Гърция засилва отбраната си, наема френски бойни кораби

Атина реагира на засилващото се напрежение с Турция
Обновена: 21 апр 2018 13:49 | 21 апр 2018 13:23, Анисия Иванова
79
Гърция засилва отбраната си, наема френски бойни кораби
Архив: Reuters

Гърция ще наеме това лято два френски бойни кораба. Атина иска да засили своите отбранителни възможности в Егейско море на фона на засилващото се напрежение с Турция, пише The Local.

Заместник-министърът на отбраната Фотис Кувелис заяви, че Франция "ще ни предостави две фрегати под наем“.

Още по темата

"Споразумението е финализирано по време на телефонен разговор между гръцкия министър-председател Алексис Ципрас и френския президент Еманюел Макрон“, допълни заместник-министърът, цитиран от "Фокус".

Според местни медии Гърция ще наеме две фрегати клас "ФРЕММ" за период от пет години, като се очаква те да бъдат въведени във ВМФ на страната до август.

Двете фрегати, най-вероятно "Лангедок“ и "Аквитания", ще засилят военните възможности на страната, докато напрежението с Турция се засилва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
8
 
15
 
! Отговори
Нямат шанс преди 6 години
При военен конфликт с Турция,гърците нямат шанс. Ако трябва да разчитат на някои държави,това няма да са французи,англичани или американци напротив,англосаксонците даже доволно ще наливат масло в огъня и накрая да лапнат тлъстия пай.Ще въоръжават и двете страни просто заради продажбите на оръжие. Единствената държава,която на терен може да воюва е Русия,но да не забравяме добрите взаимоотношения на Путин с Ердоган. Така ,че гърци дайте островчетата на съседите и мирясвайте!
33
2
 
15
 
! Отговори
НАТОВ ЕЦА преди 6 години
ЧАКАЙТЕ БРЕ сиртакисчета,нали уж сме в НАТО,гарант за мира и сигурността в света? Нещо им нямате вяра май.а? Нали кравария е най силната крава на света и тя ще ви пази? Нещо не ми се връзват нещата!
32
13
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
В ДААЛЕЧНАТА 1985 ГОДИНА БАБА ВАНГА Е КАЗАЛА, ЧЕ ТУРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ РАЗПАРЧЕНА. МОЖЕ И ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ С ТОЗИ ДИКТАТОР. ТОЙ И ЗА ТОВА ИЗТЕГЛЯ ПРЕДСРОЧНО ИЗБОРИТЕ, ЩОТО ГО Е СТРАХ ДА НЕ УВИСНЕ БЕЗ ПРЕЗИДЕНТСКИ СТОЛ. НАСЕЛЕНИЕТО НА ТУРЦИЯ И НАЙ ВЕЧЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА, ГЕНЕРАЛИТЕ НА АРМИЯТА ГО МРАЗЯТ МНОГО.
31
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историята помни гръцкия ашшлак когато тръгне към ТУРЦИТЕ все губи територия !!!
30
9
 
3
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 6 години
Бойко с неговата миролюбива политика, спестява доста средства на българският данъкоплатец. За да има повече за всички. Дай боже Бойко да управлява още.
29
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхме ги гърците какви "войници" са край Измир. Да заповядат когато пожелаят :)
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно понеже съм запознат пиша. ...Пиши и на globalfirepower да си оправят инфото, явно си "разбирач" и разбираш повече от тях :)
27
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците да внимават че .....ще играе ножа по тяхното гърло...кото повикали такова се обадило...много държави ще застанат зад Гърция това да го знаят....също че всички съседи са зад нея....
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това го знам без да съм отварял нета. Успех специалисти....Aма все пак го отвори за да не изпадаш в днешна ситуация като тази. Също така си спомни какъв самолет падна наскоро :)
25
11
 
15
 
! Отговори
Амуджа преди 6 години
Гърците първо да си припомнят историята преди да се дарвят много,защото тръгне ли аскера никой не може да им помогне.
24
15
 
16
 
! Отговори
Батко преди 6 години
Точно понеже съм запознат пиша. Турците имат авиация но няма кой да лети, а ако има самолетите им падат понеже са произведени в Турция. Корабите им са стари или с турски системи, което автоматично ги прави безполезни като всичко прозиведено в там. Турците са диваци, гърците са европейци. Гърците имат хеликоптери апачи турците стари кобри или фалшивото им копие на италианския Agusta и това го знам без да съм отварял нета. Успех специалисти.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Позапознай се ти и тогава пиши. Има доста инфо в нета.
22
13
 
15
 
! Отговори
Батко преди 6 години
Явно не си запознат с възможностите на гръцките вмс и ввс. Тези фрегати даже ще дадат предимство пред нискотехнологичните турски гробници.
21
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е в състояние за една седмица да прати целият гръцки флот на дъното. За какво им са тези френски гемии не е ясно...
20
5
 
15
 
! Отговори
Хайдута преди 6 години
Турския безроден трокаджия в Чикаго,от силистренските села...пак вилнее по вестниците.Ястребе,защо не си аргатин в някой ориенталски рай,като Турция,Иран,Йемен?Чакаме да си покажеш кривата муцуна...стига пика и *** в този трок по пътищата.
19
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малякия фалира, со дyпе ли ке плаща наемо?
18
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Две ракети под наем от Русия, и Гърция ще затъне още повече в дългове.
17
4
 
20
 
! Отговори
Ракетоносеца преди 6 години
Абе що не дадохме накомшиите Гърци ракетоносеца "Дръзки"дето е в морската градина във Варна срещу 1,тир УЗО на месец???
16
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да ви варди Русия . Един път стомна за вода, втори път стомна за вода ..трети път ..да ви спасяват финланците и латвийците ..или онези с гей парадите . Птриарх Кирил ви го каза ама да има кой да слуша и мисли
15
3
 
14
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
До Анонимен 11Грешиш колега, снимката е на френската фрегата-ракетоносец "Рицар Пол".