да стои опит за обир или психични отклонения на извършителя.

Полицията в Бургас, както и зоополицаите работят по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
1
 
! Отговори
vietkong преди 4 години
Мастиите са като комунистите-неизтребими.Само брадвата в главата ги оправя.И пак са тук и пак са същите.
194
1
 
3
 
! Отговори
анонимен кучефоб преди 5 години
Някой да знае откъде мога да си набавя стрихнин?за кучетата няма проблем!
193
3
 
2
 
! Отговори
някой си преди 5 години
Не,няма да хванат такова изчадие и никой няма да си направи труда за това.Но стопаните вместо да плюят и кълнат заради някакви си ненужни животни,като кучетата,да се научат да ги водят на повод.Като пострада някое дете,другия път родителите ще го гледат по-добре.Това общество не е длъжно нито на псетата,нито на майките с деца.Който има куче и дете,да се грижи подобаващо за тях.На мен не ми пука за никой от двата вида.
192
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nikita Hristova, Bulgaria, Plovdiv. Nqma li nai-posle kradlivite ni upravnici v parlamenta da sazdadat zakon za ubiicite na jivotni, i za tezi ku4karnici v Plovdiv, kadeto uj gi spasqvat ot ulicata, a vsa6tnost prez uikenda gi puskat v Plovdivskite sela za da lovuvat lovjiite i da gi trepqt. A, uj mnogo stradat kato vidqt ubito jivotno. Nakraq 6te stane taka 4e naroda 6te lovuva s parlamentiorite-depotati. UBIICI......
191
1
 
4
 
! Отговори
ККККккккКККК преди 6 години
Абе, животните не почиват, те умират!!!Почиват хората!!!
190
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да оставим моралът и липсата на такъв настрана. Аз не мога да разбера, как всички, които се радват на такива деяния, не разбират, че това е руска рулетка не само с живота на кучетата, но и с този на децата. Защото ще дойде ден и някое дете ще се отрови, защото родителите са точно толкова безотговорни като стопаните на кучета и също толкова слабо следят какво правят чавенцата им, понеже са твърде заети да си цъкат на телефоните и да пишат озлобени коментари под всяка новина, съдържаща думата куче
189
2
 
4
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Това е защото държавата няма 10 лева да плати за кастрация. България умря. Да живее България!
188
7
 
11
 
! Отговори
Zoro преди 6 години
Да му се връща!,, Днес Майло умря! Утре?" Утре - отровителят!
187
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо кучета, гледайте внучета! Те ще ви плащат в бъдеще данъци и пенсии!
186
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде зоополицията да си свърши качествено работата поне веднъж! Докато не надупят зад решетките едно такова изч..дие, което да го "уважават" съкилийниците му ежедневно, няма да се спрат случаите, в които някой бавноразви...ващ се е решил да се прави на господ и да казва кой има право да живее и кой не! А всички вие, на които не ви достига умствения багаж, направете усилие и напънете единствената си мозъчна гънка и помислете, че утре вашите безценни съкровища могат да се почерпят с подхвърлената
185
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се случва с вас, озверяло племе такова? Нямате ли капка съчувствие, егоистични и празни тикви? Направете услуга на човечеството и спрете да се развъждате! Света няма нужда от ур...и като вас, хабите въздуха, тровите и нас! Нека съдбата си свърши работата, а тя , колкото и да не ви се вярва, знае как да ви накаже!
184
19
 
8
 
! Отговори
До Пропов преди 6 години
Яко ти хлопа дъската, *** и си прегледай бездетния мозък. Детето е свещено човешко същество, което няма как да навреди на едно куче, но може да бъде ухапано, уплашено и заразено с над 10 вида ***. На оърво място в света сме по тении. Колко души трябва да бъдат нахапани, обезобразени, убити от кучета? Трябва да се забрани изхождането на кучета на обществени места, да се забрани разхождането им без намордник и свободното им тичане в парковете. Трябва да има само оградени зони с мрежа.
183
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти луда ли са ***! Сравняваш отравяне на куче с отглеждане на куче! Не било по-различно от това да отглеждаш куче в къщата си! Противоестествено е ако го нааправиш с диво животно, кучето е питомно обаче! Я отиди се прегледай!
182
14
 
7
 
! Отговори
Валя преди 6 години
Да това е нечовешко и отвратително но не е по-различно от това хората да ги затварят принудително по домовете си и да ги връзват с каишки,това е насилствено и противоестествено,трябва да се забрани да се тероризират животните чрез насилствено отглеждане
181
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се стопи снега беше пълно с кучешки ***
180
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно домашно кученце изяде една баба
179
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"..и има начин(видеозапис)да го набарам тоя и полицията няма да иска да го спаси. Садизмът е зло"Е това е метренската психикаКучелюбец, пък ще бие човек?А тоя дето трови домашни животни, просто е тръгнал да подготвя обири и тормоз по къщите.Много ясно
178
7
 
21
 
! Отговори
Бургазлия преди 6 години
Аве няма ли кой да се погрижи за тая *** от Банево! Мъже няма ли там да се оправят с тоя ***, или само меки китки, дето разчитат на ченгетата! ! Жалко че съм далече - в центъра! И при мен имаше 1-2 *** които тровеха котки, такъв шамар му набих на единия като го хванах в крачка преди година, че шапката му хвръкна на 3 метра, а на него още му държи влага! Ченгета не съм викал, сам се оправям с комшии-***! *** имат страх не от ченгета, а от бой!!!
177
8
 
20
 
! Отговори
Боян преди 6 години
Тоя заслужава богата вечеря, напоена със същото. Бих я организирал и сервирал даже...
176
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета коментарите, много хора са озлобени като че ли на животинския свят. Дай по тая логика да се избива всяко животно и по сушата и във водата. Ако сте гладни и ядете кучешко, да, ок. Ферми за животинско месо има какви ли не, ама да се трови пес просто ей така щото му било удоволствие или бил гневен на животни и собствениците им, сори. Това е абсолютна патология. Иначе и аз не обичам животни в плен, било то в зоопаркове или отглеждани в апартаменти, но сложна тема.