Гърция засилва отбраната си, наема френски бойни кораби

Атина реагира на засилващото се напрежение с Турция
Обновена: 21 апр 2018 13:49 | 21 апр 2018 13:23, Анисия Иванова
79
Гърция засилва отбраната си, наема френски бойни кораби
Архив: Reuters

Гърция ще наеме това лято два френски бойни кораба. Атина иска да засили своите отбранителни възможности в Егейско море на фона на засилващото се напрежение с Турция, пише The Local.

Заместник-министърът на отбраната Фотис Кувелис заяви, че Франция "ще ни предостави две фрегати под наем“.

Още по темата

"Споразумението е финализирано по време на телефонен разговор между гръцкия министър-председател Алексис Ципрас и френския президент Еманюел Макрон“, допълни заместник-министърът, цитиран от "Фокус".

Според местни медии Гърция ще наеме две фрегати клас "ФРЕММ" за период от пет години, като се очаква те да бъдат въведени във ВМФ на страната до август.

Двете фрегати, най-вероятно "Лангедок“ и "Аквитания", ще засилят военните възможности на страната, докато напрежението с Турция се засилва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
24
 
24
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
До ЗамисленНа българите ще дадем да управляват шлюзовете на язовир Ивайловград. Къде си тръгнал бе трътльо да се точиш за Босфора? С рибарски лодки ли ще я превземаш? Еееей, българино, слез вече на земята бе, аванак!
13
1
 
6
 
! Отговори
Калкулаторка преди 6 години
До Анонимен11имайки предвид титаничните познания на списващите в дадения ресурс, да си благодарен че не е риболовен кораб.
12
5
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
в хода на изказванията на премиера, че сме гарант за сигурността, предлагам ние, с цел да осигурим стабилност, да наемем за 1 лев USS Ronald Reagan и съпровождащата го група.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо пак слагате картинка просто да има картинка! Това не са нито "Лангедок", нито "Аквитания". И въобще не е френски кораб! Номерацията на франсетата е друга. Може да е турски.
10
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали НАТО беше гарант . Гърците поне си имат армия, да му мислим ние, продажните управници разсипаха и държава и армия.
9
19
 
19
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Хайде, хайде ... нали се сещате, че тези новини се пускат след като са съгласувани с едни големи глави, които мислят с по 30 години напред. А до тогава е сигурно, турцията няма да има нищо общо със сегашната си територия. Прекалено много врагове си създадоха. Сега, дали ще ни дадат ние да управляваме Босфора е един друг въпрос.
8
15
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
а ние ще наемем русия да ни варди иначе загиваме прави
7
37
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърците ме загубиха с мърсотиите които правят на македонците . Турците пък признават правото на македонците за самоопределение и името Македония . Няма да ми е жал за византийците -сори
6
40
 
33
 
! Отговори
Ястреб Ефенди преди 6 години
"Гърция ще наеме това лято два френски бойни кораба."Гръцкият министър на отбраната много голям го вадеше, но нещо в последно време го хвана шубето. Началникът на турския генерал щаб им каза на гърците - "Момченца, не се заблуждавайте, че докато съм зает да шамаря терористите на ПКК по южната си граница, ако правите пакости няма да ви нашамаря и вас по западната си граница!"В последно време Германия и Франция подсктрекават Гърция срещу Турция, ама ще отнесат шамарите гърчолята! Само казвам!
5
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно. Това да не ти е България. Щом Президента призове да се направи нещо за подобряване боеспособността на нашата армия ГЕРБ започва да вие на умряло.
4
19
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас вече на много места се вее турския флаг и държавата - НИЩО !И за капак - най вероятно ще ми затрият коментара, продажните журналисти.Продажно племе ли сме, а ?
3
4
 
7
 
! Отговори
мастер Йода преди 6 години
заглавието уважаваме словоред евентуалните
2
16
 
40
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Гърция хубаво прави, ами ние за никакъв .... не ставаме. По-загубена държава и народ от България и българите няма на тоя свят.
1
6
 
63
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Фалирала Гърция и фрегати взема, а ние 6 самолета не можем да обновим...